Siirry pääsisältöön

Lahjaksi purnukka


Mikä on sinun lempihedelmäsi? 
Syötkö tuoreena vai kelpaako myös kuivattu hedelmäpala? 


Minun suosikkimakujani ovat mango ja vihertävät banaanit. Nam nam. Kuivahedelmiäkin syön mielelläni. Etenkin jouluna teen kiisselin niistä. Kuivahedelmissä omena on yksi lemppareistani, myös paljaaltaan syötynä. Ihania ovat myös mangot, ananas ja kiwi. Myös mansikat, vaikkei ne hedelmiä olekkaan, ovat kuivattuina ihania. 


Minähän en juurikaan esittele täällä niitä asioita, mitä ANNAN toisille. Olen sen jo kertonutkin ja syynikin siihen. Tottakai minä annan lahjoja!
 Mutta tämä oli mielestäni sen verran kiva idea lahjaksi tai kotiin tarjolle, että vilautan sen sinullekin. 

Lasipurkki, josta on iloa myöhemminkin. 
Valitsimme herkut saajan mieltymysten mukaan. Kaikille ei viitsisi tällaista laittaa, koska ei kaikki tykkää samoista asioista. 

Se on niin henkilöstä kiinni, mitä lahjaksi laitan. Siitä, mikä hänelle sopisi. Yksi haluaa mielummin kulinaristisia asioita, joku toinen on runollinen sielu ja joku kolmas kenties haluaa mielummin Arabiaa, iittalaa tai Marimekkoa. 
Toiset kiittävät, toiset eivät. Toiset ovat kiitollisia, toisille ei mikään riitä. 
Surullista. 

Joillekin hinta on ratkaisevin. Joku taas arvostaa sitä, että yleensäkin muistetaan. 
On se surullista, jollei lahja olisikaan mieleinen. Ettei arvot ole kohdallaan ihmisellä. Että tärkeintä on hintalappu, eikä vaikka se, että olen läsnä. 

Esimerkiksi korusettini on arvoltaan n. 28€ vähintään. Siis kaksiosaisena. Kolmiosaisena 36€. Kyllä niiden eteen teen töitäkin. Kaikki ei vaan arvosta käsityötä. Ei riitä että saa korusetin. Sen hintalappu ei merkkaa mitään. 

Tai vaikkapa jokin esine. Jos takana lukee Iittala, Arabia tai jotain muuta, Ainahan voi KVG-tä käyttää ja katsoa hinnat itse, jos se on tärkeää. Pienetkin esineet voivat olla yllättävänkin arvokkaita. Mutta myös halvalla saa todellisia löytöjä! Onko siis hintalappu se oleellisin asia?!

Minusta tärkeintä on se, että muistetaan, annetaan lahja, jolla on merkitystä ja ihan parasta lahjaksi olisi OMA AIKA! Läsnä oleminen! Ei niinkään materia. Materiaa saa kaupasta. Läheisyyttä, ystävyyttä, rakkautta tai hyvyyttä ei rahalla osteta. 

Kuvan purnukka-lahjan saaja ilahtui lahjasta kuitenkin silmin nähden. 


Mukana oli myös kirja sekä kirjanmerkki, minkä tein hänelle vartavasten. 


Arvokasta ja arvoistasi viikonloppua, ihanaiset! 

Kommentit

Nanna sanoi…
Tuo on mielestäni aivan ihana lahja! Ja kun herkut on syöty jää jäljellä monikäyttöinen purnukka!

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.