Täyttyy joet, täyttyy tiet, täyttyy järvet...


Viikonloppuun kuului myös laitostumista. Tai ainakin laitoksessa kuljeskelua ja asioiden hoitamista. Hämmästelyä, miksei opasteviittoja ole heti ovella, vaan vasta monen oven takana ja ihan eri kerroksessa, missä sisäänmeno onkaan. Vai onko turvatarkastuksessa työskentelevien tehtävä opastaa ihmisiä siinä samalla, että olkaapa hyvä vaan ja te voitte mennä toiseen kerrokseen kaksien ovien läpi ja te voitte kulkea ensin käytävää oikealle ja sieltä viidenteen kerrokseen??? Hmm...


Niin tai näin, sain asiani hoidettua, kunhan ensin seikkailin aikani poliisiasemalla ja käräjälaitoksella. Virkailija paikan päällä olikin sitten rento, miellyttävä ja oikein avulias. Sormenjälkiäkin tuli jätettyä ja lompakkokin keveni ihan kiitettävästi. tuli ihan kriminaali-kovis-gangsta-olo välillä. ;) 


Tässä joku aika sitten uutiset paasasivat, kuinka meilläpäin tulvii koko kaupunki. Ihmeissäni olin, sillä en nähnyt tulvan tulvaa, vaikka kuinka katselin meillä pihalle. 
Sitten se tulva iski päällemme kauppareissulla ihan kirjaimellisesti! 


 Ykskaks vaan alkoi taivas pimentyä ja liukuportaissa tullessamme rysähti salama ja ukkonen. Portaat menivät mykäksi ja lähdimme vauhdilla autollepäin. Ei, emme kerenneet, vaan kaatosade paiskoi vasten kasvoja suurin pisaroin ja suoraan Esterin takalistosta! Koko episodi kesti 5 minuuttia ja koko tienoo oli veden peitossa. Onneksi kerkesimme katokseen takaisin kuivattelemaan vaatteita.


Tuli mieleeni se kappale: Tulvii Pohjanmaa...



Kommentit

Tanja sanoi…
Ohoh tuota vesimäärää!
Viltsu sanoi…
Ja tämähän oli vielä vähäistä verrattuna niihin uutiskuviin. Ihan mieletöntä..
Tiia Koivusalo sanoi…
Oho no hui miten paljon vettä! Uskomatonta.