Siirry pääsisältöön

Aasinsillasta rapakkoon, INTIIMIÄ VUODATUSTA KUUKAUTISISTA


Hyvinvointi, hyvä olo, hyvä mieli. 
Eikö ne ole niitä asioita, joiden eteen haluamme tehdä töitä ja joita toivoisimme niin itsellemme kuin läheisillemmekin. 

Jos minulla on tietoa jostakin, mikä tekee minut iloisemmaksi, varmemmaksi tai että elämäni helpottuisi, tottakai haluan kertoa siitä sinullekin! En minä halua pantata iloisia asioita itselläni enkä nauti siitä, että toisilla on paha olla. 

Olen tässä aikaisemmin kertonut sinulle tabuna pidetyistä aiheista, eli kuukautiset ja kuukautissuojat. Menkkakivuista, PMS-oireista jne. Muistanet vielä viimeviikkoisen kirjoitukseni yrityksestäni lopettaakin koko menkkailu?! Turhaan. Nyt jatkan aiheesta, sillä haluan saattaa asiani päätökseen. Tuoda julki oman hyvinvointini salaisuuden. 

Koska menkkani eivät lopu kemikaalein enkä leikkaukseenkaan vielä pääse/ryhdy, on hyväksyttävä tosiasiat ja se, että menkat tulevat olemaan osa kuukausirytmiäni vielä kauan. 
Aasinsiltojen kautta siis suoraan rapakkoon, eli kuukautisten aikaan. 


Olen kuullut puhuttavan Kuukupista ja kerran nähnytkin sellaisen livenä. Luin tietoja sen käytöstä ja mietin pääni puhki, voisiko se olla minun juttuni vai ei. Tuollainen väline vain on mielestäni joko tai. Joko tykkää tai sitten ei.  Eikä sitä vaan voi kokeilla kaverilta. Siispä puntaroin ajatusta, hankkiakko itselle sitä vai ei. 

Keskustelupalstoilla toiset ovat ihastuneet täysillä kuukuppiin, toiset taas suivaantuneet sen hankaluuteen. Niinpä. Yksi tykkää, toinen ei. Olenko siis valmis uhraamaan noin 30 euroa kuukupista, josta en tiedä yhtään mitään?! 

Laskeskelin ja tuumailin. Pelkkiin kuukautissuojiin menee kuukausittain sievoinen summa, sillä runsaathan NE ovat. Jollen nyt kokeile, en voi koskaan tietää... 
30 euroa olisi pieni summa siitä, JOS tämä toimisi. Suuri summa minulle, jos menisi hukkaan tyystin. Otin riskin! 
Ja kun "Hyvinvoinnin tavaratalo" lähti kanssani blogiyhteistyöhön, riskikin minimoitiin. Pääsin kokeilemaan tuotetta ja kertomaan sinullekin kokemuksistani. 


Posti toi Lunette kuukupin minulle "Hyvinvoinnin tavaratalosta"
Tutustuin tarkasti ohjeisiin ja tarkastelin puolin ja toisin kuukuppiani. Jännä pakkaus! 
Paketin kyljessä on tarkat ohjeet käyttöön ja puhdistukseen. Lisäksi lisää tietoa löytyy esitteestä paketin sisältä. 


Paketti on kaunis! 
Mietinkin, että tämähän olisi huikean hieno lahja nuorelle tai ystävälle! 
Arvokas lahja, josta on hyötyä vuosiksi! 
Kuukuppihan ei ole kertakäyttöinen, vaan sitä voit huoletta käyttää jopa 10 vuotta oikein käytettynä. Mahtavaa! Ei enää turhaa roskaa, vedenpuhdistamon kammoksumia tamppoonilähetyksiä tai tukalien tilanteiden varalle siivekkäitä lisävarusteita! 

Suomessa viedään kaatopaikoilla vuosittain yli 200 miljoonaa muovista, heikosti maatuvaa kuukautissuojaa. Ekologisin valinta kuukautissuojaksi on ehdottomasti kuukautiskuppi, jonka käyttöikä voi olla jopa kymmenen vuotta. Kuukautiskuppi säästää siis luonnon lisäksi myös reilusti lompakkoasi! Tilanteissa, joihin kuukautiskuppi ei välttämättä sovellu, voit valita puolestaan luomutuotetun kuukautissiteen tai tamponin. Hyvinvoinnin tavaratalossa on valikoimaa kuukupeissakin. 
Itse valitsin Lunetten Cynthian kokoa 2. 

Koko 1 on nuorille tytöille tarkoitettu ja koko 2 aikuiselle naiselle. 
Värejä on monia ja voit valita mieleisesi tai koko perheen naisväelle eriväriset, etteivät mene sekaisin. 

Saatavana myös puhdistusaineita.  Kuukuppi- paketin mukana tulee ihana säilytyspussi. 


Omat kokemuksenihan ovat olleet niitä tuttuja: reunavuotoja, varmistus-siteitä, öisiä vaihtoja, tamponien vaihtoa joka kolmas tunti, eri kokoisia tuotteita eri päiville...
 Lisäksi mahdotonta liikkua normaalisti, normaaleissa vaatteissa. 
Ja se, kun tiedän, että ensi yönä pitäisi menkkojen tulla, mutta heräänkö ajoissa?! Tunkea nyt varuilta rättiä housuihin todetakseni, että menkat ovatkin viikon myöhässä... Eh. 

Kuukuppia voi käyttää jo etukäteen, ennenkuin vuoto alkaa! 
Lisäksi se katoaa kokonaan sisälle, eli roikkuvia naruja ei näy! 
Siteiden tuomaa epävarmuutta ei ole!
Kuukuppi ei näy vaatteidenkaan alta siis, eikä se estä harrastamasta mitään liikuntaa. 
Huomaa kuvassa olevat reiät ylälaidassa! Ne auttavat asentaessa kuukuppia paikoilleen emättimeen, ja niiden ansiosta ei tule ns. imukuppia, vaan nimenomaan kuukautiskuppi. :) 

Ekoja menkkoja odotellessani päätin testata kuukupin "kuivaharjoitteluna". Elämäni eka kokeilu ja kuppi tuntui ihan liian selvästi. Epätoivo iski vasten kasvojani. Oliko tämä hukkaostos?! 
Muistin ne keskustelupalstoilta lukemani kommentit: Eka kerta ei onnistunut, toka onnistui. 
Siispä testasin uudemman kerran ja huomattavasti paremmin osui ja upposi

Kun menkat tulivat, aloin välineurheilun välittömästi. 
Ei, en ottanut opetusvideota, joten sellaista ei tule! ;)


Kuppi taitetaan kahtia...


...Ja vielä kerran kahtia. Niinkuin ruusunnuppu. 
Ja tuosta se työnnetään sisuksiin. 

Hämmästyttävää, että opin hetkessä kupin käytön. Sen vaan tuntee, milloin se on oikein. 
Kerran viikon aikana tunsin, ettei nyt tainnut ihan mennä oikein, mutta hölmö, en uusinut kupitusta, vaan jätin sikseen. "Jos sittenkin..."

No, seuraukset tietää! 

Seuraavaa kertaa ei tullut, sillä enää en jossitellut, vaan joko se on oikein, tai sitten se laitetaan uudestaan oikein! 
Oikeastaan ongelmani johtuivat liian vinosta kohdusta, mikä painaa niin pahasti vinoon, että joudun hieman vinoon kuppiakin laittamaan. Opin kuitenkin anatomiani nopeasti ja tosiaan vain oman mokani takia sen yhden kerran oli ohitusvuotoja. 

Hämmästyin ihan, kuinka huomaamaton kuppi onkaan, kuinka näkymätön, helppo ja toimiva! 
Hämmästelin, kuinka vähällä opettelulla tekniikka alkoi sujua. Ettei välineurheilu olekkaan oikeastaan sen vaikeampaa, kuin tamponinkaan laitto. Ja kuinka helppoa tyhjennys ja huolto on. Kaiken lisäksi kupin kokoa ei tarvitse muuttaa vuodon vähennyttyä eikä kärsiä sivuoireista, joita tulee, kun menkat enää"tiputtaa" ja tamponi on liikaa, mutten haluaisi sidettäkään laittaa. 

Jokainen varmasti löytää oman keinonsa käyttää kuukuppia, mutta minä huomasin järkevämmäksi ottaa pidee-suihkun avukseni jo "ulosvedon aikana"
Kuppi ei täyty piripintaansa, joten sen tyhjennys ei ole vaikeaa. Voit huoletta puristaa kevyesti sitä ja vetäistä ulos. Kyllä, saat kuukupista helposti kiinni, sillä sitä ei työnnetä yhtä syvälle, kuin tamponia. Lisäksi kuukupissa on ns. antenni, joka auttaa ulosvedossa. Toki antennin saa leikata poiskin halutessaan. 

Ainoa missä kuukuppi ei toimi, on ne julkiset vessat, joissa ei ole alapesumahdollisuutta. 
Kuukuppi oikeastaan vaatii alasuihkun. Sellaisissa tilanteissa suosittelen niitä luomutamponeja ja -siteitä. 

Yötkin nukuin levollisesti, kunhan ensin jännitin sen ekan yön. Turhaanpa jännitin! Ei tullut tyypillisiä reunavuotoja laisinkaan! Muutenkin tuntui koko viikko jotenkin puhdistavammalta, kuin mitä tunkiessani tulppaa sisuksiini. 
Poishan sen ylimääräisen tavaran toivoo tulevan, eikä jäävän sisälle...


Kuukupin saa jemmaan kauniissa huomaamattomassa pussissa.
Puhdistuskin on helppoa ja nopeaa. Kuukuppi voidaan keittää 5 minuuttia, tai voit käyttää mietoa puhdistusainetta, mitä myös löytyy Hyvinvoinnin tavaratalosta.  Itselläni on pikkukattila keittämistä varten.
 5 Minuuttia! Tosi nopeaa!  Että ei muuta kun kuppia ottamaan! ;)

Kommentit

Tiia K sanoi…
Tuliko tämä kuppi menkkahirviö postauksen perään? :) Tuo on varmaan megakätevä, mutta mua pelottaa tuo kapine. Onneksi on ne minipilsut, ettei menkkoja ole...

Mua ahdistaa kaikki tamponit, kupit ym.mitä pidetään toosassa. Mielestäni siellä ei kuulu jumittaa mitään. :) Hih mutta olen varmaan aivan väärässä.

Tiia
Viltsu sanoi…
Tämä ON kätevä. Yllättävän kätevä! Ja helppo. Jos tamppoonit ovat ihan ok, silloin kuukuppi on SUPER OK!

Tottakai kokonaan menkaton vaihtoehto olisi ihanne meille, jotka emme niitä kaipaa/tarvitse, mutta kuten kerroinkin, minulla ei kemiallinen keskeytys onnistu. Siispä kuppi on mainio estämään sivusta lirahtelut.

Toisaalta vanhetessani mietin sitäkin, haluanko oikeasti edes lisää kemikaaleja popsiakkaan? En välttämättä.

Jumittaa toosassa! REPS!
Itseasiassa kun mietin asiaa, eihän tätä jumiteta toosaan, vaan rytmi on sisään, ulos, sisään, ulos. Vauhti vaan hitaammin. ;)
hih hih. sopii siis hyvin heteroillekin. ;D
(Ymmärsin pointtisi);)

Jokaisella tottahan toki omat mieltymyksensä ja anatomiansa, ajatuksensa ja suojansa.

Hyvinvoinnin tavaratalosta saa muutes muutakin, kuin kuukuppeja.Vaikkapa herkkuja, ihania pesuaineita, hyvää tekeviä ravinteita... Suosittelen!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…