Onkos ittelläs kaikki murot kupissa?!


Minä en ole mikään herkkugourmet-kokki. Olen ruuan laittaja, joka tekee ruuan, koska meidän on syötävä jotakin. En leivo kakkusia ja leipiä ja pulleroisia leipomisen ilosta, vaan silkasta mieliteosta saada jotain hyvää, tuoretta, lämpimäistä. 

Mutta siitäkin huolimatta osaan laittaa ruokaa ja osaan leipoa. Uskallan kokeilla erilaisia mausteita ja variaatioita. Minulle ruokaohje on esimerkki, ei määräys. Sovellan mielen mukaan ohjeita ja teen omanlaisiani eväitä tarjolla olevista raaka-aineista. 

Kuvan paistokasarinhan voitin joskus aikaisemmin blogiarvonnassa ja onpa tämä ollutkin kovassa käytössä. Ihan huikea paistokasari onkin, sillä pinta ei polta pohjaan niinkuin tavispannut yhtä herkästi ja kaiken lisäksi kovallakin kulutuksella olleena yhä on pysynyt kuosissaan. Ei heilu eikä kupruile. Laatua! 

Ethän anna sen tosiasian, että et osaa tehdä kaikkea, estää sinua tekemästä kaikkea sitä mitä osaat?


Tee vaikka vain huviksesi jokin yllättävä ystävällinen teko toiselle ihmiselle: hymy, kohteliaisuus tai pieni palvelus. Huomaat miten tekosi moninkertaistuu ja lähtee leviämään erittäin nopeasti.

Yksi intohimoistani on riisi. Riisiä voisin syödä vaikka joka päivä. Ihan sama, onko tavallista riisiä, riisipuuroa, basmatia vai jasmiinia. Kaikki käy. Riisi vaan on niin maukasta ja monipuolista. 
Kuvassa on basmati- ja villiriisiä broileri-philadelphia-kastikkeella. (tottapuhuakseni kuva on järkyttävä, joten miksi edes laitoin sen tänne??)

Tässä helppo ja ihana ohje sinullekin: 

Tuplariisi tuorejuusto-broikkukastikkeella

Keitä basmati- ja villiriisiseosta pakkauksen ohjeen mukaan. 
(voit käyttää myös erilaisia riisiä, joissa sama keittoaika)
Käytä keitinvedessä mausteena esim. nuudelimausteseosta tai riisimaustetta. 

Paista joko naturellit tai maustetut broilerisuikaleet pannulla kypsiksi. 
Ota pannu pois liedeltä ja sekoita broikkuihin tuorejuustoa. Esim. maustamaton Philadelphia. 
(Käy myös maustetut makusi mukaan. )
Anna juuston sulaa broikkujen sekaan. 

Nautinnollista ruokahalua! 


Työ voi odottaa sen aikaa kun näytät lapselle sateenkaarta, mutta sateenkaari ei odota, kunnes olet tehnyt työn valmiiksi.

Banaanit ovat mielestäni parhaita hieman vielä vihertävinä. Kypsän banaanin mausta en välitä. toisinaan kuitenkin banaanit kypsyvät niin joutuin, etten edes kerkeä huomata. Ja kun näin on päässyt käymään, pilkon banskun tehariin ja teen siitä jotain hyvää juotavaa. Aina en kuitenkaan maitopohjaisia juomiakaan halua, joten tässä esimerkki hedelmäjuomastani.

Lasissa on pelkästään yksi banaani sekä ehkä desin verran appelsiinitäysmehua. Tehosekoittimella sekaisin ja lasiin. Pillillä tai ilman, kuinka vaan.



Eikö olekin merkillistä, että kohteliaisuuteen tuntuu olevan vaikeampi vastata kuin loukkaukseen? Kun joku osoittaa meille aidon ja vilpittömän kohteliaisuuden olemme hämillämme ja mutisemme jotain nolostuneen näköisenä.

Mielestäni teemme tyhmästi, jos suhtaudumme kohteliaisuuteen väheksyen ja kielteisesti. "Kuinka ihastuttava puku sinulla onkaan!" sanoo ystäväsi. "Älä nyt, tämähän on vanha rääsy", sinä vastaat. Olisi paljon älykkäämpää, jos sanoisit vaikka: "Löysin sen sattumalta siitä ja siitä liikkeestä" tai: "Minulla on aika hyvä ompelija."

Kohteliaisuuksia kuullessamme voimme helpommin säilyttää mielenmalttimme muistaessamme, että kun joku latelee meille kohteliaisuuksia, hän ehkä vain yrittää käynnistää keskustelun kanssamme. Ja ainoa järkevä vastaus on silloin kuusikirjaiminen pieni sana: "Kiitos."

-Allen Smith



Toisinaan kupissani on muroja. Toisinaan taas hedelmämysliä. Välillä en käytä kumpaakaan, mutta jos käytän, hyvin usein lirautan murokuppiin lisäksi maitoa. Hyla-maitoa tarkennettakoon vielä. Ei sokeria. Ja jos ei ole maitoa, niin ehkä hilloa nokare. 

Kyllä vain, toisinaan sekoitan murot ja myslit keskenään ja lorautan maidon sekaan. Ei siis todellakaan ole kaikki murot kupissa välttämättä! Onkos sinulla muka?! 
Mutta kyllä minä sen myönnän ja myönnän senkin, että inkkareita en ole kanooteissa nähnytkään! 


Kukaan ei voi palata menneeseen ja tehdä uutta alkua, mutta kuka tahansa voi aloittaa tänään ja tehdä loppumatkan haluamansa kaltaiseksi.

Kommentit

Tiia Koivusalo sanoi…
Mahtava postaus taas. Minäkään en ole mikään ruuanlaittaja, ruoka näyttää aina rumalta, mutta tärkeintä että yleensä maistuu hyvältä. Ihana broiskuohje, teen samaa käytän Mustapekkajuustoa ja sitten flora creme, muuta ei tarvita. :))

Kivaa viikonloppua.<3

Tiia
Anonyymi sanoi…
Mä ihmettelen noita sun ainaisia voittoja? Joka asia on jostain voitettu,miksi et lottoa joa noin kova mäihä
Viltsu sanoi…
anonyymi: Kiva huomata, että yhä luet blogiani. ;)
Hmm.. johtuisikohan "arpaonneni" siitä,että osallistun useammin arvontoihin, kuin moni muu? Onhan minulla aikaa etsiä niitä. Jos se olisikin siitä kiinni, että "kunhan teen lottoa ja voitan", arvaappa tekisinkö sitä?! Lotossa ei onni ole myöten ollut. Olenpa tainnut siitäkin mainita joskus täälläkin. Niitäkään en ole maininnut, mistä EN ole voittanut koskaan mitään!
Huomioithan senkin, että tämä pannu tosiaan on VANHA voitto, ei uusi. Tämänhän olen esitellyt jo aikoja sitten! Nyt mainitsin vain, että yhä toimii! Kiitos muuten Bikken, että tämä hänen arvonnastaan minulle tuli aikanaan.
Että ei muuta kun lipukkeita täyttämään sinullakin ja ehkä se eka arpavoitto sinunkin kohdallesi tulisi pian. ;) Et voi voittaa, ellet edes yritä!
Katja sanoi…
Onko tuo pannu vastaava, kuin tvshopin pannu, jota mainostetaan tunti tolkulla yöllä telkassa. (Yötyöläinen toisinaan, siitä tiedän.) Oon miettinyt, että onko toi hyvä vai ei... Tosin luonto ei anna periksi ostaa mitään kyseisestä paikasta, mistähän noita löytäis silleen, että sais ensin tutkia kädessä ennen ostopäätöstä?

Ja toi on kyllä tosiasia, että jos osallistuu moniin arvointoihin, niin joskus jopa voittaa jotain. Vain osallistumalla voi voittaa!
Viltsu sanoi…
Tiia: Mustapekkaa pitää kokeilla! Kiitos vinkistä! Se kun ON hyvää myös.

Katja: En tiedä Telkkarin pannusta, kun en seuraa niitä ohjelmia, enkä pikaseltaan löytänyt netistä. Tämä on tullut Ecostolta ja kävin nyt katsomassa, onko vielä niitä siellä, eikä tätä ollut. :( En ole näitä muualla nähnyt. voisit kysyä Ecostolta, tietäisikö he, mistä näitä saa nykyään tai saavatko tilattua lisää??? Merkki on Mepra.
Jos jotain miinusta sanoisin, niin painavampihan tämä on, mitä ihan perus teflonit. Ei kuitenkaan valurautapannun veroinen. Kanttakaan ei ole mukana, ja ne maksavat parisen kymppiä. tähän ei käy ne muiden kannet. Mutta muuten hyvä ja napakka.
Pelotti sillon alkuun, että kuinka valkoisen pannun pinta tummuu, mutta meillä on nyt käytössä ollut jo reilun vuoden (tarkistin täältä: http://bikkenpilttuu.blogspot.fi/2013/06/ecosto-voittaja.html) ja on toki tummunut, muttei niin pahasti, mitä ajattelin. Näkyykin kuvassa.
Oliskohan ne Jamie Oliverit hyviä? en ole kokeillut, mutta mainoksia nähnyt. Kalliitahan ne on, mutta jos ne on "ikuisia", niin halvaksihan se silloin tulee verrattuna esim. "kympin pannuja kerran vuodessa ostettaessa". Meille saa myös tulla pannua testaamaan. :)

Viltsu sanoi…
p.s. Tosta arvonta-asiasta vielä, että eihän kaikki voitot edes ole pelkästään arpaonnea, vaan monta palkintoa on tullut myös omilla korteillani ja koruillani. Siis kun olen voittanut niillä kisoja. Ihan täällä blogimaailmassakin. Kannattaa siis osallistua vaikkapa 2v arvontaani, Inspishaasteeseen tai Inspiration haastaa-haasteeseen, jossa MINÄ jaan palkintoja TEILLE!
Viltsu sanoi…
Katja, nyt löytyi samantyyppinen pannusarja cittarista! Pinnoitettu pinta. Tvins cerafit.
Anne sanoi…
Siis onko joku kateellinen sinulle siitä, että sinä voitat jotain? anna mun kaikki kestää!
Tuloillanne ei ostella juur mitään ja sitten ollaan kateellisia, jos jotain saat ilmatteeks! Kyl on aikoihin eletty.
En yhtään ihmettele voittojasi sinun taidoillasi ja yrittämiselläsi! Olette jokaisen voiton ansainneet ja jokaisen lahjan samaten.
Viltsu sanoi…
Kiitos Anne! <3
Eipä sitä kateutta ymmärrä varmaan kukaan.