Joulukuusen aika


YY, KAA, KOO, NEE, VII, KUUSI! 


Minun yksi tämän joulun suurimmista haaveistani on joulukuusi. Veikkaanpa, ettei haaveni tälle joulua toteudu, tai ainakaan sellaisena, mitä kaikista eniten tahtoisin, mutta voihan se olla, että jonkinlainen havukimppu meille tulee. 

Minulle ei tärkeintä ole se, että kuusi olisi oikea ja tuoksuisi havumetsältä ja aattona jo varisisi havunneulasia lattialle. Tärkeintä ei ole löytää kesäkuussakin vielä listojen alta havunneulasia ja manata, ettei enää ikinä tule oikeaa kuusta meille. 

tärkeintä ei sekään ole, että etsitään kunnollista kuusenjalkaa ja sitten kuusen oma jalka onkin ihan liian kapoinen. Sitten tungetaan ruuvien ja kuusen väliin sanomalehteä ja kun kastellaan kuusta, lehtikin liukenee veteen ja tumpsista. Kuusi makaa sohvalla pitkällään ja minä sen alla tähti vain hiuksillani keikkuen ja kulkuset jalkovälissä. Siis ne kuusen kulkuset.... ;) 

Sekään ei niin tärkeää ole, kuinka partsilta nakkaisimme kuusen pihaan ja naapurit valittaisivat lumen roskaamisesta tai ihanan hangen pilaamisesta. Meidän pihassa oli viime vuonna kuusen keräys menossa. Harmi, että vasta joulun jälkeen, loppiaisena. En siis voinut siitä nipusta hakea joulupuuta olkkariimme. 

Kissataloudessa sekin on normaalia, että yöllä, juuri kun saat unen päästä kiinni, kissa herää, hiipii kuusen tykö ja aloittaa vaanimisen. Se saa kipinän hyökätä päin kuusta, kaikista korkeimmalla roikkuvan pallon kimppuun! Siinä sitä rojahtaa jälleen kuusi kissoineen ja perintönä lapsuuden kodista saaminen koristeineen. Ryskis ja paukis ja ah, ne helisevät ja kilisevät jouluvalotkin, mitkä ainokaisina enää saatiin joulutarjouksista ostettua, päättävät syttyä valaisemaan ja tuikkimaan eri värejä ilmaan ja samalla soittamaan teennäisellä muovisella soinnullaan kulkuset kulkuset, soittaa lauluaan... EI! EI IKINÄ! 


Mikä sitten minulle on tärkeää, jollei nuo kaikki perinteiset asiat? 


Se, että kuusi olisi tekokuusi ja valkoinen ja korkeutta noin 150 senttiä. Se olisi siis nippanappa minua lyhyempi, mutta silti hyvänkokoinen ja kaunis kuusi törröttämään olkkarin nurkassa yksinään pimeimmän vuodenajan aikaan. 

Ja koristeet laittaisin fiiliksen mukaan, joko yhtä väriä, kahta väriä tai jonkun teeman mukaan. Tai sitten vaan nakkaisin koristelaatikon sen päälle ja katsoisin, miten ne siihen puuhun asettuvat. Kunhan se olisi valkoinen kuusi! 

En uskokaan, että tuollaista kuusta meille tulee tälle joulua mistään. Ne maksavat maltaita, jos niitä edes saa enää mistään. Korkeintaan, jos joulun jälkeen yksittäisen kuusen löytäisin, voisin ostaa sen jemmaan ensi talveksi. Tai sitten tekisin siitä kesäkuusen. :D Persoonallista! 

Mitään soivia monivärisiä valoja en todellakaan halua. Olisin saanut sellaiset perintönä mummin kuoltua, mutta ei kiitos. Ei siltikään, että hän niistä tykkäsi. Minun valoni ovat onneksi Murusen kanssa saman maun rajoissa. Pientä, siroa, lediä. Ehdottomasti äänetön ja yksivärinen. 

Tottakai oikea kuusi on oikea kuusi, mutta käytännöllisyyden vuoksi en sellaisesta enää haaveile. 
Jos tälle vuotta jotain saamme, niin niitä oksia. 
            
Take away

Minkälainen sinun toivekuusesi olisi? 

Kommentit