Siirry pääsisältöön

Yleisön pyynnöstä: Minipillerit

Kirjoitin aikaisemmin monsuunisateista tai kansallisemmin Kuukautisista. Se aihe saikin palautetta ihan kohtuudella ja ajatus syntyi keskustelujen aikana myös tästä uudesta bloggauksesta, nimittäin "kun Viltsu käytti minipillereitä". Lupasin kertoa siitä tarkemmin, joten tässä toivepostaus pyynnöstä. Olkaatte hyvät.

Se oli eräs kesäpäivä, kun olin aikuisopiskelijana vielä jossakin päin maailmaa. Siihen(kin) aikaan SE AIKA KUUSTA, eli kuukautisaika, monsuunit, menkat tai mikä rättipäivä liekkään, aiheutti minulle valtavia kipuja koko lantion seudulle. Samalla se vuoto oli niin runsasta, että rauta-arvot laskivat ja maksalaatikko, mitä koiran ruuaksi sanotaan, upposi tähän lyyliin kertaheitolla. Sitä yksinkertaisesti oli pakko saada! Rautaa! Maksalaatikkohan se lienee helpoin, nopein ja halvin tapa lisätä rautavaroja.

Olin opistolla ja siellä luokkakamuni, minua noin 10 vuotta nuorempi likka, jutteli minun ja erään minua vanhemman naisen kanssa ruuasta. Hänhän se kertoi, ettei maksalaatikkoa vaan voi syödä. Siis tämä nuori neiti.
Vanhempi taas tuumasi, että kyl hän joskus, muttei se lempparia ole. Minä aloin avautumaan, että kerran kuussa on pakko saada sitä raudan puutteen vuoksi. Samalla manasin öljynvaihtoviikot syvinpään hornan kattilaan. Tämä likka sitten vaan tuumasi, että hänellä ei niitä ongelmia onneksi ole, koska käyttää pillereitä.

Jäin miettimään hänen sanojaan ja lähdimme tunnille. Pillerit... Siis e-pillereitähän käytetään jos halutaan säännölliset menkat tai ehkäisy, mutta ei mulla ainakaan menkat loppuneet silloin, kun kokeilin niitä hillitsemään PMS-oireita... Nekin sitten aiheuttivat sivareita, joten oli lopetettava.
Siispä otin likan juttusille heti seuraavan tilaisuuden tullen.

Tämä likka kertoi ihan avoimesti kuinka minipillerit eroavat e-pillereistä ja kuinka hän on käyttänyt niitä jo 2 vuotta oireetta ja menkoitta... Kehotti vieläpä ottamaan seuraavana arkipäivänä yhteyttä lääkäriin ja hankkimaan minarit!

Ja niin minä teinkin! Kävin lääkärissä ja sain minipillerit. Odotin ohjeen mukaista aloitusta ja kun menkat alkoivat, alkoi myös pillerin popsinta. Siitä se sitten lähti. Yritykseni lopettaa menkat kokonaan!

Oireita ei muistini mukaan ollut... Paitsi että ne ekat menkat kestivät ehkä 2 päivää, loppuivat päiväksi ja alkoivat taas. Kestivät jotain 7 päivää ja olivat 2 päivää poissa ja taas viikon holvasin ja taas päivä taukoa... MITÄ HITTOA?! Sinnillä jatkoin. Ekan kuukauden jälkeen vatsaani alkoi koskea. Ajattelin, että jospa se ohi menisi. Eka kuukausihan voi olla hankala... 5 viikkoa, ja menkat olleet koko sen ajan lähes tauotta. Kipu yltyi... 6:des viikko... ja kipu oli jo kovaa! Seitsemäs viikko menossa, kun kipu oli jo niin kovaa, etten voinut enää olla sen kanssa! Vuoto jatkui koko sen 7 viikon ajan! Juuri niitä päivän, pari taukoja lukuunottamatta. Vielä viikko ja olisi lääkäriaika, mutta kun en vaan kestä!

Otin tuoteselosteen esille ja aloin lukea haittavaikutuksista. Tiputtelua saattaa esiintyä... Tää mitää tiputtelua ole! Vatsakipua voi esiintyä. Jos kipu on voimakasta ja voimistuu, on pillerien syönti lopetettava välittömästi, sillä maksan vaurioituminen todennäköistä! WHAT?! Mun maksa poksahtaa?! ÄITIIIIII!!!!

Jo olin tarpeeksi yrittänyt, joten lopetin popsimasta pillereitä. 2 päivän sisällä lopettamisesta vuotokin loppui ja kivut alkoivat tasaantua ja kadota. Sen koommin ei epäsäännöllisyyttä ollutkaan. Soitin sille likalle kertoakseni kuinka kävi ja hän repesi ihan täysin, kun aloin kertomaan, jotta joo, kiitti vinkistä! Lopetanpa vähän niinku menkat ja popsin sitten 7 viikkoa pilsuja vuotaakseni 7 viikkoa lähes  joka päivä ja poksauttaakseni maksan! 

Ei ole siis kemikaalit minun juttuni tässä asiassa. Täytyy tyytyä edelleenkin niihin ilmaisjakelutamppooneihin... ehkä... ;)

Kiitos. Tämä oli siis tarina, jonka aiheen sain lukijoiltani.
Tulen edelleen puhumaan aiheesta, joten olkaas varpaillanne... ;)

meidän Terttu


Kommentit

Tiia K sanoi…
Täällä ryystän aamusumppiani ja toivomani minipilsujuttu plompsahti juuri tänne näin. Jei ja voi ei, johan oli kokemus, sait menkat säännölliseksi aika monen kivuliaan mutkan kautta! Maksalootajuttu nauratti, se ei uppoa, mutta maksamakkaraa on tullut pötkylä tolkulla välillä ahmittua varmaankin sitten raudanhimoon. Kyllä keho kertoo, mitä keho tarvitsee.

Hormoneja vastaan olen minäkin ja hurjaa kamaa ovat, senhän todellakin kertoo hurja stoorisi. Sinulle siis iski varmaankin kaikki kauheat sivuoireet. Aivan värisyttävä juttu...

Onneksi olen juuri ollut totaali lääkärintarkastuksessa sitä painotonta lentoa varten, joka siirtyi vuodella... Arvot on kohdillaan ja minulla taas nuo menkka ja menkkoja edeltävät ym.kivut veivät yöunet. Paranee vaan popsia...minipilsuja...

Tämä sun juttusi kuitenkin tulisi laittaa oppimateriaaliksi nuoria varten... Hieman miettisivät, etteivät vain muuteen vaan popsisi pilsuja, niinkin todella moni nuori tekee. Varulta varmuuden vuoksi, jos tulee seksikohtaaminen...

Tamponit ja siteet, voi kökkö sentään niitäkin. Naisen elo on kirjaimellisesti pepusta tai ainakin pyörii tosi paljon sen ympärillä.

Aurinkoista päivää!

Tiia
Nanna sanoi…
Sulla on niin mahtava tyyli kirjoittaa,harkitsepa kirjailijan uraa;)
Oletkos koskaan koittanut kuukuppia? Itselläni on ja siteisiin en enää vaihda. On niin kätevä ja kestää sama kuppi monta vuotta. Voin käydä jumpassa,juoksemassa ym. ja vain ekana päivänä saattaa tarvita kestositeen varmistamaan ettei tule ohivuotoja.
Viltsu sanoi…
Tiia, tarkistus omaan höpsöön sanamuotooni, että siis aikaisemmin menkat olivat jo normaalit. Tiesin ne tunnin tarkkuudella! Sitten tuli tuo minipilleri-kokeilu ja vuosin sen 7 viikkoa! Mutta sitten alkoi taas tasaantua ja muuttua tarkoiksi. Ei enää ole tunnin tarkkaa, mutta noin päivän pari yleensä. Joskus heittelee.

Kyllä hormooneilla on iso vaikutus. Huomasin noilla ja huomasin normipilsuilla ja huomasin myös kilpirauhasen tehdessä lakon. Nythän jälleen tappelen sen kanssa. Eli oireet todellakin vaikeita. Ei moni tule ajatelleeksi nuorena...

Nanna, olen harkinnutkin, ja aloitinhan kirjoittamaankin omaelämänkertaani jostain aikaa, mutta ei minusta ole kirjan kirjoittajaksi. Lapsille olen lasten kirjoja tehnyt käsin ja aikuisille niitä runokirjoja, mutta ne ei ole juur mitään oikeaan kirjallisuuteen verrattuna.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…