Siirry pääsisältöön

Linnoissa kreivien häät juhlittiin...Kun juhlimme Suomen itsenäisyyttä tahoillamme, Helsingissä samaan aikaan mellakoitiin linnanjuhlia vastaan, kun presidentin linnassa otettiin juhlavieraita vastaan.
Samalla, kun veteraanimme, jotka ovat ansainneet juhlansa, kertovat sodasta ja siitä, kuinka he yhä tänäkin päivänä riemuitsevat vapaudesta, samaan aikaan kaduilla väki hajoittaa paikkoja. 
Tämäkö on hyvinvointia? 
Tämäkö on kiitos veteraaneillemme? 
Tämäkö on oikeutettua toimintaa Suomen juhlapäivänä?

Kyllä minä sen ymmärrän, että protestoidaan julkkisjuhlintaa ja mässäilyä ja sellaista kulutusjuhlaa rikkaiden osalta, mutta keinot ovat äärimmäisen väärät, eivätkä tuo sitä mellakoijien toivomaa lopputulosta. Vai sekö on toivottua, että pääkaupunkimme hajoitetaan ja verorahoilla maksetaan loppupelissä kaikki se siivous ja korjaustyö?! 
Myös me vähempiosaiset joudumme maksamaan mellakoijienkin tekemät laskut!


Mennään iloisempiin aiheisiin. 
Kyllä tässä yhteiskunnassa on myös fiksuja ihmisiä, ja ihan nuorisostakin löytyy esimerkillisiä ja etikettien mukaan tyylikkäästi pukeutuneita miehiä ja naisia. 
Linnan juhlien ehdoton suosikki-kolmikkoni oli Positiivinen ja esimerkillinen Elastinen eli Kimmo Laiho, sekä 101 vuotias hurmaava veteraani, Hannes Hynönen. 
Komeudessa ja asuvalinnassa kärkeen mainittava myös Niko Aho. 


Naisten pukujuhla oli hieman pliisumpaa tänä vuonna, mitä aikaisempina vuosina, mutta laahusten määrä oli lisääntynyt ja se oli hämmentävää minusta. Noloa seurata telkkarin tältä puolen, kun kerta toisensa jälkeen laahukset jäivät kenkien alle. tokihan ainakin roskat tuli siivottua linnan lattioilta, mutta silti. En tykännyt. 

Joitakin ihastuttavia asuja löyyi kuitenkin ja kantajat saivat asut näyttämään kauniilta ja upeasti laskeutuvilta. 
Värikkyys ilahdutti ainakin minua. Listalleni ei päässyt yksikään musta tai valkoinen asu. 

Saana Kemppainen, Elina Kiikko ja Sofia Vikman pukeutuivat tyylikkään yksinkertaisesti, mutta silti upeat asut jokaisella! Jaana Pelkosen vintage-asu oli ehdottomasti illan upeimpia väritykseltään sekä kierrätykseltään. Kierrätysasujen kuningattareksi nostaisin Laura Saarikosken, sillä hänen pukunsa ei näytä kierrätetyltä, mutta se on tehty t-paidoista ja kravateista. UPEA! Muutamia oudoksumiani asukokonaisuuksia tässä. 
Ok, kierrätys on hieno asia ja Satu Taiveahon kohuttu kahvi-kapselimekko on kaunis, mutta se on niin jäykkä, ettei sitä edes saa itse puetuksi, vaan pukijoita piti olla! Järkevää? Käytännöllistä? 
Satu kertoi, että asu tehtiin ylijäämätuotannosta, eikä jo käytetyistä kapseleista. Loogista. 

Sirpa Selänteen asu nousi lehdissä kärkeen, mutta minusta se saa Sirpan näyttämään raskaana olevalta, joten miinusta tuli. Kaunis asu muuten. 

Umayyan asu on enemmänkin taidenäyttelyyn tms sopiva. Oman lapsen kuva mekossa on toki söpöä, muttei se minussa herättänyt innostusta. 

Satu-Minna Suorajärven asu muistuttaa minusta enemmänkin moppia tai jotain teinivuosieni hapsumokkasaappaita ja -käsilaukkua, kuin juhlavaa mekkoa. Makunsa jokaisella. 

En kuitenkaan lyttäisi näitä asuja juhlan kamalimmiksi. En todellakaan! Ne kamalimmat, tai epäonnistuneimmat asut MINUN MIELESTÄNI, ovat tässä!
Irma Optimistin vampyyri-look-a-like ei iskenyt minuun. Huh. Onneksi. Säästyin veren vuodatukselta.  Sanotaan, että taiteilijanvapaus sallitaan, mutta onko taiteilijoiden pakko olla NÄIN omaperäisiä? Samaan kastiin heittäisin Veltto Virtasen iänikuiset lätsätkin. EI KIITOS!

Kike Elomaa on jo aikuinen nainen. Hyvää vauhtia menossa iäkkäämpään suuntaan... Juu,kuten me kaikki. Jotenkin tuo pilvihattaramekko sai minut näkemään hänet "haluan näyttää yhä pikkutytöltä"-kuvana. Ei sovi prinsessaleikit tämän ikäiselle enää.

Värikkyys ja erilaisuus on hienoa. Piia Kuosmasen asu on vain yksi niistä erilaisuuksista, jotka oli tehty paloista. Jotenkin tönkkö kokonaisuus ja kaukana kauniista. Telttamuotia?

Telttamuodista puheenollen, on hienoa, että tietyt muodot peitetään, eikä välttämättä rintavakokaan kuulu tällaiseen arvokkaaseen tilaisuuteen, joten iso miinus myös liian paljastavista asuista! Silti liian peittävät ja erityisesti housuasut naisilla eivät myöskään saa huokaamaan ihastuksesta. Päinvastoin! Pirkko Saision asu on täys floppi!

Emilia Poikkeuksen mekko on varmasti jonkun mielestä rohkea ja kaunis, mutta heti kun näin tuon, sanoin ääneen sen näyttävän pornokaupan korsetilta. Siis arvatenkin nuo leikkaukset enemmänkin ihmetyttävät kuin ihastuttavat minua. En tykännyt. Kiva vaan, jos joku toinen tykkäsi.


Parhaat palat säästin kuitenkin loppuun viimeiseksi. 
Tuula Moilasen ihana iltapuku on minun suosikkini niistä, minkä olisin itse pukenut vastaavassa tilanteessa päälleni. Niin upea väri, leikkaus ja koristelut. Ja tuo kampaus ja meikki! Ehdottomasti linnan prinsessa! 

Linnan emäntä, Jenni Haukio, valitsi asukseen täydellisen hänelle sopivan asun. Presidentin vaimoksi mikä tahansa asu ei kelpaisikaan. Tämä asu on näyttävä, upea, hillitty, juhlava, arvokas... Ja juuri Jennin päällä istuu erinomaisen upeasti. 

Tässä linnanjuhlien omat mielipiteeni asuista. 
Kuka sinun asusuosikkiasi kantoi tai mikä asu kummeksutti?


Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…