Naan-leipä


12kpl Naan-leipää:

3dl turkkilaista jogurttia 3dl maitoa 35g hiivaa 1,5tl suolaa 1rkl sokeria 10,5dl vehnäjauhoja 75g sulaa voita
voiteluun: 50g voisulaa

Liuota kädenlämpöiseen jogurtti-maitoseokseen hiiva, suola ja sokeri. 
Lisää jauhot sekoittaen ja lopuksi voisula. 
Peitä leivinliinalla ja kohota kaksinkertaiseksi. 
jaa taikina 12 osaan jauhotetulla pöydällä. 
Taputtele ensin neljä palaa leivinpaperin päälle pellille, 2-3mm paksuisiksi soikioiksi. 
Paista leivät heti muotoilun jälkeen 275C uunin yläosassa 5-7min. 
Kauli ensimmäisten leipien paistuessa seuraavat 4 leipää, tasoita ja sitten paista ne.jne.
Voitele leivät paistamisen jälkeen voisulalla. Peitä liinalla.

Nämä ovat meidän suosikkileipäämme. Tulee tehtyä usein ja syötyä heti muutama. Seuraavana päivänä katoaa yleensä loput viimeistään. Aivan ihanaa!
Sopii teen kanssa, aamupalalla, riisiruuan kaverina...




Kommentit

Tiia Koivusalo sanoi…
Tätä reseptiä ihan pakko testata. Kiitos Viltsu.

Tiia
Kiki sanoi…
Täytyykin kokeilla kun meillä on tykätty Liiterin itsepaistettavista ja kotona tehty on aina kotonatehty :)
Tiia, oleppas hyvä. Naan on aivan parasta
Kiki, ehdottomasti itse. On helppoa ja edullista