Petetty

Uniikki, ainutlaatuinen, käsin tehty, yksilöllinen, rakkaudella tehty... 
Mitä nuo kaikki sinulle tuovat mieleen?

Rannekoru saapui kotiin kuoressa. Avasin kuoren ja ihana pahvirasia kauppiaan logoineen ihastutti minua. Avasin rasian. Sisällä pehmeässä pumpulissa ihana uniikki, ainutlaatuinen koruni, jonka myyjä on kertonut olevan käsin tehty, rakkaudella. Ihana teksti antaa voimaa heti. Kaunis, niin kaunis.

Laitoin korun ranteeseeni ja ihailin sitä kauan. Mietin, kuinka arvokas on suomalaisen käsityön lahja. Se, että pidämme yhtä toistemme kanssa ja ostamme kotimaista.
Se, että pienyrittäjiä kannustetaan jatkamaan tahoillaan ja annetaan heille mahdollisuus.

Rannekoru on ylpeyteni aihe. Esittelen sitä läheisilleni uniikkina tuotteena, Kotimaisena käsityönä ja taidonnäytteenä. Lisäksi koru on maksanut 17 euroa + postikulut, joten tuote on laadukas ja varmasti kestäväkin. Myyjä oli myös verkkosivuillaan maininnut, ettei tuotteissa ole nikkeliä, joten voin olla varma, että investointi on kannattanut.

Menee aikaa muutama viikko. Välillä koru on tallessa korujen aitiopaikalla. Enhän raaski sitä aina pitää. Välillä taas laitan sen käteeni. Lempparini värinsäkin puolesta. Niin hyvä investointi!

Eräänä päivänä katselen koruani ja ihmettelen. Näenkö väärin?! Korustani metalliosasta on väri lähtenyt pois! Samoin lukossa on ruostepisteitä, vaikken ole kastellut sitä! Miten se on mahdollista!? Eihän näin pian pitäisi olla koru piloilla! 

Kauhistus harteillani, sillä onhan korun arvo yli kaksinkertainen omiin koruihinikin verrattuna ja sentään laadun piti olla vähintäänkin sama ellei jopa hintaa katsottuna huippuluokkaa.
Lähden pikaiseen nettiin ja alan googlettaa, löytyisikö muiden käyttökokemuksia vastaavista tuotteista.

Hakusanoilla en saa vastausta polttaviin kysymyksiini, mutta googlen kuvahaku saa minut parahtamaan! Löysin tismalleen saman korun ja lisäksi eri värivaihtoehtoja. Myös useammalla nauhalla, eri riipuksilla sekä muita eri variaatioita. Mutta siinä se oli, minun uniikki, kotimainen koruni! EBAYSSA!
Ok, jokin selitys tälle täytyy olla... Varmaan tämä suomalaismyyjä on markkinoimassa siellä....

Vaan kun ei. Selvisi, että ainutlaatuinen koruni onkin nimenomaan tilaustuote ulkomailta Suomeen. Sitä saa ebayn lisäksi myös amazonista jne.
Hintaa korullani on 2 dollaria eli 1,63 euroa! 
Kuten aavistatkin jo, kyseessä siis tusinakoru, eikä mikään rakkauden tuotos tai uniikki ihanuus.

Pettymys on suuri! Yhdellä korun hinnalla rahoitetaan jopa 8 samanlaisen korun osto .
Ja sitten valitetaan, että oikeasti uniikkien korujen pitäisi olla halvempia, vaikka niitä myydäänkin 6-8eurollakin. Hyvää päivää!
18 eurolla saat 6 euron korujakin 3,  etkä niitä mistään ebaysta löydä! Ei pettymyksiä! Ja kuten minäkun olen sanonutkin, kahta samanlaista EN minäkään TEE! Minulle tämä on periaatekysymys ja omantunnon kysymys. Siksi hämmästyin googlettamaani löydöstä.

Kyllä nyt täytyy sanoa, että meni luottamus jälleen kerran.
Vastaavaahan on ennenkin tapahtunut.
Olen saanut kaulakorun, jonka piti olla uniikki. Siinäkin tapauksessa myyjä Facessa ilmoitteli, että samoja koruja saa sitten useampiakin. Petyin silloinkin.

Minulle uniikki tarkoittaa yhtä ainoaa ja jos tahdon sellaisen, odotan, ettei jokatoisella ole samanlainen koru kaulassa tai ranteessa. On ihan eri asia myydä uniikkia kuin Pientä erää samoja tuotteita. Ja jos taas tahdon tusinakorun, ostan sen sillä viiden euron tai parin euron hinnalla marketeista.

Näin meitä höynätään!



Kommentit

Manumiina sanoi…
Kurja juttu!
Aina pitää olla tarkkana ja sitten kun vähän hellittää, voi sattua näitä.
Tiia Koivusalo sanoi…
höööhhh... mutta ovat silti kauniit.... <3 Suloista sunnuntaita Viltsu. <3