Siirry pääsisältöön

Linnoissa kreivien häät juhlittiin...Kun juhlimme Suomen itsenäisyyttä tahoillamme, Helsingissä samaan aikaan mellakoitiin linnanjuhlia vastaan, kun presidentin linnassa otettiin juhlavieraita vastaan.
Samalla, kun veteraanimme, jotka ovat ansainneet juhlansa, kertovat sodasta ja siitä, kuinka he yhä tänäkin päivänä riemuitsevat vapaudesta, samaan aikaan kaduilla väki hajoittaa paikkoja. 
Tämäkö on hyvinvointia? 
Tämäkö on kiitos veteraaneillemme? 
Tämäkö on oikeutettua toimintaa Suomen juhlapäivänä?

Kyllä minä sen ymmärrän, että protestoidaan julkkisjuhlintaa ja mässäilyä ja sellaista kulutusjuhlaa rikkaiden osalta, mutta keinot ovat äärimmäisen väärät, eivätkä tuo sitä mellakoijien toivomaa lopputulosta. Vai sekö on toivottua, että pääkaupunkimme hajoitetaan ja verorahoilla maksetaan loppupelissä kaikki se siivous ja korjaustyö?! 
Myös me vähempiosaiset joudumme maksamaan mellakoijienkin tekemät laskut!


Mennään iloisempiin aiheisiin. 
Kyllä tässä yhteiskunnassa on myös fiksuja ihmisiä, ja ihan nuorisostakin löytyy esimerkillisiä ja etikettien mukaan tyylikkäästi pukeutuneita miehiä ja naisia. 
Linnan juhlien ehdoton suosikki-kolmikkoni oli Positiivinen ja esimerkillinen Elastinen eli Kimmo Laiho, sekä 101 vuotias hurmaava veteraani, Hannes Hynönen. 
Komeudessa ja asuvalinnassa kärkeen mainittava myös Niko Aho. 


Naisten pukujuhla oli hieman pliisumpaa tänä vuonna, mitä aikaisempina vuosina, mutta laahusten määrä oli lisääntynyt ja se oli hämmentävää minusta. Noloa seurata telkkarin tältä puolen, kun kerta toisensa jälkeen laahukset jäivät kenkien alle. tokihan ainakin roskat tuli siivottua linnan lattioilta, mutta silti. En tykännyt. 

Joitakin ihastuttavia asuja löyyi kuitenkin ja kantajat saivat asut näyttämään kauniilta ja upeasti laskeutuvilta. 
Värikkyys ilahdutti ainakin minua. Listalleni ei päässyt yksikään musta tai valkoinen asu. 

Saana Kemppainen, Elina Kiikko ja Sofia Vikman pukeutuivat tyylikkään yksinkertaisesti, mutta silti upeat asut jokaisella! Jaana Pelkosen vintage-asu oli ehdottomasti illan upeimpia väritykseltään sekä kierrätykseltään. Kierrätysasujen kuningattareksi nostaisin Laura Saarikosken, sillä hänen pukunsa ei näytä kierrätetyltä, mutta se on tehty t-paidoista ja kravateista. UPEA! Muutamia oudoksumiani asukokonaisuuksia tässä. 
Ok, kierrätys on hieno asia ja Satu Taiveahon kohuttu kahvi-kapselimekko on kaunis, mutta se on niin jäykkä, ettei sitä edes saa itse puetuksi, vaan pukijoita piti olla! Järkevää? Käytännöllistä? 
Satu kertoi, että asu tehtiin ylijäämätuotannosta, eikä jo käytetyistä kapseleista. Loogista. 

Sirpa Selänteen asu nousi lehdissä kärkeen, mutta minusta se saa Sirpan näyttämään raskaana olevalta, joten miinusta tuli. Kaunis asu muuten. 

Umayyan asu on enemmänkin taidenäyttelyyn tms sopiva. Oman lapsen kuva mekossa on toki söpöä, muttei se minussa herättänyt innostusta. 

Satu-Minna Suorajärven asu muistuttaa minusta enemmänkin moppia tai jotain teinivuosieni hapsumokkasaappaita ja -käsilaukkua, kuin juhlavaa mekkoa. Makunsa jokaisella. 

En kuitenkaan lyttäisi näitä asuja juhlan kamalimmiksi. En todellakaan! Ne kamalimmat, tai epäonnistuneimmat asut MINUN MIELESTÄNI, ovat tässä!
Irma Optimistin vampyyri-look-a-like ei iskenyt minuun. Huh. Onneksi. Säästyin veren vuodatukselta.  Sanotaan, että taiteilijanvapaus sallitaan, mutta onko taiteilijoiden pakko olla NÄIN omaperäisiä? Samaan kastiin heittäisin Veltto Virtasen iänikuiset lätsätkin. EI KIITOS!

Kike Elomaa on jo aikuinen nainen. Hyvää vauhtia menossa iäkkäämpään suuntaan... Juu,kuten me kaikki. Jotenkin tuo pilvihattaramekko sai minut näkemään hänet "haluan näyttää yhä pikkutytöltä"-kuvana. Ei sovi prinsessaleikit tämän ikäiselle enää.

Värikkyys ja erilaisuus on hienoa. Piia Kuosmasen asu on vain yksi niistä erilaisuuksista, jotka oli tehty paloista. Jotenkin tönkkö kokonaisuus ja kaukana kauniista. Telttamuotia?

Telttamuodista puheenollen, on hienoa, että tietyt muodot peitetään, eikä välttämättä rintavakokaan kuulu tällaiseen arvokkaaseen tilaisuuteen, joten iso miinus myös liian paljastavista asuista! Silti liian peittävät ja erityisesti housuasut naisilla eivät myöskään saa huokaamaan ihastuksesta. Päinvastoin! Pirkko Saision asu on täys floppi!

Emilia Poikkeuksen mekko on varmasti jonkun mielestä rohkea ja kaunis, mutta heti kun näin tuon, sanoin ääneen sen näyttävän pornokaupan korsetilta. Siis arvatenkin nuo leikkaukset enemmänkin ihmetyttävät kuin ihastuttavat minua. En tykännyt. Kiva vaan, jos joku toinen tykkäsi.


Parhaat palat säästin kuitenkin loppuun viimeiseksi. 
Tuula Moilasen ihana iltapuku on minun suosikkini niistä, minkä olisin itse pukenut vastaavassa tilanteessa päälleni. Niin upea väri, leikkaus ja koristelut. Ja tuo kampaus ja meikki! Ehdottomasti linnan prinsessa! 

Linnan emäntä, Jenni Haukio, valitsi asukseen täydellisen hänelle sopivan asun. Presidentin vaimoksi mikä tahansa asu ei kelpaisikaan. Tämä asu on näyttävä, upea, hillitty, juhlava, arvokas... Ja juuri Jennin päällä istuu erinomaisen upeasti. 

Tässä linnanjuhlien omat mielipiteeni asuista. 
Kuka sinun asusuosikkiasi kantoi tai mikä asu kummeksutti?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…