Siirry pääsisältöön

Lahjaksi purnukka


Mikä on sinun lempihedelmäsi? 
Syötkö tuoreena vai kelpaako myös kuivattu hedelmäpala? 


Minun suosikkimakujani ovat mango ja vihertävät banaanit. Nam nam. Kuivahedelmiäkin syön mielelläni. Etenkin jouluna teen kiisselin niistä. Kuivahedelmissä omena on yksi lemppareistani, myös paljaaltaan syötynä. Ihania ovat myös mangot, ananas ja kiwi. Myös mansikat, vaikkei ne hedelmiä olekkaan, ovat kuivattuina ihania. 


Minähän en juurikaan esittele täällä niitä asioita, mitä ANNAN toisille. Olen sen jo kertonutkin ja syynikin siihen. Tottakai minä annan lahjoja!
 Mutta tämä oli mielestäni sen verran kiva idea lahjaksi tai kotiin tarjolle, että vilautan sen sinullekin. 

Lasipurkki, josta on iloa myöhemminkin. 
Valitsimme herkut saajan mieltymysten mukaan. Kaikille ei viitsisi tällaista laittaa, koska ei kaikki tykkää samoista asioista. 

Se on niin henkilöstä kiinni, mitä lahjaksi laitan. Siitä, mikä hänelle sopisi. Yksi haluaa mielummin kulinaristisia asioita, joku toinen on runollinen sielu ja joku kolmas kenties haluaa mielummin Arabiaa, iittalaa tai Marimekkoa. 
Toiset kiittävät, toiset eivät. Toiset ovat kiitollisia, toisille ei mikään riitä. 
Surullista. 

Joillekin hinta on ratkaisevin. Joku taas arvostaa sitä, että yleensäkin muistetaan. 
On se surullista, jollei lahja olisikaan mieleinen. Ettei arvot ole kohdallaan ihmisellä. Että tärkeintä on hintalappu, eikä vaikka se, että olen läsnä. 

Esimerkiksi korusettini on arvoltaan n. 28€ vähintään. Siis kaksiosaisena. Kolmiosaisena 36€. Kyllä niiden eteen teen töitäkin. Kaikki ei vaan arvosta käsityötä. Ei riitä että saa korusetin. Sen hintalappu ei merkkaa mitään. 

Tai vaikkapa jokin esine. Jos takana lukee Iittala, Arabia tai jotain muuta, Ainahan voi KVG-tä käyttää ja katsoa hinnat itse, jos se on tärkeää. Pienetkin esineet voivat olla yllättävänkin arvokkaita. Mutta myös halvalla saa todellisia löytöjä! Onko siis hintalappu se oleellisin asia?!

Minusta tärkeintä on se, että muistetaan, annetaan lahja, jolla on merkitystä ja ihan parasta lahjaksi olisi OMA AIKA! Läsnä oleminen! Ei niinkään materia. Materiaa saa kaupasta. Läheisyyttä, ystävyyttä, rakkautta tai hyvyyttä ei rahalla osteta. 

Kuvan purnukka-lahjan saaja ilahtui lahjasta kuitenkin silmin nähden. 


Mukana oli myös kirja sekä kirjanmerkki, minkä tein hänelle vartavasten. 


Arvokasta ja arvoistasi viikonloppua, ihanaiset! 

Kommentit

Nanna sanoi…
Tuo on mielestäni aivan ihana lahja! Ja kun herkut on syöty jää jäljellä monikäyttöinen purnukka!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…