Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri, luukku: 6Jouluna herkutellaan ja ylensyödään luvan kanssa perinteisiä jouluruokia ja leivonnaisia. Italialaisäidit kauhistelisivat suomalaisäitien pakastimeen leipomista. Italiassa jouluyönä leivotaan kaikki kerralla, paitsi ne pitempään maustumaan tehdyt kakut. Jouluyön leipominen on traditio, jossa kaikki ovat mukana, jotka vain kynnelle kykenevät. Leivonnaisia tehdään monta eri sorttia ja niistä riittää perheen lisäksi tarjottavaksi sukulaisille ja muille jouluvieraille. Yksi ihanimmista tavoista on käydä joulun aikaan pitkin poikin napsimassa herkku sieltä, toinen täältä. Palanen pikkuleipää tai kakkua, kinkkua tai muita herkkuja. 

Italian herkut eroavat meidän herkuista suuresti. Olen kuitenkin Suomalaisen joulupöydän puolella siinä mielessä, että pakkaseen voi leipoa ja minusta, vaikka maku tottakai siinä hieman kärsii, on ne silti hyviä. Tortut ainakin. Hedelmäkakku säilyy huoneenlämmössä ja maustuu hyvin. 

Meillä laitetaan joka vuosi yksi uusi lajike joulupöytään. Joko makeaa tai suolaista. Tänä jouluna se on luumuchutney. Voisin kuitenkin kuvitella jouluomenien sijaan syöväni myös herkullista omenapiirakkaa.

Maistuisiko sinulle muhkea, ihana omenapiirakka Jouluna? 
Siihen kaveriksi vaniljajäätelöä ja vaikka piparkakun murusia sekaan. Toki juomaksi kelpaa glögi tai tee, mutta myös jokin ihana maustekahvi. 
Ihana jälkkäri, jonka saa tehtyä nopeasti myös niille yllätysvieraille. Vain 30 minsaa uunissa!

SINULLE: 


KIIREISEN OMENAPIIRAKKA
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl sulatettua voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai hedelmämehua
Runsaasti omenalohkoja

Valmistusohje

Sekoita munat,sokeri ja rasva.
Yhdistä kuivat aineet toisiinsa.
Lisää maito tai mehu.
Lisää omppulohkoja ensin yksi kerros, sitten vielä painele toinen kerros päälle. Omppulohkot saavat, ja pitääkin upota taikinan sisälle pohjaan saakka.
Paista 200 asteessa n. 30 min.


Bon appetit!


MINÄ SAIN: 


Itsenäisyysspäivän kalenteriluukun tarjosi KIPA-78. 
KIITOS!

Ja hyvää Suomen päivää kaikille! Itsenäisyys on suuri asia, jota tulisi jokaisen arvostaa, vaikkei sotien aikaan olisi elänytkään tai edes tietäisi isovanhempiensa siellä olleen. 

Mutta se luukku...


3 erimakuista kahvipakkausta

NamKommentit

Tuulia sanoi…
Kiitos herkullisesta kirjoituksesta :) ja mainioista ohjeista. Tuo omenakakku tuli jo talteen.
Hyvää joulunodotusta!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…