Joulukalenteri, luukku 15: oliiviöljyä ja lumihiutaleita



Maa on valkoinen ja kuusien oksilla on lumikukkia. Välillä paukahtaa kovaa, kun katolta tippuu jääkokkareita. Meilläkin pentu-leijona, tai tiikerin ja leijonan risteytys se taitaa olla, on jo kokeillut elämänsä ekaa kertaa lunta. Hurjan kivaa! 

Saamme olla onnellisia, että meillä on neljä vuodenaikaa ja lunta. hyvin moni ulkomailla elävä ja asuva haaveilee lumesta. Jos kerran elämässä näkisi ja voisi tehdä lumipalloja, lumiukon tai jotain muuta. 

Esimerkiksi espanjalaiset välimeren rannalla viettävät lumettoman talven hyvinkin usein. Espanjan talvi on enemmänkin kylmä ja tuulinen, sateinen ja synkkä. tosin tällainen suomalainen nainen nauttisi Espanjan talvesta lomalla oikein mielellään. 

SINULLE: 


Lumihiutaleita voi askarrella vaikkapa valkoisesta silkkipaperista, mutta onnistuu se ihan tavallisestakin kopiopaperista. Tämän päivän lahjaksi ajattelinkin antaa muutaman erilaisen hiutaleen ohjeen. On aika koristella ikkunoita! 

Espanjassa lumihiutalekoristeita tuskin kovin monessa perheessä leikellään. Tai luulen ainakin niin. Mutta jos aiheesta hieman poiketaan, niin tutkimusten mukaan espanjalaisilla on vähemmän osteoporoosia, kuin muilla euroopan maissa. Toisen tutkimuksen mukaan oliivi on hyväksi luustolle ja vähentää osteoporoosin syntyä. voisi siis olettaa oliivilla ja oliiviöljyllä olevan nimenomaan espanjalaisilla se etulyöntiasema. Heillähän oliivit ovat arkea. 

Vastaavasti pähkinät ovat raskaana olevalle hyväksi ja auttavat myös siihen, ettei vauva sairastuisi allergiaan ihan niin helposti. 



MINULLE: 


Suloinen paketti nauhoineen on MINNAlta. 
KIITOS MINNA!


Siis kristallipallosta katsottu... Toissailtana mietin, että pitäisi alkaa atc-pohjien tekoon. Ei vaan yhtään huvittanut. Olinhan niin kipeä. Olin siivonnut ja laitellut paikkoja ja loppupelissä itkin ja vaikeroin kivusta. Haaveilin, että ollappa valmiita pohjia! 
Ja kas, tänään sain paketillisen atc-pohjia! 


Otin ihan toisen kuvan vielä, sillä yllätys yllätys, kuvissa ei vilahda kissa tänään! 
Mussuttaa kalakeittoa ja sitten pötköttelee vauvansängyssään. :)

Ihanaa tätä viikkoa sinulle! 



Kommentit