Siirry pääsisältöön

Värien ilottelua, väriterapiaa vai värisokeutta?


Sellaisia asioita, joita pitäisi tehdä, mutta ei vaan saa aikaiseksi, on monia. Teen sitten joskus... En jaksa nyt. Huomenna... Seli seli! Ihan turhaan alkaa siirtämään asioita tuonnemmaksi, jos niille voi tehdä nyt jotakin! tällaisia siirrettyjä asioita oli myös minulla askartelupapereiden värilajittelu. 

Tiedäthän, kuinka hankalaa on isosta kasasta löytää juuri se yksi tietty väri? Onko minulla sitä edes? Entä kun tarviisit vielä sille transparentin? Tai vaikka vaan se inspis, että alanpa nyt tuolla paperilla tekemään jotain... Hukassa, sanon minä! Niin paperi, kuin inspiskin, sekasorrossa!

Niinpä sain sitten kohtauksen alkaa lajitella tätä ikuisuuskysymystäni väreittäin. Esitin itselleni pari kysymystä ja siitä se lähti. 
ONKO minulla tiettyä väriä?
LÖYDÄNKÖ kasasta yhtikäs mitään?! 
INNOSTAAKO SE KASA ASKARTELEMAAN?!
Vastasin vain, en tiedä, en, ei.


On ihan huikean hieno tunne saada homma tehdyksi ja huomata, että eihän se nyt niinkamalaa ollutkaan. Tosin menihän minulla taukoineen ja kaikkineen 5 tuntia, mutta ymmärtänet, etten voi koko aikaa putkeenkaan seisoa paikallani tai istua. 

Haasteitakin tuli eteeni ihan urakalla. Mietin jo jossain välissä sitä, että olenko värisokea vai onko niin omituiset värit joissakin papereissa, etten vaan tiedä, mikä se väri on?! 
Halusin kuitenkin lajitella pääväreittäin, eli RUSKEA, VIHREÄ, KELTAINEN, MUSTA, HARMAA, PUNAINEN, SININEN, VALKEA, LILA, KULTA JA HOPEA, ORANSSI sekä ÖÖ-MAPPI. 

Tuo öö-mappi piti sisällään kaikki ne väriyhdistelmät, mistä en osannut valita, mihin kuuluvat. Esim. tuo ylin kuva. Onko se punainen, sininen vai keltainen?Öö-mappiin! 
Toka kuvassa pohdiskelin läpikuultavaa paperia, ollakko harmaa vai valkea. Tai katsoppas seuraavaa kuvaa. Lila vai punaisen sävyt, kuten pinkki? 
Voi kuinka hämmentävää tajuta, etten osaa päättää! En tiedä! Ja öö-mappi kasvoi ja kasvoi...


Entä kun sain värit kansioihin ja huomaan, että eihän ne riitä millään! Kansiot siis. Tai välilehdet. Öö-mappi on nyt samanlainen sekasortoinen kasa, kuin ennenkin, mutta ONNEKSI se on vain sekalaista, eikä niitä selkeitä värejä. 

Nyt mietinkin, alanko purkamaan ekaksi pois öö-mapin papruja askarteluissani vai kansioiden välistä irtopainoksena lojuvia papereita?! Onko sillä väliä, mistä ne otan? Voi apua! Pohdinko ja ajattelenko taas liikaa?! :D 


Onko yläkuvassa vaalean keltainen, valkoinen vai vaalean beige paperi? 
Harmaa?

Samalla kun tuskailen tiettyjen värien kanssa, mietin sitäkin, kuinka rikas värimaailmamme onkaan! Ajatteleppas vaikka! Jo punaisissa sävyissä, mikä nyt on Inspiration haastaa-haasteessa teemana, on valinnan varaa ihan hempeistä vaaleista sävyistä syvimpiin tummiin punaisiin. Fuksiaa, pinkkiä, verenpunaista... Ja missä menee sitten lilan ja punaisen raja?! Sekin vielä! 


Niin, onko sitten tällaiset paperit keltaisia vai sinisiä? Onko ne niitä öö-mappilaisia?
Huomasin joittenkin värien kohdalla, että niitä on ihan hirmusen paljon, mutta lähinnä yksiväristä tulostuspaperia. Esim. vihreää ja punaista tulostuspaperia löytyisi nippuja. Sellaista laadukkaampaa askartelupaperia on sitten vihreässä aika niukanlaisesti. Ja valkoisessa. Jestas, kuinka paljon tulostuspaperia, mitkä alanurkasta tulostettu päin männynoksia. Ei niitä tietenkään pois saa heittää, mutta valkoista muunlaista paperia saikin sitten etsien etsiä. Ruskeassakin enemmän vaaleampaa löytyy, muttei tummaa ruskeaa. Hassua. Miten sitä onkaan yhtä ja samaa ja toista ei juur ollenkaan?


Kuuluuko nuottivihkoista revityt sivut valkoisiin vai mustiin vai öö-mappiin?
Teki mieli alkaa laulamaan kesken kaiken. Väriterapeuttinen ilottelu oli onnistunut saamaan minut vauhtiin. Hyvä niin. Sain kerralla tehtyä sen minkä aloitin.


Ylempänä on.. sininen vai vihreä? 
Joitakin vertailin ja vertailin eri värien kanssa, mutta olipahan sekin haasteellista. 
Käykö sinulle koskaan niin, ettet vaan tiedä, mikä tämä väri oikein on?! 


Ruskeita.. eikun oransseja.. keltaista? Öö-mappia? Miksi sen öö-mapin pitää olla olemassa?! Siksikö, että se paisuu ja paisuu?! 


Yksi murheenkryyni on ne paperit, joissa on glitteri-blingbling-kimalle-hässäkkää! Kerran kun käteesi sellaisen otat, olet kimalteen peitossa! Ja erehdyppäs stanssaamaan tuosta paperista jotain! Niin on stanssi kimalteessa, pöytä, kädet, vaatteet... Olen säteilevä tonnikeiju, valoisa siivetön enkeli taikka ja vaikka loistava kotiäippeli. Ihan jees-homma siis... vai?


Kaikkien ihanien papereiden ja värimaailmojen seasta löytyi muutamia sellaisia kuviopapereita, joista en vaan tykkää. En keksi mitään korttia niistä, en lasten enkä aikuisten. En taustoiksi tai yhtikäs mihinkään. Ne keräsin sitten vielä erilliseen öö-mapin sivukonttoriin ja aloin tuhoamisprosessin. Hyvä tapa muuten purkaa angsteja, on ottaa tuollaisia inhokkipapereita ja alkaa stanssaamaan niistä jotakin ihan muuta. Sydänmansikka päätyi vauvanvaunuksi, nallea voi käyttää valkoisenakin paperina ja sinisestäkin saa vaikkapa akvaarion. Hillitön inspis ykskaks päällä ja hyvä mieli, kun saa tehtyä tuplaten hyviä asioita! Eikun parani, kun sai vieläpä ilahdutettua kamua stanssauksillaan. Jes! Hyvä meininki! 


Tottakai sellaisiakin kauniita kuoseja löytyi, mistä tykkään ihan aidosti oikeasti. Mistä voi tehdä oikeastaan melkein mitä vaan. karkkivärejä ja hillittyjä kuoseja, sopivan aikuismaista ja vaikka sitten retroa. 


Mun piti jostain aikaa tehdä minimaalliset muistipelikortit, mutta kävikin niin, että olettamani aakkosleimasin olikin ihan tavallinen taustaleimasin. Kun leimasin sillä ekan kuvan, tajusin sen, ettei siinä aakkoset olleetkaan. Kaunis leimasin, en sitä kiellä, muttei siitä saanutkaan minikortteja tehtyä. Näitä tallaisia isompikuvaisia papereita olen leikellyt ja käyttänyt korttikuvinakin. Tai vaikka kortin sisäpuolelle, minne kirjoitellaan omia terveisiä. Sinne sitten koristeeksi. 

Mutta joo, tällaista värikilvoittelua täällä. 
Kohta olisi äitienpäivä ja minullahan PITI olla äitienpäiväksi arvonta, mutta eipäs olekkaan. Arvonnan palkinnon sponsoroiva yritys ei ole toimittanut palkintoa sovitusti, joten se siitä sitten. siirretään arvontaa eteenpäin ja katsotaan, onko mahdollisesti kesäkauden avajais-arvonta luvassa. 

Antakaas värien viedä mukanaan ja nauttikaa niistä! Välillä on mustan värin päivä, välillä keltaista ja oranssia!

Kommentit

Tuula sanoi…
1.sininen 2. Pinkki 3. Luonnonvalkoinen 4. Keltainen 5. Päälimmäinen keltainen, muut ruskeita.... ;) jaa-a ehkä...
Kiki sanoi…
Ruskea-keltainen-oranssi voisi olla sinappi lokerossa :) Siinä on sävyjä kotisinapista dijonsinappiin :)
viltsu sanoi…
Niin... Katsos kunn haperoaivo ei edes ajatellut, että laittaa samaan kansioon nuo kolme. Näki vain ruskean ja keltaisen ja oranssin. Ei yhdessä kaikkia. Voi hyvä tavaton, kuin voi olla höhlä! :D onneksi minulla on lukijani ja tukijani. :D ...lähtee laittamaan samaan kansioon samixia.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…