Siirry pääsisältöön

Ensi vuodeksi tavoitteet

Uuden vuoden toiveita mietitään jo kovasti. Ehkä se yleisin lupaus on laihduttaminen.
Onko se sinunkin toiveissasi mukana?

Minun lupauksiini ei laihduttaminen kuulu, sillä liikkuminen on niin minimissään, ettei sillä laihduta. Ei edes pysytä ihannemitoissa. Saan sentään liikuteltua itseni sängyn ja jääkaapin väliä ja välillä vessaan. :D

Minun liikkumistani rajoittaa selässä oleva vaikea krooninen kipuoireyhtymä. Siitä en enempää tässä ala kertomaan. Löytyy niitä postauksia aiheesta haku-koneellakin tuosta oikealta. ;) Kannattaa kokeilla sanaa;  KIPU

Ruokavalio on mitoitettu niin, ettei tästä ole vähentää. Silti paino ei laske, vaan päinvastoin, Turvotusta tulee lääkkeistä lisää. Taidan olla juuri niitä paljon puhuttuja "Lihoo kun näkeekään ruokaa". Välillä se tosin menee siihenkin, että paino nousee pelkästä ajatuksen voimasta. Meediomamma! 

Laihduttamisesta olen lääkärinkin kanssa jutellut. Samoin ravitsemusterapeuttien kanssa. Jokainen on sitä mieltä, ettei laihduttaminen onnistu minusta johtumattomista syistä.

Teelautasellinen rosollia, maksalaatikkoa ja rulla lohta. Päivän lämmin ateria. aamupalaksi oli kahvia ja leipäpala. Illalla sitten teekupponen ja hedelmäkiisseliä. 

Minulla on läskiä, liikakiloja, alleja, kaksareita ja leveä peffa! Painoindeksini räjäyttää mittarin kertaheitolla. Punaista vilkuttaa ja hätäsummerit soivat. Rasvaprosenttimittarissa sama homma. Välillä mietin ovikellon soidessa, onko palokunta oven takana. Onneksi mittareissa se ääni taitaa hieman kuitenkin erota palosummerista ja oven takaa löytyvät vain Jehovan todistajat.

Kolesteroli on suurinpiirtein kohdallaan. Samoin sokeriarvot.  Niistä olen enemmän kuin hyvilläni! Ehkä kiitos kuuluu ruokavaliolle ja vitamiinipurkeille. Minua ei saa kuitenkaan laihtumaan edes tahdonvoimalla!

Joulun välipala: Yksi rikkimennyt piparkakku-rintsikka ja kourallinen vatsaa auttavia lakuja.

Mutta hei, on vain hyväksyttävä tämä tosiasia ja sanottava, että minä olen kaunis näin.
Minun kauneuteni on jotain muuta, kuin kapea uuma, litteä vatsa tai piukka sydämen muotoinen peffa. Minun kauneuteni pursuaa sisältäpäin ja se jos mikä näkyy kauemmaksikin, kuin vain parin metrin etäisyydeltä.

En ole nostamassa tässä itseäni minnekään korokkeelle, vaan totean etten aio laihduttaa ensi vuonnakaan. Ei se sitä tarkoita, ettenkö katsoisi syömisiäni jatkossakin.
Minun uuden vuoden lupaukseni on jotain muuta, kuin tämä yleisin lupaus.


Mitä lupauksia sinä teit? 
Entä mitä minä sitten lupaan itselleni? 


Lupaan, etten enää kiusaa niin paljon itseäni, mitä olen kiusannut aikaisemmin. 
Minun on hyväksyttävä itseni rajallisena ihmisenä. Minun on hyväksyttävä rajoitukseni ja se, etten ole kuin muut. Minun on ymmärrettävä, ettei kaikki voi olla laihoja ja kauniita eikä hehkuttaa kuntosalin jäsenyydellä. Minä voin hehkuttaa pyöreillä tisseillä! 


Olen myös punninnut Inspishaasteen kohtaloa varmaan puolen vuotta jo ja on päätösten aika. Jatkanko vai en ja jos, niin miten jaksan sitten?! Näistä muutoksista voit lukea lisää omasta Inspishaasteen postauksesta aikanaan.


Lupaan senkin, että yritän lopettaa turhanpäiväiset murehtimiset muiden takia. 
En minä voi elää toisten puolesta, en toimia itsekään niin, että miellyttäisin kaikkia. En edes halua! 

Enää en aio märehtiä sitä, miksi jollain on paha olla itsensä kanssa tai miksi joku ei vaan tajua ettei elämä pyöri heidän navan ympärillä. En ala aikuisille ihmisille opettamaan käytöstapoja. En ole opettaja! 

Minun on aika jo ajatella ihan vaan minua itseäni, omaa jaksamistani. Elää tätä elämää niin hyvin, kuin vain kykenen välittämättä siitä, onko tuolla jossain joku, joka ei kykene samaan. 

Tottakai normaali keskustelu murheista on ok, ja autan parhaani mukaan, muttei mikään asiaton valittaminen, haukkuminen, syyttely tms. 
Hyvänen aika!

En ala lupailemaan sellaista, mitä en voi pitää. 
En siis lupaa olla vuoden päästä 10 kiloa laihempi tai pitää näitäkään kertomiani lupauksia ikuisesti. Minä YRITÄN. Minä teen parhaani. Sen on riitettävä. 

Jos en pysty siihen, olen ainakin yrittänyt. Jos minusta ei tule parempaa ihmistä, mitä olen nyt, niin sitten on tyytyminen tähän. Ihan hyvä paketti tässä nytkin on, kun vaan katsoo tietystä kulmasta ja hämärässä. :D :D Kommentit

Maca sanoi…
Minäkin lupasin yrittää parhaani, kaikessa. Sillä mennään, maailman parantajana väsyy. nimimerkki senkin kokenut. Hyvää toiseksi viimeistä!
Nanna sanoi…
Hyviä lupauksia sinulla! Se että yrittää parhaansa on loistava asia. Nauratti nuo pyöreät tissit:D Hyvää uutta vuotta sinulle <3
Ja minulla tosiaan on se laihduttaminen se uuden vuoden lupaus sekä olla alkoholitta vuosi -15.
Tiia K sanoi…
Laihduttaminen on ympäri vuoden mielessä.... Iloista uuttavuotta Viltsu ihanuus. <3
Viltsu sanoi…
Maca, samoilla linjoilla siis mennään.
Se toisten miellyttäminen syö ihmistä.

Nanna, Juurikin niin. Tisseistäni en luovu. :D

Tiia, on se mielessä minullakin, mutta en enää stressaa siitä. ihanaa uutta vuotta sinullekin ihanainen

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…