Siirry pääsisältöön

Kadonnutta joulua etsimässä


Kun minulta loppui joulukorttiurakka tältä vuotta, tuli tunne, kuin joulu olisi jo ohi. 
Ykskaks kuitenkin alitajunnastani singahti ajatus, että hei, ei se vielä ohi ole, ei ollenkaan! Kuinka sitä voikaan mennä ihan sekaisin, kun valvoo öitä askarrellessa!? :D 

Sitten alkoi joulukuusen metsästys. Nettikaupat läpi etsien omaa ihanaa valkoista joulukuusta. Joko ne ovat lähemmäs 100 euroa, tekokuuset, tai sitten vihreitä tai loppuunmyyty. ei siis 150 senttistä, kaunista valkoista kuusta saa enää, ainakaan muutamalla kympillä. Siispä jälleen mietin, eikö se joulu jo voisi olla ohi. 

Millä sinä saat joulufiiliksen esille?! 

Kunhan viikonloppu tulee, alamme laittaa joulua meille Murusen kanssa yhdessä. Siivoilemme ja laitamme koristeet ja jouluvalot. Juoksemme joulupallojen perästä, kun kissamme ne nakkelee menemään. Uskon, että sitten saan fiilikset. 

Ja jollen silloin, niin viimeistään sitten, kun alan leipomaan pipareita, torttuja ja jotain kakkua. En tiedä vielä, mikä se kakku on, sillä hedelmäkakku on liian kallis ja ehkäpä teemme tälle vuotta jotain ihan uutta. Vaihtelu virkistää. 

Perinteitä pitää olla. Muistan lapsuudestani joulut, kuinka pöydässä oli aina piimäkakkua ja taatelikakkua. Lapsena INHOSIN molempia, mutta silti piti maistella niitä. siis itse halusin maistaa. Niin pahaa, että oli jo melkein hyvääkin. Nyt aikuisena tykkään molemmista! 

Lapsuuden jouluihin kuuluivat myös yhdessä kuusen koristelu, joululaulut pukille ja haudoilla käynnit. Kävimme myös mummolassa aattoaamuna. Mummo teki aina isot padat ja kattilat täyteen riisipuuroa, sekahedelmäkiisseliä, luumusoppaa, perunoita ja paistia... Voi sitä ruuan määrää! Mutta syöjiäkin oli paljon ja kaikki meni! Aina aattoaamuisin meitä oli kasassa 4 perhettä! 

Lapsuuden joulut olivat malttamattomana pukin odottamista. Menin piiloon sitten pukkia ja pelkäsin ja jännitin ihan kamalasti! yhtenä jouluna en uskaltanut tulla sängyn alta pois, kun se möreä-ääninen ukko pelotti niin kovasti! Ei, vaikka kuinka hän yritti olla lempeä ja antaa lahjoja! 

Hyvin monta joulua meni myös sairastellessa, sillä olin lapsuudessani usein kipeänä. Enhän ole saanut tarvittavaa immuniteettiä synnyttyäni. siihenkin on syynsä. Mutta aika parantaa, ja se sanonta päti minuunkin. Onneksi! Muistoissahan ne kerrat ovat, jolloin korviin koski tai nenä vuoti. 

Kerro jotain sinun lapsuuden joulustasi.

Muistellessani lapsuuteni jouluja, alan saada kiinni siitä fiiliksestä, mikä minulla oli hukassa. Tein vielä yhden joulukortin ja päätin, että nyt ajattelen vain ja ainoastaan hauskoja jouluisia ajatuksia. 

Joulun iloa sinullekin! 

Kommentit

 1. Ihana kirjoitus! Omat lapsuuden jouluni vietimme aina isäni äidin luona jossa oli paljon sukulaisia. Parasta tosiaan oli se joulupukin odottelu;)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus Viltsu ja minäkin nykyään tykkään hirmuisesti taatelikakusta, lapsena se maistui puulta. No muisto, katselin lapsuuden kerrostalon ikkunasta kun pukki meni naapurirappuun ja ajattelin, kohta se tulee meille, on jo noin lähellä. Mutta ei pukki tullut, tontut kävit taas sillä välin kun kävimme hautausmaalla. Pohdin itsekseni hurjasti miksi ei pukki tullut ja vastauksen sain siinä kohtaa kun vuosia vieri ja usko pukkii meni. :) Voi sitä lapsen toivoa ja uskoa. :) Ihanaa viikonloppua Viltsu. <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos tyttäret!

  Nanna, sinä pääset vielä kauan nauttimaan lastesi kautta pukki-fiilistelystä. :)

  Tiia, Voi kamalaa! Pukki, joka ei koskaan saapunut! Voiko olla mitään kamalampaa ja traumatisoivampaa?! ;) Onneksi lopulta selvisi, mistä oikeasti oli kyse. Huh.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, lukijani! Ihana, kun olet siinä!
Mitä mieltä olet tämän postauksen sisällöstä?
Jätä minulle kommentti.
Myös moikkaus riittää.
Silloin tiedän sinun käyneen täällä.
Tulethan toistekin!

KUUKAUDEN SUOSITUIN POSTAUS :

Hampaiden hoito ja herkkä suu vaahdossa

"Hammas on kova kalkkipitoinen suussa sijaitseva muodostelma, jollaisia on monilla selkärankaisilla. Hampaiden pääasiallinen tarkoitus on ruoan mekaaninen hienontaminen." Näin Wikipedia aloittaa kuvaamaan hampaita. Lisään vielä, että terveet hampaat nostavat itsetuntoa ja vähentävät riskiä sairastua. Kyllä. Vialliset hampaat aiheuttavat mm. Kipua, hermokipua, tulehdusta, mätimistä...  Pitkälle edennyt karies voi tuhota hampaan täysin. Hoitamaton leukaluun tulehdus voi johtaa jopa yleistulehduksen kautta kuolemaan.

Laitoin aamukahvin tekeille ja laittauduin valmiiksi tätä päivää varten. Nätit ja mukavat vaatteet korvaavat trendikkyyden, mutta laveran voiteilla ja meikeillä saan tehtyä itsestäni mielestäni kauniin, niinkuin nyt näillä avuillani tehdä voi. Mietin lukemaani hampaista ja muistan aiemmin käydyt blogikeskustelut herkkäsuisista lukijoista.


Hampaistani tahdon pitää huolta ja säilyttää omani niin kauan kuin voin. Hampaat ovat osa minua ja hyvinvointiani. Hampaat ovat …