Joulukalenteri, luukku 9. Epäonnistuneet kuvat ja parturi-kampaaja


Parturi-kampaaja on ammatti, jonka tehtäviin kuuluu hiusten- ja parran ajo ja hoito. Parturi-kampaajat tekevät myös hiusten ja parran värjäyksiä, kampauksia, kihartamiskäsittelyjä eli permanentteja ja kulmien ja ripsien värjäyksiä. 

Alun perin on miehiä palvellut parturi ja naisia kampaaja, mutta nykyään suurin osa ammatinharjoittajista on nimenomaan parturi-kampaajia. Nimensä mukaisesti on parturi ollut alkujaan vain parranajaja, mutta nykyään miehilläkin hiustenleikkuu on tullut ylivoimaisesti parranajoa suositummaksi eivätkä kaikki parturi-kampaajat enää aja partaa ollenkaan.

Parturi-kampaajista enemmistö on itsenäisiä yrittäjiä. Osa toimii yksin omissa parturi-kampaamoissa tai he toimivat toisen liikkeessä sopimusyrittäjinä tai vuokratuoliyrittäjinä. Vuokratuoliyrittäjä vuokraa parturi-kampaamossa itselleen tuolipaikan. Vuokratuoliyrittäjä on kirjanpitovelvollinen ja velvollinen maksamaan yritystoiminnan kulut kuten eläkemaksut. Hän maksaa vuokraa kuukaudessa paikastaan ja käyttämistään aineista tai vaihtoehtoisesti hankkii itse oman ainevarastonsa, riippuen sopimuksesta vuokralaisen ja liikkeen omistajan välillä.

Parturi-kampaajan tutkinnon voi suorittaa yleisessä ammattikoulussa tai yksityisessä parturi-kampaamokoulussa.

Kampaajalla ei saisi olla yleistä ja jatkuvaa käsi-ihottumaa ja astmaa shampoiden, hiusvärien, hoitoaineiden ja ynnä muiden sellaisten takia.

SINULLE: 


Myös miesten hiukset voivat saada tänä päivänä mitä erilaisempia kampauksia, kuin vaikkapa 100 vuotta sitten. Tänä päivänä ei katsota pahasti rastoja tai siiliä, ei liskoja tai batmanejä hiuksissa. Rohkeimmat vetävät kaljuksi ja istuttavat päänahkaansa vastakappaleet vaikkapa tekosarville. hillitympi vaihtoehto kuvassa rohkealle tyylille. 

Itse suosin nimenomaan hiuksilla leikittelyä, kuin mitään implantteja tai sarvihärveleitä. Jokainen kuitenkin tekee oman kehonsa kanssa mitä haluaa. 
Niinkauan kuin sinulla on hiukset päässä, voit hyvin kokeilla rohkeitakin kampauksia. Taitavimmat parturi-kampaajat loihtivat esim. tuon liskon. Kaikilta se ei kuitenkaan onnistu. Kannattaa ensin käydä kysymässä liikkeestä, onnistuisiko ja varaa sitten vasta ajan. 

EXTRAA:
TAKE AWAY

Ennen vanhaan hiuksia ei leikelty ja naisilla hiukset olivat kruunu. Naisella tuli olla pitkät hiukset ja niitä tupeerattiin, kiharrettiin ja talkittiin vaaleammiksi. 
Muistatko, kuinka jossakin vaiheessa miestenkin nähtiin käyttävän valkoisia kiharaperuukkeja!? 

Kuvan saat ottaa omaan käyttöösi halutessasi! 


Tiistai on minulle ilon päivä. Tiistaisin herään yleensä aurinkoisena ja pdptan iltaa kuin kuuta nousevaa. 

Tiistaisin olen kaikista kivuliain ja kaikista voimattomin. Laastarilääkitykseni tehot ovat laskeneet minimiin ja toisina päivinä, jos esim. sauna tai suihku on imenyt lääkkeet pois, on olo entistäkin kamalampi. 

  • Hermosäryt alaselästä varpaisiin, kuin hammassärky konsanaan, mutta kovempana
  • Liikekipu rajoittaa liikkumistani
  • Voimattomuus kun kroppa tekee enemmän töit'
  • väsymys, tietenkin voimattomuuden syystä
  • nivelsidekipu estää istumisenkin normaalia aikaa, mutta myös maaten ollessa asento oltava tarkoin valittu
  • migreeni
  • pahoinvointi ja oksentelu yleisempää kivun vuoksi
  • mieliala laskee ja hermostunkin helpommin
  • Pää tekisi, kroppa sanoo EI isosti. Ahdistun helpommin.
  • Mikään ei enää huvittaisi,koska kaikki koskee. 


Miksi sitten Tiistai on ilon päivä? 

Tänään minulle vaihdetaan lääkelaastari ja tämän päivän ansiosta oloni alkaa taas kohentua! 
Siksi iloitsen! 


Iloitsen myös 9-luukusta, jonka lähetti Kipa-78. 
KIITOS KIPA-78!
 Ongelmakseni koitui sisällön kuvaaminen. Tai eihän se ongelma ollut, vaan haaste. Kuinka kuvata sisältö, jonka kuvaamista yritetään sabotoida kaikin mahdollisin tavoin?! Osan kuvista poistin jo, mutta parhaiten onnistuneet julkaisen.

Välillä eteen tuli viiksikarvoja, välillä kissa seisoi kameran edessä. Välillä linssistä näkyi vaaleanpunainen nenä, silmä tai muu osa naamasta. Välillä linssiä purtiin ja välillä harottiin tassuilla.


Tässä yksi kuva niistä kaikista, joita sain otettua. Kamera tärähtää, kun kissa päättää painaa toisen tassunsa ja päänsä kameran päälle. Onko se sitä "kuvaa mua"-juttua vai "anna ku mä syön sun kamerasi"? 


Ihan kiva kuva tämäkin, jos tahtoo kuvata kissaa eri kuvakulmista, mutta ei yhtään kiva, jos tahdot kuvata lahjasi! Johan tuo salamakin häikäisi kuvausta häiritsevää heppua. 


"Nyt mä olen nopea ja räpsäytän kuvan nopsaan, kun kissa on työnnetty pois tieltä". 
MITÄ?! Taas kerkesi pilata kuvani! 


Ties kuinka monennen kuvan jälkeen onnistuin!

Mary Kayn Timewise -luminous-wear liquid foundation. 
Beige

Sanahirviö suomennettuna savolaisittain: 

Meikin alusvoide ikääntymistä vastaan. Väriltään beige. 
Iho näyttää hetkessä kiinteämmältä, nuoremmalta ja terveemmältä. 
Piilottaa iän tuomia näkyviä virheitä, kuten pienentää ihohuokosia, juonteita, ryppyjä ja ihon muita virheitä.

Toivottavasti suomensin oikein. ajatella, jos tunkisinkin hammastahnaa kasvoihin ja sitten bloggaisin, että kyllä se kasvoja silotti, mutta ikävästi tuoksui mentholille ja kasvoille jäi liian vaalea väri. :D 
Kyllä meikeissä saisi olla suomenkieliset ohjeet mukana. :) 

Mutta siis uskon, että suomensin oikein. Ja näinollen ihmeissäni olen, mistä Kipa tiesi oikean sävyn ihotyypilleni?! Tai että tarvitsen tällaista ainetta?! Voihan kristallipallo! 

KIITOS! Tarpeeseen tuli! 

Nyt herätän kissan käteni päältä ja annan hänelle päiväruuan. Seitä. 

Kommentit