Hae tästä blogista

Hyppelyhaaste

"Paula"  yllätti minut pienimuotoisella haasteella, sillä hän itse osallistuu usein minun haasteisiini. Nyt kuuluu olevan minun vuoroni. :) Ihan kiva ja ilomielin lähdenkin hyppelemään kanssasi. Kyseessä siis hyppelyhaaste. Haaste ilmeisesti kiertää käsillätekevien keskuudessa. Skräppäystä ja askartelua ainakin, mutta lienee se käy myös ompelupuolellekin?


Kysymykset on alla, vastaukseni niihin samalla.
Haastan mukaan blogihyppelyyn kolme blogiystävääni ja jos he osallistuvat hyppelyyn, saamme lukea heidän vastauksensa VIIKON KULUTTUA, eli 11.8.2014.
EDIT: Lisäaikaa saatte. Eli bloggaus tulisi julkaistavaksi 25.8.2014. Ja teidän haastamanne henkilöt julkaisisivat hyppelynsä siitä viikko eteenpäin. Näin jokainen pääsee mukaan halutessaan. 

Haastetut ovat: "TIINA", "SUSANNA" sekä "JAANA H-V"1. What I am working on right now? – Mitä teen juuri nyt?
-Minulla on muutama projekti kesken atc-runokirjojeni kanssa. Ne taitavat olla ikuisuusprojektini. En oikeastaan edes tiedä, miksi ne eivät edisty. Eihän se olisi muuta, kuin ottaa kirjan tekeleet esille,  teiltä tulleet atc:t esille,alkaa runoilla korteista ja valkata parit korteista ja runoista.  Sitten vaan tehdä kirjaksi asti. Oman pääkoppani sisällä se venkulointi on, mikä hidastaa minua. Tartun näköjään mielummin uuteen, nopeaan projektiin tai tilaustöihin, kuin niihin pikkusen vaan isompiin juttuihin.2. How long does it take to complete a project? – Kuinka kauan minulta menee työn tekemiseen?
-Ainakin vuoden olen noita kirjaprojektejani kaapissa pitänyt. Jos nyt kuitenkin puhutaan niistä töistä, mitä enemmänkin teen, teen ne yleensä heti alusta loppuun. Jos koruja tai kortteja teen, muutama tunti menee näperrellessä. Jos taas jokin rasia tai muu isompi, muutamassa päivässä on valmista.

3. What are my favourite things to create with at the moment? – Mitä tarvikkeita käytän mieluiten juuri nyt?
-Juuri nyt tykkään gessosta ja sen värjäämisestä tavalla tai toisella. Nestemäisiä musteita minulla ei ole kuin tummanvihreä DI, joten sellaista mustesutinaa en voi touhuta, mutta tussit, leimasintyynyt, leimasimet, sabluunat... Ja ihan kaiken maailman kierrätetty matskuhan on aina IN.
Välillä en millään saa itseäni leimaamaan mitään ja sitten se taas iskee täysillä. Kausittaista kaikki. Väreistä tykkään! Minulla oli/olen toipumassa synkempi kausi, joten oikeastaan mikään ei huvittanut, innostanut tai en vaan saanut inspistä. Nyt kun lääkitys on kohdallaan, sitä kaipaa värejä! ;) Tekemistä! Saada askarteluun ILOA.4. How does my creative process work? – Miten luon?
-Kun saan päähäni tehdä vaikkapa rasian, otan tyhjän rasian eteeni. Katson sitä päätäni kallistaen edestä ja takaa. Pyörittelen sitä käsissäni. Vajoan johonkin mindfullness-maailmaan, ja alan mielessäni kuvitella sen rasian jonkin tietyn värisenä. Olisiko se punaisena hyvä? Ruskeana? Valkoisena?
Kun väri on mielessä, transsini syvenee ja alan nähdä...ei nyt suoranaisia hallusinaatioita, mutta... rasiassa jotain sielukkuutta. Olisiko se romanttinen rasia vai rockia?! Kun sieluni silmät avoinna näen edessäni olevan blancon rasian vaikkapa ruskeana ja romanttisena, palaan todellisuuteen. Kipitän hakemassa erilaisia tarvikkeita ja alan päällystää rasiaa ruskeaksi. Sitä mukaa, kun rasiaan laitan yhden palan tai osan, saan idean, että tuohon kävisi sellainen nauha, tämän kanssa sellainen kukka..... sommittelen ja kokeilen koristeita ja kuvia jne. Ihan tekemällä vain, en sen kummemmin luonnostele tai mieti kokonaisuutta etukäteen enempää. Jossakin vaiheessa rasia on sellainen, kuin haluan sen olevankin.


5. How do I become inspired and stay inspired? – Miten inspiroidun?
-Inspiroidun oikeastaan ihan miten tahansa ja mistä tahansa. Ei se kysy aikaa tai paikkaa. Minulla on yöksikin kännykkä sängyn vierellä ja jos herään yöllä inspiroituneena, näpytän äkkiä ideani tai runoni virtuaaliseen muistiooni.
Joskus inspis iskee kaupan kassajonossa katsellessani värikkäitä karamellejä. Joskus luonnossa kävellessämme (lue hiipiessämme polkua eteenpäin hissukseen) tai ihan vaan aamupalalla lehteä lukien, kun sellainenkin nyt meille vielä hetken tulee. (Kiitos kummipoikani äidin, joka sen meille tilasi). Ajatukset vaan tulevat päähäni sen ihmeemmin miettimättä. Inspis vaan hyppää sinne sieluni silmään  ja hyppii ja pomppii siellä niin kauan, että otan siitä kiinni, keskityn kuuntelemaan, mitä sillä on asiaa ja työstän sen valmiiksi työksi.6. What is my signature style? – Mikä on minulle tyypillistä?
-Minulla on enemmän ajatuksia, kuin keinoja toteuttaa.
Ja jos minulla on keinoja toteuttaa, ei sitten ole tarpeeksi taitoa. Mutta jos minulla on kaikkia noita olemassa, ei minua mikään voi estää luovuuden synnyttämisestä. Melkein mikään ainakaan...
Tahtoa ja halua voisikin olla moniin juttuihin, mutta sitten eteeni tulee se fakta, etten jaksa tai en enää kärsi istua enkä seisoa.

On minulla joitakin tarvikkeitakin ihan reilulla kädellä, mutta sitten taas joitakin oleellisia puuttuu kokonaan. Sekin rajoittaa osaltaan.

Tyypillistä minulta taitaa olla tehdä minunnäköisiäni töitä. Tunnetilojeni mukaisia. Jos on mielen päällä huolta, tulee atc-kortteja joissa myrskyää. Joiden sanoma on jossain ihan eri planeetalla. Jos taas hymyilen kuin päivänsäde konsanaan, koruistanikin tulee keltaista, pinkkiä ja oranssia. Hymyilevän kauniita. Tunneperäisiä askarruksia.

Kierrätysmatskut ovat osa minua.
Sekin, etten jaksa koko aikaa kuukaudesta toiseen yhtä ja samaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Sitku-Isistä to doksi

Karantteenitehtäviin oivallinen postaus. Tämä jokaisen kannattaa tehdä nyt. Ei sitku sinulla olisi sellainen fiilis. Laitamme sinun sitku-is...