Siirry pääsisältöön

Joulukalenterin neljästoista luukku avautuu: Pikkujoulut


Oletko huomannut googlen aloitussivulla linkin, missä sanotaan Joulupukin jäljitin
Me pentuleijonan kanssa klikattiin sitä linkkiä ja päästiin oikeaan joulupukin kaupunkiin! Taustamusiikki alkoi tosin ottaa korviin, mutta joulukalenteriksi tuo kaikki osottautui ja ihan hauska idea sinänsä! 


Joulumaassa kuljetaan eteenpäin ja joka päivä saa avata uuden ruudun, josta paljastuu jotain jännää. Jossakin oli muistipeli, toisessa piti nakella ohikulkeviin veneisiin lahjapaketteja jne.
Hyvin hauska joulukalenteri lapsille ja lapsenmielisille aikuisille. 
Suosittelen! 


Neljästoista päivä, ja oikea PIKKUJOULUPÄIVÄ! 

Kun olin vielä pieni lapsi, meillä oli kotona pikkujoulut perheen kanssa. Siellä oli joulumusiikkia, tonttulakit päässä ja jokin pieni pikkujoululahja, jonka äiti ja isä olivat hankkineet meille lapsille ja me lapset hankittiin heille. 

Koulussakin oli pikkujoulut jokaikinen joulukuu. Piparkakkuja ja omenoita sekä pillimehua odotettiin kahisevassa punaisessa paperipussissa saavaksi, vaikka aina kotona maristiinkin, ettei kuitenkaan saada mitään muuta kun se pikkujoulupussi. Silti se oli niin ihanaa, kun minun nimeni sanottiin ja sain mennä hakemaan luokan edestä sen oman pussini. 
Koulussa oli myös pelejä, esityksiä, vitsejä... 
Sammutettiin valot ja oltiin hämyssä. 

Työpaikoillakin pikkujoulut olivat. 
Pomot järjestivät aina meille kaikille pikkujoulut, olipa vakkari tai määräaikainen. 
Pikkujouluissa ei koskaan katsottu, mikä nimike sinulla oli. 
Jouluruokaa, lahja ja jokin ohjelma. Yleensä menimme "ulos syömään". 

Yksi mieleenpainuvimmista oli eräs paikallinen hienoimmista ravintoloista, jossa saimme pihviruuan. Minähän pyydän aina erittäin kypsän lihan. 
Ruoka tuli. 
Lautasella oleva lihani oli verinen, enkä todellakaan voi syödä veristä lihaa. Pyysin tarjoilijan paikalle ja osoitin ruokaani ja kysyin voisinko saada tilalle pyytämäni täysin kypsän pihvin. Tarjoilija kieltäytyi! "Pihvi tulee aina tällaisena asiakkaalle, sillä kokki tietää, minkä asteisena juuri se liha kuuluu tarjota jotta se maistuu parhaalle. Kypsempänä sitä emme tarjoile. Kokki tietää nämä asiat paremmin kuin asiakas"! 
Ruokani jäi syömättä, ja lisäksi meidän työpaikan pikkujoulussa olevien piti kulkea ravintolan perimmäiseen huoneeseen KEITTIÖN KAUTTA, jos ulkona kävimme, sillä ravintolan puolella oli kuulemma hienompaa väkeä juhlimassa, eikä heitä saanut häiritä!  

Tottakai kävin kurkistamassa, mitä siellä oikein tapahtui, ja kyseessä oli häät. Meille viittoiltiin sieltä, että tulkaa vaan ja jutellaan jne. Oli tosi mukavaa porukkaa!
 Mutta ravintolan henkilökunnalla oli jokin ongelma.
 En koskaan enää palannut samaan ravintolaan ja sana lähti kiirimään... 

Nyt, kun olen työkyvytön, enkä kykene edes koulun penkillä istumaan vaadittavaa aikaa, ei pikkujouluja enää ole. Ei työpaikan, ei koulun, ei edes minkään sortin kerhojen.
 Tuolijumpassa olisi ollut pikkujoulut, mutta se olisi maksanut ihan liikaa ja lippujakaan ei riittänyt kaikille. Pikkujoulut, joihin ei kaikilla ole mahdollisuutta päästä. 
On siis pidettävä ihkaomat pikkujoulut! 

Miten sinä järjestäisit omat pikkujoulut?
Mitä siihen kuuluisi? 

SINULLE: 

take away

 Olisikos tässä jokin pikkujouluasuksi sopiva? Tulosta arkki, liimaa arkki kartongille. Leikkaa irti ja sovita.


Entä kelpaisikos tämä pikkujoulukampaukseksi?!Minun pakettini on KATJAn käsialaa! 
KIITOS KATJA!


Jouluinen kääre kätki sisälleen...


Kirsikkateetä ja Irish cream teetä! 
Wow.Kommentit

Tiia K sanoi…
Oih tuo Irish cream tee, todella mielenkiintoinen. <3 Hmmm... en ole naismuistiin käynyt pikkujouluissa, kai sinne pikkumustan pukisin. :)

Iloa päivääsi. <3

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.