Siirry pääsisältöön

Linnoissa kreivien häät juhlittiin...Kun juhlimme Suomen itsenäisyyttä tahoillamme, Helsingissä samaan aikaan mellakoitiin linnanjuhlia vastaan, kun presidentin linnassa otettiin juhlavieraita vastaan.
Samalla, kun veteraanimme, jotka ovat ansainneet juhlansa, kertovat sodasta ja siitä, kuinka he yhä tänäkin päivänä riemuitsevat vapaudesta, samaan aikaan kaduilla väki hajoittaa paikkoja. 
Tämäkö on hyvinvointia? 
Tämäkö on kiitos veteraaneillemme? 
Tämäkö on oikeutettua toimintaa Suomen juhlapäivänä?

Kyllä minä sen ymmärrän, että protestoidaan julkkisjuhlintaa ja mässäilyä ja sellaista kulutusjuhlaa rikkaiden osalta, mutta keinot ovat äärimmäisen väärät, eivätkä tuo sitä mellakoijien toivomaa lopputulosta. Vai sekö on toivottua, että pääkaupunkimme hajoitetaan ja verorahoilla maksetaan loppupelissä kaikki se siivous ja korjaustyö?! 
Myös me vähempiosaiset joudumme maksamaan mellakoijienkin tekemät laskut!


Mennään iloisempiin aiheisiin. 
Kyllä tässä yhteiskunnassa on myös fiksuja ihmisiä, ja ihan nuorisostakin löytyy esimerkillisiä ja etikettien mukaan tyylikkäästi pukeutuneita miehiä ja naisia. 
Linnan juhlien ehdoton suosikki-kolmikkoni oli Positiivinen ja esimerkillinen Elastinen eli Kimmo Laiho, sekä 101 vuotias hurmaava veteraani, Hannes Hynönen. 
Komeudessa ja asuvalinnassa kärkeen mainittava myös Niko Aho. 


Naisten pukujuhla oli hieman pliisumpaa tänä vuonna, mitä aikaisempina vuosina, mutta laahusten määrä oli lisääntynyt ja se oli hämmentävää minusta. Noloa seurata telkkarin tältä puolen, kun kerta toisensa jälkeen laahukset jäivät kenkien alle. tokihan ainakin roskat tuli siivottua linnan lattioilta, mutta silti. En tykännyt. 

Joitakin ihastuttavia asuja löyyi kuitenkin ja kantajat saivat asut näyttämään kauniilta ja upeasti laskeutuvilta. 
Värikkyys ilahdutti ainakin minua. Listalleni ei päässyt yksikään musta tai valkoinen asu. 

Saana Kemppainen, Elina Kiikko ja Sofia Vikman pukeutuivat tyylikkään yksinkertaisesti, mutta silti upeat asut jokaisella! Jaana Pelkosen vintage-asu oli ehdottomasti illan upeimpia väritykseltään sekä kierrätykseltään. Kierrätysasujen kuningattareksi nostaisin Laura Saarikosken, sillä hänen pukunsa ei näytä kierrätetyltä, mutta se on tehty t-paidoista ja kravateista. UPEA! Muutamia oudoksumiani asukokonaisuuksia tässä. 
Ok, kierrätys on hieno asia ja Satu Taiveahon kohuttu kahvi-kapselimekko on kaunis, mutta se on niin jäykkä, ettei sitä edes saa itse puetuksi, vaan pukijoita piti olla! Järkevää? Käytännöllistä? 
Satu kertoi, että asu tehtiin ylijäämätuotannosta, eikä jo käytetyistä kapseleista. Loogista. 

Sirpa Selänteen asu nousi lehdissä kärkeen, mutta minusta se saa Sirpan näyttämään raskaana olevalta, joten miinusta tuli. Kaunis asu muuten. 

Umayyan asu on enemmänkin taidenäyttelyyn tms sopiva. Oman lapsen kuva mekossa on toki söpöä, muttei se minussa herättänyt innostusta. 

Satu-Minna Suorajärven asu muistuttaa minusta enemmänkin moppia tai jotain teinivuosieni hapsumokkasaappaita ja -käsilaukkua, kuin juhlavaa mekkoa. Makunsa jokaisella. 

En kuitenkaan lyttäisi näitä asuja juhlan kamalimmiksi. En todellakaan! Ne kamalimmat, tai epäonnistuneimmat asut MINUN MIELESTÄNI, ovat tässä!
Irma Optimistin vampyyri-look-a-like ei iskenyt minuun. Huh. Onneksi. Säästyin veren vuodatukselta.  Sanotaan, että taiteilijanvapaus sallitaan, mutta onko taiteilijoiden pakko olla NÄIN omaperäisiä? Samaan kastiin heittäisin Veltto Virtasen iänikuiset lätsätkin. EI KIITOS!

Kike Elomaa on jo aikuinen nainen. Hyvää vauhtia menossa iäkkäämpään suuntaan... Juu,kuten me kaikki. Jotenkin tuo pilvihattaramekko sai minut näkemään hänet "haluan näyttää yhä pikkutytöltä"-kuvana. Ei sovi prinsessaleikit tämän ikäiselle enää.

Värikkyys ja erilaisuus on hienoa. Piia Kuosmasen asu on vain yksi niistä erilaisuuksista, jotka oli tehty paloista. Jotenkin tönkkö kokonaisuus ja kaukana kauniista. Telttamuotia?

Telttamuodista puheenollen, on hienoa, että tietyt muodot peitetään, eikä välttämättä rintavakokaan kuulu tällaiseen arvokkaaseen tilaisuuteen, joten iso miinus myös liian paljastavista asuista! Silti liian peittävät ja erityisesti housuasut naisilla eivät myöskään saa huokaamaan ihastuksesta. Päinvastoin! Pirkko Saision asu on täys floppi!

Emilia Poikkeuksen mekko on varmasti jonkun mielestä rohkea ja kaunis, mutta heti kun näin tuon, sanoin ääneen sen näyttävän pornokaupan korsetilta. Siis arvatenkin nuo leikkaukset enemmänkin ihmetyttävät kuin ihastuttavat minua. En tykännyt. Kiva vaan, jos joku toinen tykkäsi.


Parhaat palat säästin kuitenkin loppuun viimeiseksi. 
Tuula Moilasen ihana iltapuku on minun suosikkini niistä, minkä olisin itse pukenut vastaavassa tilanteessa päälleni. Niin upea väri, leikkaus ja koristelut. Ja tuo kampaus ja meikki! Ehdottomasti linnan prinsessa! 

Linnan emäntä, Jenni Haukio, valitsi asukseen täydellisen hänelle sopivan asun. Presidentin vaimoksi mikä tahansa asu ei kelpaisikaan. Tämä asu on näyttävä, upea, hillitty, juhlava, arvokas... Ja juuri Jennin päällä istuu erinomaisen upeasti. 

Tässä linnanjuhlien omat mielipiteeni asuista. 
Kuka sinun asusuosikkiasi kantoi tai mikä asu kummeksutti?


Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.