Harhaluuloja, positiivisuuden karkoitusta

On ilon aika. Joulun aika.
Blogeissakin ilo ja positiivisuus sekä joulun mieli kukoistavat.
Mutta ÄRRIMYS ei tykkää Joulusta tai mistään positiivisuus-hömpästä. Ärrimys elää keskuudessamme ja vihaa ihan kaikkea, mistä toiset pitävät. Miksi?Ärrimys vihaa kaikkea, mikä liittyy jouluun ja joulun viettoon. Hän kuvittelee kaiken jouluhässäkän johtuvan hänestä. Siitä, ettei häntä vaan haluta juuri nyt nähdä. Tekosyitä kaikki joulukiireet...
Ärrimys vihaa nauravia lapsiakin, sillä taatustihan ne räkänokat nauravat hänelle.

Moni viihtyy nauravien, iloisten ihmisten seurassa Ärrimyksestä huolimatta. Niinpä iloinen ja positiivinen ihminen saa myös ystäviä ja ystävien kanssahan jaetaan pieniä paketteja. Esimerkiksi joulukalenterissa, pikkujouluissa, jouluna...

Ärrimys ei voi sietää pieniä tai suuriakaan lahjoja... toisilla!
Ärrimys on aivan varma, että lahjat ovat kerjäämällä kerjättyjä, tai väärin perustein saatuja. Ne täytyy olla huijattuja tai jopa varastettuja! Kenties se teennäisen iloinen tyyppi on kidnapannut aseella uhaten toisen, ja vaatinut kaupasta sitä pientä pyyhekumia itselleen! KAMALAA!


Ärrimys myös tietää, että sellainen epärehellinen bloggaaja valehtelee kaikesta blogissaankin ja jopa kirjoittaa hänestä joka kerta. Eihän kenelläkään voi yksinkertaisesti olla muuta mielessä, kuin Ärrimys ja Ärrimyksen elämä.

Lisäksi kaikki kaunis ja laadukas ovat ärrimykselle punainen vaate. Ärrimyshän itse ei laadusta perusta ja ottaa ihmisiltä ylihintaa useita euroja omilla rihkamatuotteillaan, joten TOTTAKAI KAIKKI NIIN TEKEVÄT! Kaikilla täytyy olla siis RUMIA, KALLIITA ja VÄÄRYYDELLÄ HANKITTUJA TUOTTEITA! Se on Ärrimyksen periaate! 

Nyt tuo katala bloggaaja on tehnyt elämänsä pahimman virheen! Tarkoituksella varmasti aiheuttanut  Ärrimykselle tämän ilkeän tunteen. Tuo katala positiivinen bloggaaja myy LAATUA JA KAUNEUTTA! 
Siispä Ärrimyksen  elämäntehtäväksi kehkeytyy pelastaa maailma positiivisuudelta ja kauneudelta! On aika alkaa pommittaa ilkeillä kommenteilla, anonyyminä! pokspoks pam pamHei Ärrimys, 

Kirjoita luettelo asioista, joista nautit silloin kun olet yksin. 
Mieti rauhassa.

Mikä oli lapsuudessasi lempi leikki? 
Mistä kirjasta pidit? 
Entä sarjakuvista?
Mikä oli nuoruuden parasta aikaa? 
Mikä oli lempipaikkasi?
Missä haaveilit käyväsi?
Entä aikuisiän paras hetki?

Jos saisit valita kolme uutta taitoa, mitkä ne olisivat? 
-Kouluttaisitko koiria vai rakentaisitko suuremman nukkekodin? 
 Matkustaisitko naapurikaupunkiin kiertelemään nähtävyyksiä vai alkaisitko kerätä kiiltokuvia? Tahtoisitko leipoa kakkuja vai kokeilisitko itsekin tehdä lasihelmikoruja?! 

Alatko ymmärtää, mitä ajan takaa?
Ulkopuolellasi on suuri ja antoisa maailma, joka vain odottaa että kokeilet, mitä sillä on annettavana. Muuta et tarvitse kuin uskallusta ja kokeilunhalua.

Etsi itsellesi harrastus, joka saa sinut joka aamu hypähtämään virkeänä sängystä. Etsi blogi, josta saat iloa ja mielihyvää. Mikä ei aiheuta sinulle pitkästymistä tai angsteja. 


Liekkö kovinkaan monella blogia, jossa haukutaan, puhutaan toisten asioista tai halutaan toisille pahaa!? Epäilenpä. Jaksaisitko sinä roikkua kuukaudesta toiseen blogissa, josta et pidä? Joka herättää sinussa mitä tahansa ikäviä tunteita? Lukisitko vuodesta toiseen sitä samaa? Niin, en uskonutkaan. Tahdommehan mieluummin käyttää aikamme johonkin kivaan ja mieltä kohentavaan.

Ärrimys sen sijaan lukee juuri niitä blogeja, joista ei tykkää ja etsii niistä ilkeää sanottavaa. Ihan varuilta, jos vaikka...
Hänestähän siellä puhutaan! 

Positiivinen bloggaaja ärsyttää Ärrimystä. Ärrimyksen mielestä kaikki siinä blogissa on huijausta, valhetta tai kerjuuta. Harhaluulot saavat ruokaa joka kerta, kun puhutaan ilosta, onnellisuudesta tai vaikka vaan avataan joulukalenterin luukkuja.

Vaikka Ärrimys tunteekin olevansa väärässä paikassa, hän silti on koukussa tuohon positiiviseen bloggaajaan ja hänen asenteeseensa. Jokin siinä viehättää ja sai Ärrimyksen lukijakseen koukutettua. Ei sentäs lukijalistalle, vaan anonyymin piilossa. Se se vielä puuttuisi, että joku saisi tietää...


Ärrimys tietää, että on kaikkea muuta, mitä positiivinen bloggaaja on; 
*Ärrimys on äkäpussi. Positiivinen bloggaaja on ilopilleri.
*Ärrimys ei ole luova osaaja, positiivinen bloggaaja osaa tehdä käsillä kaunista.
*Ärrimyksellä ei ole kavereita, Positiivisellä bloggaajalla on kokonainen liuta.
*Ärrimys ei saa lahjoja, Positiivinen saa...

Ja tätä voisi jatkaa kauan.

Ärrimys ihailee positiivista bloggaajaa. 
Ainoa harmipuoli on siinä, ettei Ärrimys halua myöntää sitä kenellekään.
Itselleenkään.
Siksi se tuntuukin niin pahalta.

Jollakin tavalla Ärrimyksen on saatava loukata tätä bloggaajaa! Ihan siksi, että positiivinen bloggaaja tulisi enemmä hänen tasolleen, tai jopa alemmaksikin.
Jotta Ärrimys näyttäisi iloisemmalta, paremmalta, osaavammalta...
Jotta Ärrimys saisi otteen positiivisesta bloggaajasta...
Olisi parempi tätä.
Ettei hänestä kirjoiteta... 

Herää auttamattomasti kysymys: Tekeekö Ärrimys sitä kaikkea itse, mitä väittää positiivisen bloggaajan tekevän!? Onko kyse siis peilaamisesta!? 


Miksi Ärrimys on noin epävarma itsestään?
Katkeroitunut ja harhaluuloinen.

Ann Landers sanoi viisaasti; Opi ajoissa virittäytymään toiselle taajuudelle. Jos kuuntelet liikaa neuvoja, voit päätyä tekemään muiden ihmisten virheet.Ärrimyksen kaltaisille ihmisille mikään ei riitä! Kun mihinkään ei olla tyytyväisiä vaikka annettaisiin kauhomalla kaikkea. et siis voi muuttaa hänen ajatuksiaan tai miellyttää häntä vaikka miten seisoisit päälläsi tai laulaisit hänelle kiitosvirttä. 

Ettei vaan Ärrimys yrittäisi paikata omaa pahaa oloaan toisten jallittamisella?!
Kadotettua lapsuuttaan, menetettyjä syntymäpäiviä tai kenties sitä, ettei itse osaa antaa toisille mitään ilman pyyteettömyyttä? Miettii vain, Kuinka hyötyy ja kuinka toinen jää kiitollisuudenvelkaan!

Pitäisiköhän Ärrimykselle hankkia apua ammattiauttajalta...

Enintään yksi ihminen tuhannesta osaa elää todella nykyhetkessä. Useimmat meistä elävät 59 minuuttia tunnista menneisyydessä, kaivaten entisiä ilonhetkiä tai harmitellen epäonnistumisiaan - mikä on täysin hyödytöntä, tai tulevaisuudessa, jota joko kaipaamme tai pelkäämme.


Jokaikinen satutettu ja loukattu ihminen jää loppupelissä taakaksi Ärrimykselle.
Jokainen ilkeä sana mustaa lisää Ärrimyksen sydäntä. Ne kaikki ilkeydet lyhentävät levollisen lääkkeettömän yöunen määrää. Ja kun tarpeeksi on paha olla, on vaikea siitä alkaa irrottaa otetta. Parantua.

Kun pahasta olosta tulee tapa.
Arkea.
Riippuvuus toisten loukkaamisesta...
Silloin on tarvetta saada apua pahaan oloonsa ammattilaiselta.

"SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA"Harhaluuloisuushäiriöissä ilmenevät harhaluulot liittyvät ainakin periaatteessa joihinkin tilanteisiin, kuten tunne seuratuksi, myrkytetyksi, tartutetuksi, salaa rakastetuksi tai petetyksi tulemisesta tai pelko sairastumisesta. Harhaluuloisuushäiriöissä henkilön toimintakyky tai käyttäytyminen ei myöskään vakavammin ole heikentynyt (kuten skitsofreniassa) eikä käytös harhaluuloja lukuun ottamatta ole selkeästi outoa tai eriskummallista. 

Harhaluuloisuushäiriöitä on harhaluulon luonteen mukaan eri tyyppisiä.
Ärrimys kärsii paranoidisuudesta. 
Vainoharhaisessa eli paranoidisessa muodossa henkilö kokee, että häntä tai jotakuta hänen läheistään vainotaan tai kohdellaan jollain tavoin kaltoin. 

Mustasukkaisuusharhainen uskoo perusteetta kumppaninsa olleen tai olevan uskoton. 
Erotomaanisesti harhainen on varma jonkun ja yleensä itseään korkeammassa asemassa olevan henkilön rakkaudesta itseensä. 
Suuruusharhaisella on harhaluuloja mahtavasta vallasta, voimasta, tietämyksestä, identiteetistä, erityisestä suhteesta jumaluuteen tai kuuluisan henkilöön olematta kuitenkaan maaninen. 
Somaattisharhaisella uskoo vakaasti ja perusteetta, että hänellä on jokin fyysinen sairaus tai vamma.
Osalla harhaluuloisuushäiriöistä kärsivistä ilmenee useita erilaisia harhaluuloja.


Harhaluuloja muistuttavia merkityselämyksiä voi ilmetä myös persoonallisuuden traumaperäisessä dissosiaatiossa, jolloin henkilö voi traumamuiston laukaisemassa emotionaalisessa tilassaan kokea toisten ihmisten eleet ja ilmeet aikaisemman traumaattisen kokemuksen mukaisesti mutta nykyhetken tilanteeseen nähden perusteetta vihamielisinä, eroottisesti vihjailevina, jne.

Harhaluuloisuushäiriöt ja vastaavat lievemmät uskomukset voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia henkilön suhteissa puolisoonsa, ystäviinsä, työtovereihinsa. Harhaluuloisuushäiriöstä kärsivällä on alttius tulkita ympäristön tapahtumat ja ihmisten eleet tavalla (merkityselämykset jasuhteuttamisharhat), joka tukee heidän uskojaan. Tuloksena ovat riitaisat väittelyt ja kaikkien osapuolten ärtyneisyys.

Keski-iässä ja vanhemmalla iällä ilmenevien harhaluulojen taustalla voi olla joku diagnosoimaton fyysinen, erityisesti neurologinen sairaus. Nuoremmalla iällä alkavat harhaluulot voivat olla oire myös psykoottisesta mielialahäiriöstä tai skitsofreniasta. Tämän vuoksi harhaluuloista kärsivän kannattaa periaatteessa aina kääntyä lääkärin puoleen.

Pelkistä harhauskomuksista kärsivä henkilö voi suuresti hyötyä erilaisista psykoterapioista, ensi sijassa kognitiivisesta, kognitiivis-analyyttisestä, psykoanalyyttisesti traumaterapeuttisesti orientoituneesta psykoterapiasta. Itsepäiset ja jäykät uskomukset muodostavat usein kuitenkin esteen psykoterapioihin hakeutumiselle, koska psykoterapiasta saatava hyöty edellyttää valmiutta tarkastella uskomustensa taustoja.

Jotkut harhaluuloisuushäiriöistä kärsivät voivat suurestikin hyötyä joko psykoosien hoitoon tarkoitettujen (antipsykoottisten) tai masennuslääkkeiden käytöstä. Lääkkeet lievittävät taustalla olevia ahdistavia tunnetiloja, jolloin henkilön ei tarvitse hallita ahdistuneisuuttaan itsepäisten harhaluulojen avulla.

Kommentit

Tuula sanoi…
Veispuukki-ärrimyksiäkin löytyy. Jokainen status on huomion hakua "On niin surullinen joulu" - ja sitten jos joku kysyy/lohduttaa niin siihen ei vastata. Taikka vastataan niin että kaikki positiivisuus katoaa.
Kyllä! Ärrimys kaikkine harhaluuloineen on ihan joka paikassa. Tottakai, koska hän luulee, että hänestä puhutaan ja kirjoitetaan kaikkialla. Kenelläkään ei ole mitään muuta puheenaihetta, kuin hän.

Ja tuo mistä kerroit, on se toinen mur mur. Luullaan, että tiedetään toisen tunteet, ajatukset ja ilmeet.
Lisäksi ne jotka oikeasti kerjäävät sitä huomiota ja kommentteja ja itsetunnon pönkitystä. . Juuri kuten kerroit. Huoh