Siirry pääsisältöön

Värien ilottelua, väriterapiaa vai värisokeutta?


Sellaisia asioita, joita pitäisi tehdä, mutta ei vaan saa aikaiseksi, on monia. Teen sitten joskus... En jaksa nyt. Huomenna... Seli seli! Ihan turhaan alkaa siirtämään asioita tuonnemmaksi, jos niille voi tehdä nyt jotakin! tällaisia siirrettyjä asioita oli myös minulla askartelupapereiden värilajittelu. 

Tiedäthän, kuinka hankalaa on isosta kasasta löytää juuri se yksi tietty väri? Onko minulla sitä edes? Entä kun tarviisit vielä sille transparentin? Tai vaikka vaan se inspis, että alanpa nyt tuolla paperilla tekemään jotain... Hukassa, sanon minä! Niin paperi, kuin inspiskin, sekasorrossa!

Niinpä sain sitten kohtauksen alkaa lajitella tätä ikuisuuskysymystäni väreittäin. Esitin itselleni pari kysymystä ja siitä se lähti. 
ONKO minulla tiettyä väriä?
LÖYDÄNKÖ kasasta yhtikäs mitään?! 
INNOSTAAKO SE KASA ASKARTELEMAAN?!
Vastasin vain, en tiedä, en, ei.


On ihan huikean hieno tunne saada homma tehdyksi ja huomata, että eihän se nyt niinkamalaa ollutkaan. Tosin menihän minulla taukoineen ja kaikkineen 5 tuntia, mutta ymmärtänet, etten voi koko aikaa putkeenkaan seisoa paikallani tai istua. 

Haasteitakin tuli eteeni ihan urakalla. Mietin jo jossain välissä sitä, että olenko värisokea vai onko niin omituiset värit joissakin papereissa, etten vaan tiedä, mikä se väri on?! 
Halusin kuitenkin lajitella pääväreittäin, eli RUSKEA, VIHREÄ, KELTAINEN, MUSTA, HARMAA, PUNAINEN, SININEN, VALKEA, LILA, KULTA JA HOPEA, ORANSSI sekä ÖÖ-MAPPI. 

Tuo öö-mappi piti sisällään kaikki ne väriyhdistelmät, mistä en osannut valita, mihin kuuluvat. Esim. tuo ylin kuva. Onko se punainen, sininen vai keltainen?Öö-mappiin! 
Toka kuvassa pohdiskelin läpikuultavaa paperia, ollakko harmaa vai valkea. Tai katsoppas seuraavaa kuvaa. Lila vai punaisen sävyt, kuten pinkki? 
Voi kuinka hämmentävää tajuta, etten osaa päättää! En tiedä! Ja öö-mappi kasvoi ja kasvoi...


Entä kun sain värit kansioihin ja huomaan, että eihän ne riitä millään! Kansiot siis. Tai välilehdet. Öö-mappi on nyt samanlainen sekasortoinen kasa, kuin ennenkin, mutta ONNEKSI se on vain sekalaista, eikä niitä selkeitä värejä. 

Nyt mietinkin, alanko purkamaan ekaksi pois öö-mapin papruja askarteluissani vai kansioiden välistä irtopainoksena lojuvia papereita?! Onko sillä väliä, mistä ne otan? Voi apua! Pohdinko ja ajattelenko taas liikaa?! :D 


Onko yläkuvassa vaalean keltainen, valkoinen vai vaalean beige paperi? 
Harmaa?

Samalla kun tuskailen tiettyjen värien kanssa, mietin sitäkin, kuinka rikas värimaailmamme onkaan! Ajatteleppas vaikka! Jo punaisissa sävyissä, mikä nyt on Inspiration haastaa-haasteessa teemana, on valinnan varaa ihan hempeistä vaaleista sävyistä syvimpiin tummiin punaisiin. Fuksiaa, pinkkiä, verenpunaista... Ja missä menee sitten lilan ja punaisen raja?! Sekin vielä! 


Niin, onko sitten tällaiset paperit keltaisia vai sinisiä? Onko ne niitä öö-mappilaisia?
Huomasin joittenkin värien kohdalla, että niitä on ihan hirmusen paljon, mutta lähinnä yksiväristä tulostuspaperia. Esim. vihreää ja punaista tulostuspaperia löytyisi nippuja. Sellaista laadukkaampaa askartelupaperia on sitten vihreässä aika niukanlaisesti. Ja valkoisessa. Jestas, kuinka paljon tulostuspaperia, mitkä alanurkasta tulostettu päin männynoksia. Ei niitä tietenkään pois saa heittää, mutta valkoista muunlaista paperia saikin sitten etsien etsiä. Ruskeassakin enemmän vaaleampaa löytyy, muttei tummaa ruskeaa. Hassua. Miten sitä onkaan yhtä ja samaa ja toista ei juur ollenkaan?


Kuuluuko nuottivihkoista revityt sivut valkoisiin vai mustiin vai öö-mappiin?
Teki mieli alkaa laulamaan kesken kaiken. Väriterapeuttinen ilottelu oli onnistunut saamaan minut vauhtiin. Hyvä niin. Sain kerralla tehtyä sen minkä aloitin.


Ylempänä on.. sininen vai vihreä? 
Joitakin vertailin ja vertailin eri värien kanssa, mutta olipahan sekin haasteellista. 
Käykö sinulle koskaan niin, ettet vaan tiedä, mikä tämä väri oikein on?! 


Ruskeita.. eikun oransseja.. keltaista? Öö-mappia? Miksi sen öö-mapin pitää olla olemassa?! Siksikö, että se paisuu ja paisuu?! 


Yksi murheenkryyni on ne paperit, joissa on glitteri-blingbling-kimalle-hässäkkää! Kerran kun käteesi sellaisen otat, olet kimalteen peitossa! Ja erehdyppäs stanssaamaan tuosta paperista jotain! Niin on stanssi kimalteessa, pöytä, kädet, vaatteet... Olen säteilevä tonnikeiju, valoisa siivetön enkeli taikka ja vaikka loistava kotiäippeli. Ihan jees-homma siis... vai?


Kaikkien ihanien papereiden ja värimaailmojen seasta löytyi muutamia sellaisia kuviopapereita, joista en vaan tykkää. En keksi mitään korttia niistä, en lasten enkä aikuisten. En taustoiksi tai yhtikäs mihinkään. Ne keräsin sitten vielä erilliseen öö-mapin sivukonttoriin ja aloin tuhoamisprosessin. Hyvä tapa muuten purkaa angsteja, on ottaa tuollaisia inhokkipapereita ja alkaa stanssaamaan niistä jotakin ihan muuta. Sydänmansikka päätyi vauvanvaunuksi, nallea voi käyttää valkoisenakin paperina ja sinisestäkin saa vaikkapa akvaarion. Hillitön inspis ykskaks päällä ja hyvä mieli, kun saa tehtyä tuplaten hyviä asioita! Eikun parani, kun sai vieläpä ilahdutettua kamua stanssauksillaan. Jes! Hyvä meininki! 


Tottakai sellaisiakin kauniita kuoseja löytyi, mistä tykkään ihan aidosti oikeasti. Mistä voi tehdä oikeastaan melkein mitä vaan. karkkivärejä ja hillittyjä kuoseja, sopivan aikuismaista ja vaikka sitten retroa. 


Mun piti jostain aikaa tehdä minimaalliset muistipelikortit, mutta kävikin niin, että olettamani aakkosleimasin olikin ihan tavallinen taustaleimasin. Kun leimasin sillä ekan kuvan, tajusin sen, ettei siinä aakkoset olleetkaan. Kaunis leimasin, en sitä kiellä, muttei siitä saanutkaan minikortteja tehtyä. Näitä tallaisia isompikuvaisia papereita olen leikellyt ja käyttänyt korttikuvinakin. Tai vaikka kortin sisäpuolelle, minne kirjoitellaan omia terveisiä. Sinne sitten koristeeksi. 

Mutta joo, tällaista värikilvoittelua täällä. 
Kohta olisi äitienpäivä ja minullahan PITI olla äitienpäiväksi arvonta, mutta eipäs olekkaan. Arvonnan palkinnon sponsoroiva yritys ei ole toimittanut palkintoa sovitusti, joten se siitä sitten. siirretään arvontaa eteenpäin ja katsotaan, onko mahdollisesti kesäkauden avajais-arvonta luvassa. 

Antakaas värien viedä mukanaan ja nauttikaa niistä! Välillä on mustan värin päivä, välillä keltaista ja oranssia!

Kommentit

Tuula sanoi…
1.sininen 2. Pinkki 3. Luonnonvalkoinen 4. Keltainen 5. Päälimmäinen keltainen, muut ruskeita.... ;) jaa-a ehkä...
Kiki sanoi…
Ruskea-keltainen-oranssi voisi olla sinappi lokerossa :) Siinä on sävyjä kotisinapista dijonsinappiin :)
viltsu sanoi…
Niin... Katsos kunn haperoaivo ei edes ajatellut, että laittaa samaan kansioon nuo kolme. Näki vain ruskean ja keltaisen ja oranssin. Ei yhdessä kaikkia. Voi hyvä tavaton, kuin voi olla höhlä! :D onneksi minulla on lukijani ja tukijani. :D ...lähtee laittamaan samaan kansioon samixia.

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

Joulukalenteri luukku 15: joulutorttukortti tutorial

Olen yksi blogisisarista ja meidän joulukalenterimme on tänä vuonna joulutorttukalenteri. Se löytyy instagramista hastagein ; "joulutorttukalenteri17"  ja "blogisisaret". Minun luukkuni vuoro on tänään.

Kyseessä ei ole ihan perustorttuset, vaan meidän blogisisarten tortut ovat höystetty uudenlaisilla mausteilla. Mausteita ovat mm. Huumori, erilaisuus, mielikuvitus jne.
Ja aiheeseen sopivia torttuja löytyisi minultakin jo pellillinen..


Kuten epäonnistuneet torttuwienerit...

Enkelitorttu tai..

..Torttu kuin torttu.. hehheh.
Minun virallinen luukku on kuitenkin joulutorttukortti. Blogeissa ei näy kaikkien sisarten tortut, mutta minun torttuni tulee nyt tänne blogiini tutoriaalina. Toki myös siellä Instagramissa edellämainituilla hastageillä ja minun profiilissa on kuva torttukortistani. Löydät minut Instagramista nimellä Inspirationblogi TAI Viltsumari. Kyseessä yksi ja sama profiili. Ethän sekoita profiiliani muihin samankaltaisiin bloginimiin, joita on jälkeeni tull…