Siirry pääsisältöön

Kadonnutta joulua etsimässä


Kun minulta loppui joulukorttiurakka tältä vuotta, tuli tunne, kuin joulu olisi jo ohi. 
Ykskaks kuitenkin alitajunnastani singahti ajatus, että hei, ei se vielä ohi ole, ei ollenkaan! Kuinka sitä voikaan mennä ihan sekaisin, kun valvoo öitä askarrellessa!? :D 

Sitten alkoi joulukuusen metsästys. Nettikaupat läpi etsien omaa ihanaa valkoista joulukuusta. Joko ne ovat lähemmäs 100 euroa, tekokuuset, tai sitten vihreitä tai loppuunmyyty. ei siis 150 senttistä, kaunista valkoista kuusta saa enää, ainakaan muutamalla kympillä. Siispä jälleen mietin, eikö se joulu jo voisi olla ohi. 

Millä sinä saat joulufiiliksen esille?! 

Kunhan viikonloppu tulee, alamme laittaa joulua meille Murusen kanssa yhdessä. Siivoilemme ja laitamme koristeet ja jouluvalot. Juoksemme joulupallojen perästä, kun kissamme ne nakkelee menemään. Uskon, että sitten saan fiilikset. 

Ja jollen silloin, niin viimeistään sitten, kun alan leipomaan pipareita, torttuja ja jotain kakkua. En tiedä vielä, mikä se kakku on, sillä hedelmäkakku on liian kallis ja ehkäpä teemme tälle vuotta jotain ihan uutta. Vaihtelu virkistää. 

Perinteitä pitää olla. Muistan lapsuudestani joulut, kuinka pöydässä oli aina piimäkakkua ja taatelikakkua. Lapsena INHOSIN molempia, mutta silti piti maistella niitä. siis itse halusin maistaa. Niin pahaa, että oli jo melkein hyvääkin. Nyt aikuisena tykkään molemmista! 

Lapsuuden jouluihin kuuluivat myös yhdessä kuusen koristelu, joululaulut pukille ja haudoilla käynnit. Kävimme myös mummolassa aattoaamuna. Mummo teki aina isot padat ja kattilat täyteen riisipuuroa, sekahedelmäkiisseliä, luumusoppaa, perunoita ja paistia... Voi sitä ruuan määrää! Mutta syöjiäkin oli paljon ja kaikki meni! Aina aattoaamuisin meitä oli kasassa 4 perhettä! 

Lapsuuden joulut olivat malttamattomana pukin odottamista. Menin piiloon sitten pukkia ja pelkäsin ja jännitin ihan kamalasti! yhtenä jouluna en uskaltanut tulla sängyn alta pois, kun se möreä-ääninen ukko pelotti niin kovasti! Ei, vaikka kuinka hän yritti olla lempeä ja antaa lahjoja! 

Hyvin monta joulua meni myös sairastellessa, sillä olin lapsuudessani usein kipeänä. Enhän ole saanut tarvittavaa immuniteettiä synnyttyäni. siihenkin on syynsä. Mutta aika parantaa, ja se sanonta päti minuunkin. Onneksi! Muistoissahan ne kerrat ovat, jolloin korviin koski tai nenä vuoti. 

Kerro jotain sinun lapsuuden joulustasi.

Muistellessani lapsuuteni jouluja, alan saada kiinni siitä fiiliksestä, mikä minulla oli hukassa. Tein vielä yhden joulukortin ja päätin, että nyt ajattelen vain ja ainoastaan hauskoja jouluisia ajatuksia. 

Joulun iloa sinullekin! 

Kommentit

Nanna sanoi…
Ihana kirjoitus! Omat lapsuuden jouluni vietimme aina isäni äidin luona jossa oli paljon sukulaisia. Parasta tosiaan oli se joulupukin odottelu;)
Tiia K sanoi…
Ihana postaus Viltsu ja minäkin nykyään tykkään hirmuisesti taatelikakusta, lapsena se maistui puulta. No muisto, katselin lapsuuden kerrostalon ikkunasta kun pukki meni naapurirappuun ja ajattelin, kohta se tulee meille, on jo noin lähellä. Mutta ei pukki tullut, tontut kävit taas sillä välin kun kävimme hautausmaalla. Pohdin itsekseni hurjasti miksi ei pukki tullut ja vastauksen sain siinä kohtaa kun vuosia vieri ja usko pukkii meni. :) Voi sitä lapsen toivoa ja uskoa. :) Ihanaa viikonloppua Viltsu. <3
Viltsu sanoi…
Kiitos tyttäret!

Nanna, sinä pääset vielä kauan nauttimaan lastesi kautta pukki-fiilistelystä. :)

Tiia, Voi kamalaa! Pukki, joka ei koskaan saapunut! Voiko olla mitään kamalampaa ja traumatisoivampaa?! ;) Onneksi lopulta selvisi, mistä oikeasti oli kyse. Huh.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.