piikittömyys on kaunista


Päivällä kirjoitin joulukalenteriin muodista wikipedian ajatuksia. Keräsin sittemmin muodin ihanuuksia myös kokoelmaksi tähän bloggaukseen. 

Minun oma vaatemakuni on hieman ristiriidassa vaatekaappini kanssa, koska en voi varattomana ostella niitä ihania vaatteita, mitä tahtoisin ja muutenkin, yhdistettynä vartaloni ongelmakohdat samaan kroppaan, vaatteiden valinta on haaste. 

Mutta JOs voisin hankkia mitä tahansa kaupasta itselleni, tuossa yläkuvassa olisi sitä minun valintaani. Tosin laitoin mm. mammavaatteetkin kuvaan joille ei minulla ole käyttöä. Hääpukuakaan en enää tarvitse. 

Mikä kuvan asuista on sinun suosikkisi?


Näin joulun alla kaupoissa vaatteita myydään lahjapaketteihin ja kestosuosikkina taitavat olla yöpuvut ja pyjamat sekä erilaiset pörrö- ja villasukat. Myös aamutossuja ja aamutakkeja menee suomalaisten lahjapaketteihin paljon. 

Hemmottelupaketeissa löytynee pitsialusasuja ja vartaloemulsioita sekä hajuvesiä yhdessä tai erikseen. Miesten paketeissa vastaavasti boksereita, partavesiä ja after shavea. 

Mikä olisi sinun toive-vaatelahjasi? 



Ennen häitämme kävin katselemassa hääpukuja sekä ihan perus iltapukuja. Törmäsin tällaisiin tylli-unelmiin Carlsonilla. aivan ihanat rohkeat värit ja runsaat helmat, mutta eikö tämä ole hieman liian prinsessamainen? Sopinee parhaiten nuoremmalle neidolle tanssiaisiin? 


Mieleeni kieltämättä tuli tästä ihanuudesta kermakakut ja cupcaket ihanilla creme-päällysteillä ja nonparelleilla. 


Mitä sanot, onko yhtäläisyyttä? 


Muoti. 
Mitä muodin eteen vaaditaan ammattimalleilta? 
Langanlaihuutta, tiukkoja dieettejä, sairautta.

Pärjääkö mallimaailman huipulla tai edes siinä puolivälissä, jos on muotoja tai terve nainen tai mies? 
Tuskinpa. Hyvin harva malli syö terveellisesti ja voi oikeasti hyvin. 

Miksi laihuutta ihannoidaan?! 
Siksikö, että vaatteet näyttävät hyvältä luurangon päällä?

Miksi vaatteet tehdään sopimaan langanlaihoille?!
 Eihän ne sitten meille normaalikokoisille ja ylipainoisille mahdu edes! 
Eivätkä näytä hyviltä päällämme. 
Jos vain tehtäisiinkin muotia, joka istuisi normaalille naiselle ja miehelle jo alusta alkaen ja puettaisiin se normaalivartaloisen mallin päälle. Oikea koko näyttää hyvältä kenen tahansa päällä!

Minun mielestäni XL-mallit ovat monesti paljon kauniimpia ja naisellisempia, kuin anoreksiaa sairastavat mallit. Eihän posket lommolla ja luut törröttäen vaatteiden alta ole kaunista. 


Muotimaailman kotkotuksia. 
Kyllä minullakin on jotain muodikasta. Vaikkapa Pradan rahapussi. siihen siirsin myös lahjaksi saamani ruusuriipuksen, joka symboloi minua itseäni. 
Osaan olla kaunis päältä, mutta tarvittaessa isken piikit lihaan. ;) 

Piikitöntä päivää kuitenkin sinulle ja perheellesi! 

Kommentit

Minna Enqvist sanoi…
Mä haaveilen tällä hetkellä sellaisista casual smart vaatteista, jotka sopisivat toisiinsa ja olisi helppo yhdistellä. Tarvitsisin niitä kun lähden reissuun. En kuitenkaan edes tiedä mistä lähtisin liikkeelle. Ja tunnen pohjatonta epätoivoa asian suhteen.
Viltsu sanoi…
Yhteensopivat vaatteet olisivatkin vaatekaapissakin unelma. Muutama toimiva asu riittäisi.