Joulukalenteri, luukku 2


Huulet (lat. labium) on nimitys ihmisen ja monien muiden nisäkkäiden pehmeälle suun ympäristölle, joka koostuu poikkijuovaisesta lihaskudoksesta.

Huulet jakautuvat ylähuuleen (lat. labium superius) ja alahuuleen (lat. labium inferius), joka on tavallisesti ylähuulta isompi. Eri ihmistyyppien välillä on suuria eroja huulien koossa. Tavallisesti negridisen ihmistyypin edustajilla on suuremmat ja turpeammat huulet kuin europideillä ja mongolideilla.

Huulten ihossa ei ole melanosyyttiä, minkä johdosta verisuonet näkyvät selkeästi läpi ja huulet näyttävät väriltään punaisilta.

Huulia käytetään ravinnon nauttimisen apuna. Niiden avulla myös tuotetaan useita jokapäiväisessä elämässä tarvittavia äänteitä. Huulilla myös osaltaan ilmaistaan erilaisia tunnetiloja. Ylöspäin osoittavat suupielet kertovat iloisuudesta ja hyvästä mielestä. Huulissa on myös paljon hermopäätteitä, mikä tekee niistä hyvin tuntoherkän alueen. Eräs merkittävä hellyyden ja rakkauden osoittamisen muoto, suudelma, toteutetaan huulilla. Monissa kulttuureissa punaiset, turpeat ja symmetriset huulet ovat naisellisuuden symboli. Huulipunaa käytetään yleisesti korostamaan vaikutelmaa, samoin kuin erilaisia kirurgisia operaatioita.




Minulta sinulle: 


Käytä erivärisiä huulipunia yhdessä! 
Laita huulikiiltoa päälle. 
NAM!


Minä sain: 


Macan jouluine lumihiutale-paketti.


Hiutale on irrotettava ja pääsi muiden koristeiden joukkoon odottamaan joulukuusta, tai kuusen oksia. 


Paketissa oli mini albumi, jota voin itse täytellä. Upeat värikkäät sivut. 
Lisäksi Ystävyyden lähteillä-runokirja. 

Kiitos Maca! 

YLLÄRI: 


Kommentit

RaijaAnnikki sanoi…
Ihanaista joulukuuta sinulle sinne jouluisenkalenterin availuun.
Minna Enqvist sanoi…
Wau, mitkä huulet. Olen itse hirmu arka huulipunan käyttäjä, mutta mikä jottei pikkujoulujen aika olisi juuri sellainen jolloin huulipunalla rohkenisi leikkiä!
Minna Enqvist sanoi…
Wau, mitkä huulet. Olen itse hirmu arka huulipunan käyttäjä, mutta mikä jottei pikkujoulujen aika olisi juuri sellainen jolloin huulipunalla rohkenisi leikkiä!