Siirry pääsisältöön

Joulukalenterin neljästoista luukku avautuu: Pikkujoulut


Oletko huomannut googlen aloitussivulla linkin, missä sanotaan Joulupukin jäljitin
Me pentuleijonan kanssa klikattiin sitä linkkiä ja päästiin oikeaan joulupukin kaupunkiin! Taustamusiikki alkoi tosin ottaa korviin, mutta joulukalenteriksi tuo kaikki osottautui ja ihan hauska idea sinänsä! 


Joulumaassa kuljetaan eteenpäin ja joka päivä saa avata uuden ruudun, josta paljastuu jotain jännää. Jossakin oli muistipeli, toisessa piti nakella ohikulkeviin veneisiin lahjapaketteja jne.
Hyvin hauska joulukalenteri lapsille ja lapsenmielisille aikuisille. 
Suosittelen! 


Neljästoista päivä, ja oikea PIKKUJOULUPÄIVÄ! 

Kun olin vielä pieni lapsi, meillä oli kotona pikkujoulut perheen kanssa. Siellä oli joulumusiikkia, tonttulakit päässä ja jokin pieni pikkujoululahja, jonka äiti ja isä olivat hankkineet meille lapsille ja me lapset hankittiin heille. 

Koulussakin oli pikkujoulut jokaikinen joulukuu. Piparkakkuja ja omenoita sekä pillimehua odotettiin kahisevassa punaisessa paperipussissa saavaksi, vaikka aina kotona maristiinkin, ettei kuitenkaan saada mitään muuta kun se pikkujoulupussi. Silti se oli niin ihanaa, kun minun nimeni sanottiin ja sain mennä hakemaan luokan edestä sen oman pussini. 
Koulussa oli myös pelejä, esityksiä, vitsejä... 
Sammutettiin valot ja oltiin hämyssä. 

Työpaikoillakin pikkujoulut olivat. 
Pomot järjestivät aina meille kaikille pikkujoulut, olipa vakkari tai määräaikainen. 
Pikkujouluissa ei koskaan katsottu, mikä nimike sinulla oli. 
Jouluruokaa, lahja ja jokin ohjelma. Yleensä menimme "ulos syömään". 

Yksi mieleenpainuvimmista oli eräs paikallinen hienoimmista ravintoloista, jossa saimme pihviruuan. Minähän pyydän aina erittäin kypsän lihan. 
Ruoka tuli. 
Lautasella oleva lihani oli verinen, enkä todellakaan voi syödä veristä lihaa. Pyysin tarjoilijan paikalle ja osoitin ruokaani ja kysyin voisinko saada tilalle pyytämäni täysin kypsän pihvin. Tarjoilija kieltäytyi! "Pihvi tulee aina tällaisena asiakkaalle, sillä kokki tietää, minkä asteisena juuri se liha kuuluu tarjota jotta se maistuu parhaalle. Kypsempänä sitä emme tarjoile. Kokki tietää nämä asiat paremmin kuin asiakas"! 
Ruokani jäi syömättä, ja lisäksi meidän työpaikan pikkujoulussa olevien piti kulkea ravintolan perimmäiseen huoneeseen KEITTIÖN KAUTTA, jos ulkona kävimme, sillä ravintolan puolella oli kuulemma hienompaa väkeä juhlimassa, eikä heitä saanut häiritä!  

Tottakai kävin kurkistamassa, mitä siellä oikein tapahtui, ja kyseessä oli häät. Meille viittoiltiin sieltä, että tulkaa vaan ja jutellaan jne. Oli tosi mukavaa porukkaa!
 Mutta ravintolan henkilökunnalla oli jokin ongelma.
 En koskaan enää palannut samaan ravintolaan ja sana lähti kiirimään... 

Nyt, kun olen työkyvytön, enkä kykene edes koulun penkillä istumaan vaadittavaa aikaa, ei pikkujouluja enää ole. Ei työpaikan, ei koulun, ei edes minkään sortin kerhojen.
 Tuolijumpassa olisi ollut pikkujoulut, mutta se olisi maksanut ihan liikaa ja lippujakaan ei riittänyt kaikille. Pikkujoulut, joihin ei kaikilla ole mahdollisuutta päästä. 
On siis pidettävä ihkaomat pikkujoulut! 

Miten sinä järjestäisit omat pikkujoulut?
Mitä siihen kuuluisi? 

SINULLE: 

take away

 Olisikos tässä jokin pikkujouluasuksi sopiva? Tulosta arkki, liimaa arkki kartongille. Leikkaa irti ja sovita.


Entä kelpaisikos tämä pikkujoulukampaukseksi?!Minun pakettini on KATJAn käsialaa! 
KIITOS KATJA!


Jouluinen kääre kätki sisälleen...


Kirsikkateetä ja Irish cream teetä! 
Wow.Kommentit

Tiia K sanoi…
Oih tuo Irish cream tee, todella mielenkiintoinen. <3 Hmmm... en ole naismuistiin käynyt pikkujouluissa, kai sinne pikkumustan pukisin. :)

Iloa päivääsi. <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…