Hae tästä blogista

Olenko maksullinen nainen vai ilmaiseksiko antelen?

Käydäänpäs uusintana asia, josta on keskusteltu jo aikaisemminkin, mutta aina se vaan tulee ajankohtaiseksi joko suurien juhlien lähestyessä tai kun olisi enemmän pienempiä juhlia, syysmasennus iskemässä tms. 1. Miksi ystävät tai muut läheiset eivät saa tekemiäni tuotteita tai kirppistavaroitani ilmaiseksi? Miksi niistä pitää maksaa? Tai jos lahjoitan jotain, miksi en saa ilmaiseksi tilata sen jälkeen jotain?

Vastaus kysymykseen nro.1:

Kukaan ei saa blogikaupassa olevia tuotteita ilmaiseksi. Ei edes sukulaiset tai ystävät. Niissä on hinta esillä. Sama jokaiselle. Jollei se ole mieleinen hinta, ei sinun tarvitse sitä ostaa. (Ei muutenkaan ole ostopakkoa).

Minun "asiakkaisiini" kuuluvat vain ja ainoastaan ystäväni ja sukulaiset. Eihän minulla ole kivijalka-kauppaa, torikojua tai oikeaa verkkokauppaa. Jokainen tuote pitäisi siis lahjoittaa, jos se olisi siitä kiinni. Siihen minulla ei ole varaa.

Tilaajalahja tulee kuitenkin jokaiselle. Olipa sitten uutta tai vanhaa paketissa. Erityisesti paketteihin sujautan yleisimmin isompaa, koska postarit eivät nouse sen takia. Ajattelen asiakkaan lompakkoa, enkä lahjalla nosta kirjetilauksen postareita korkeammalle. Halutessasi voit valita esillä olevista tilaajalahjoista mieleisesi tai muussa tapauksessa saat yllärin. Tilaajalahjakin on ihan asiallinen juttu. Yleensä tilaajalahja on joku koru tai kortti kirjekuoritilauksissa. Olenpa laittanut mm. Arabian taulunkin pakettiin. Riippuu, mitä sillä hetkellä on tarjolla! Ilmaisia lahjoja annan kyllä muutenkin, yllärinä. Lisäksi teen vartavasten koruja tai kortteja ihmisille ja lähetän ihan omakustanteisesti ne heille. Ne eivät siis ole blogikaupasta hinnoiteltuja tuotteita, ainakaan yleisesti ottaen. Joskus voin tehdä poikkeuksen ja ihan omasta tahdostani lahjoitan sieltä jonkun toiselle, mutta ei, en tee sitä pyydettäessä. Nytkin on lähdössä useampi kuori/paketti postitettavaksi!

JOS lahjoitetaan jotakin, se on tyystin vapaaehtoista, ilmaista. Siitä ei peritä maksua, ei intetä jälkikäteen, että olet jotain velkaa. Siitä ei jäädä kiitollisuudenvelkaan! Toki jos pyydän erikseen postarit jostain, se on sovittava erikseen! Tämä pätee minulle tuleviin lahjoituksiin sekä minulta lähteviin lahjoituksiin!

Vaihtokauppa on etukäteen sovittava asia sekin! Jos haluan vaihdossa jotain, teen sen heti selväksi. En jälkikäteen! Ja sama pätee minullepäinkin! Lahjoitus EI muutu myöhemmin vaihtokaupaksi. 

2. Miksi hinnat ovat niin korkeat ja otan ylihintaa, vaikka saan ilmaisia osia?

2. Hinnat ovat juuri ne, mitä näet blogikaupassa. Niihin ei lisätä mitään muita kuluja, kuin ne postarit. Nekin ovat esillä tee tilaus-sivulla.

Hinnat koostuvat materiaaleista. OSTAN uudet osat ihan omilla rahoillani, maksan tuotteiden postarit ja kasaan ihan omin käsin kaikki. En tukuista tms vaan kaupoista, joissa on mukana kaupan omat hinnat ja alvit. Olen myös hankkinut korujen tekoon tarvittavia työkaluja, korttien tekoon samaten. Liimat, lakat, teipit,.. Puhdistusaineet ja -välineet. Maksu, jonka näet, kattaa ihan kaiken!

Tuotteen hinta+pkk kattaa:
 1. käytettyjen lahjoitusosien postikulut, hakemisen postista, johon ei ole muuten käyntiä. 
 2. korujen purkamisen sekä puhdistamisen ja desinfioimisen. 
 3. Myös kunnostamisen, mitä voi kunnostaa niin, että on uudenveroinen. 
 4. Uusien osien hinnat,(lasihelmet, korujakajat, kuminauhat, ketjut, lukot, renkaat, helmihatut, korupiikit, korviskoukut, korttipohjat, koristeet...) 
 5. Pakkaus- sekä postitusmateriaalien hankkiminen.
 6. postitus- ja rahtikulut minullepäin,
 7. alvit. 
 8. Työkalut, jotka kuluvat myös käytössä.
 9. Liimat,teipit, tarrapalat, lakat, maalit, gessot, strassit yms, mitä ei "näe".
 10. kasaamiseen menevän ajan ja työn. 
 11. Paketointiin käyttämäni aika sekä pakkausmateriaalit: korupohjat, pussi, leimasin ja muste, teipit...
 12. Postitukseen tarvittavat pakkaukset ja teipit. 
 13. Postitukseen menevä matka sekä postimaksut. 
 14. Periaatteessa sekin, että pidän tuotteet esillä, päivitän blogikauppaa ja olen valppaana kaiken aikaa, JOS joku tilaakin jotain. Esittelen ne kotona kävijöille, pakkaan tarvittaessa uudestaankin. 

Lahjoituksena saamani korujen osat ovat lähinnä siemenhelmiä, akryylihelmiä, parittomia juttuja. Sellaisia, mitä lapsilta jää käyttämättä. Puuhelmissä voi olla lommoja. Ei siis toimi uudessa korussa.
Suurin osa niistä menee muuhun, kuin koruihin/myyntiin.
Ja ne, mitä menee koruihin, vaativat siis aika ison urakan. 


Esimerkiksi yhdestä korvakoruparista ei siltään tule korvakoruparia, vaan kenties saan irti välirenkaat
tai helmet. Kaikki muu pitää ostaa itse. Eihän kukaan lahjoita tuliteriä koruja purettavaksi. Kyllä niissä aina on jotain kulumia, rikkinäisiä osia, värivikoja tai vaikka rihkamaa niin, ettei niistä vaan ole kokonaisuutena uudeksi. Olen silti kiitollinen. Haluan antaa pois heitetylle uuden mahdollisuuden. Se on vähän niinkuin minä itsekin, että ei viallista tuotetta saa roskiin nakata! Joku voi sitä pitää hyvänä ja rakastaa! 


Siemenhelmistäkin tulee lähinnä helmien väliin yksi pieni helmi. Ei siis suoraan uutta korua. 
Käytetyistä osista ei siis tule siltään 20 euron kaulakorua! Tällä hetkellä yksi ainoa koru on tehty yksistään siemenhelmistä, ja se työ vaati tyystin uudet helmet ja kaikki samaa sävyä. Ei siis sekahelmipussin tarvikkeista sekään. Huomaathan, että esim. kaulakoruissa muovia ei kovin paljoa näy... Saatikka kuluneita osia.

Ja jos osien hinta on vaikkapa noin 15€, minä typerys pistän sen suoraan ALE-koriin 15 eurolla, enkä ota työpalkkaa!Tai sitten kuukauden tuotteena hetken 15€. Ne sellaiset siis eivät ole siellä "omalla osastollaan". Toisaalta, ei nekään, joiden hinta olisi vaikkapa 30 euroa...

TYÖPALKKA KUULUISI OLLA AINA LISÄNÄ!
Kukaan kauppias ei tee työtä ilmaiseksi! Mistään kaupasta et saa maitoa lehmäntissi-hinnalla! Mistään kaupasta et saa t-paitaa kankaan hinnalla! Ja minä laitan ale-koriin! Miksi en ota 20 euroa 15 euron tuotteesta?! Ja sitten vielä saan valitusta siitä, että otan ylihintaa... Hohhoijaa! Työtä korujen ja korttien teko vaatii, aikaa etsiä loput osat ja rahaa!
Lisäksi suurin osa lahjoituksista maksaa minullekin postarit. Hyvin harvoin saan tyystin ilmaiseksi niitä siemenhelmiä tai muovihelmiä. Taikka vaikka korttikuvia jne. Ja jos joskus saankin, ihan varmasti kysyn, haluaako vastineeksi jotakin! Jollei halua, syytön olen siihen sitten! Jälkikäteen en ala muistelemaan, kuka sai ja mitä sai vai eikö halunnut vai miten halusi.

Joku haluaa postareiden lisäksi korun, joku jotain askartelutarvikkeita, joku ei ota sitten mitään. Saatanpa silti lähettää kiitokseksi vaikkapa 8 -10 euron korvikset tai 28 euron korusetin tai kuten kerrankin lähti onnittelurunokirja, jonka tein alusta loppuun itse. Siinä oli satoja runoja kuvineen, kansineen ja koristeineen! Arviohinta tarvikkeille noin 40 euroa. Periaatteessa siis ostin tarvikkeet 40 eurolla + postarit, jotka muka sain lahjoituksena... Valitinko? No en!!!On ihan totta, että osa koruista voi olla materiaaliarvoltaan alle myyntihinnan. Osa taas on kalliimpaa jo tarvikkeiltaan. Se, mistä tarvikkeiden hintaerot johtuvat, johtuu mm. materiaalista, tarjonnasta, mistä saan ostettua, onko ne tarjouksessa, erikoisosat ovat kalliimpia, kuten vaikka klipsikorvikskoukut tai ketjujen paksuus, lenkkien koko jne.

Puhutaan kuitenkin marginaalisesti niin pienistä summista, ettei mitään järkeä erotella vaikkapa korvakoruissa, että tämä maksaa nyt sitten 7,50 euroa ja tämä 10euroa. Kaikki ovat saman hintaisia! 8 euroa!
Se "Ylihinta" on siis ehkä senttejä, ehkä JOPA euron! Haloo! Enkö saa sitä työpalkkana pitää?
Toisaalta, summa voi olla alihintaakin sen 1-2 euroa... enkä valita edelleenkään! Se on sitä tasausta! Saan omani takaisin, ehkä. Ehkä en.

Sitä paitsi, blogikaupassa on paljousalennus eli bonushinta.
Se laskee KAIKKIEN korujen hinnan vieläkin alemmaksi. Myös niiden kalliimpien, mitä myyn jo yksitellenkin alihinnalla.
Bonushinnalla se euron "ylihintainenkin" menee roimasti alakanttiin! Tärkeintähän on nimenomaan ilo ja tekeminen sekä se, että saan hetken olla kivuilta muissa ajatuksissa! Se, että saisin edes osan tarvikkeiden hinnasta takaisin ja voisin jatkaa tätä hommaa!
Että saisin sitä rahaa itsekin edes hieman ja niillä jotain extraa, jollen sitten uusia osia.

Ei tämä ole rikastumista!
Ei kenenkään huijaamista tai edes sitä pakottamista ostamaan!
Ainahan saa asiakas itse valita, ostaako vai jättääkö ostamatta.
Mitään minimitilausrajaakaan en ole laittanut, ettei siitä jäisi ostamis-into kiinni. Toki saat tehdä itsekin alusta loppuun asti kortit ja korut tai hakea tuotteet jostain muusta kirppis-tai halppiskaupasta. Tottakai saat tehdä niin!
He, jotka tuotteitani ovat ostaneet, yleensä kuitenkin ostavat uudestaankin. Kehuja on tullut, kiitosta. Niin laadusta kuin kauneudestakin. Hinnoista puhumattakaan!
Saan myös rakentavaa palautetta, Ja jos vaikka joku korviskoukkumalli on hankala, en jatkossa tilaa enää niitä koukkuja. Tietenkin kuuntelen asiallisen palautteen ja vaihdan mallia!
Mutta hinnat ovat ja pysyvät siinä, mitä ne ovat esillä kaikille!
PISTE!

Laitan kopion tähän loppuun aikaisemmasta postauksestani, jossa katsottiin kaulakoruni hinnoittelua:

 • Jos saisin helmet lahjoituksena, ne siis 0€. 
 • pelkkä muutaman helmen vastaanottaminen lahjoituksena maksaa vähintään euron postikuluja. Isommassa helmisatsissa tietenkin hinta nousee. Eli 1€
 • yksi korulukko kaulakoruun, 3euroa. (Linkki pelkistettyyn malliin: "TÄSSÄ"). 
 • Tarvitsen myös renkaita, jotta lukon saa ketjuun kiinni. Hinta 1€ "LINKKI"
 • ketjusta ropsahtaa helposti 5€ lisää hintaa. Mitä pitempi ketju, sen kalliimpaa. Mitä erikoisempaa ketjua, sen kalliimpaa. Hinta laskettu nyt aika simppelistä ketjusta, normipitkä ketju. Tähän kuvaan voisi mennä parikin settiä, mutta lasketaan nyt yhdellä. "LINKKI"
 • Korupiikit noin 4€ "LINKKI"
 • Sulkijapussit noin 4€
 • Jätän maksuista pois taustapahvit, leimasinmusteet , leimasimen, teipit, jne joita käytän pakkaamisessa. 
 • Postitus ja käsittelykulut Postimyynnissä tilauksista 4-5 euroa. 
 • Jätän laskusta pois myös kirjekuoren, jolla postitan lähetyksen. 
 • En ala laskuttamaan tässä myöskään työkaluja enkä puhdistusaineita ja välineitä, koska ne ovat jo minulla. Tokihan kuluvia nekin, mutta silti. 
Yhdelle kaulakorulle tulee siis hintaa reippaasti yli 20 euroa siitäkin huolimatta, että jätin maksuja pois monista jutuista. Siitäkin huolimatta, että sain ilmaiseksi helmiä!
Mikä siis on työlle jäävä arvo?!
UGH! Olen puhunut! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Äitiydestä

Onni on köyhälle tonni, rikkaalle milli, mulle tunne villi! -Timo Aaltonen Äitienpäivänä lapset heräilevät sängyissään, hierovat rähmäisiä ...