Siirry pääsisältöön

3 hyvää

Iloisten ihmisten seura piristää. Miksemme pyrkisi vilpittömästi välittämään sitä mielihyvää muillekin?

Meitä ihmisiä on moneksi. Sen tietävät ihan jokainen ihan varmasti. Olet saattanut törmätä ikuisiin motkottajiin tai aina hymy kasvoillaan oleviin. Jotkut ovat kerrostalokyttääjiä, jotkut luokittelisit hälläväliä-tyypeiksi. Onko kukaan meistä kuitenkaan jotain yhtä ja ainoaa?! Onko alati hymyilevälläkin pahat päivänsä? Juorukellolla hetkiä, ettei halua puhua muista? Voikohan se pahin kiusaaja olla itse hakoteillä ja hukassa?

Jotkut ihmiset puhuvat selän takana kyhäillen. Jotkut huutavat päin naamaa solvaten ajatuksensa. Kultainen keskitie hukassa.

Minullekin jotkut sanovat, että mielipiteeni ja pohdintani täällä blogissani olisivat välillä ihan liian ahdistavista ja aroista asioista. Niin... Minähän kerron lähinnä vain omaa elämääni, omia kokemuksiani, omia tuntemuksiani ja omia ajatuksiani. Ehkä ne jotakuta toista ahdistaa. En minäkään väitä, että vaikkapa elämä vähävaraisena ja vaikeasti sairaana olisi ruusuista. Välillä minuakin ahdistaa!

Minun hyveeni taikka paheeni on se, että sanon sen ääneen! Tai tässä tapauksessa kirjoitan. Ja toisinaan haluan ajatukseni muualle ja kirjoitan jostain muusta, kuin napaani ympäröivästä elämästä. Minua jollain tapaa silti koskettavista asioista. Vaikeaa minun on alkaa pohtimaan lypsykoneen rakennetta tai miehen aivoituksia, kun en ymmärrä kummastakaan yhtään mitään! :D 

On kuitenkin niitäkin ihmisiä, onneksi vissiinkin enemmistö, joiden mielestä blogiani kannattaa lukea ja pppmielestä ajatukseni ovat hyviä, å saan välillä silläkin tavalla. YKSI tällaisista HYVISTÄ palautteista tuli Cloettan suunnalta ja sieltä kerrottiin, että meilin allekirjoittanut ilahtui HYVÄSTÄ asenteestani ja halusi ilahduttaa vuorostaan minua! Eikä aikaakaan, kun paketti kolahti... tai oikeastaan sen hain postista. ;)

Olen täällä jo sisältöä esitellytkin, mutta kaikkea en kerralla ole halunnut edes popsia, joten jatketaan! 

HYVÄÄ paketti sisälsikin! 


Hassua muuten, kuinka ryppyyn postipaketti oli painunut matkallaan. Onneksi sisältö oli täydellisen ihanan ehjän suussasulavaa! 


Tällä kertaa suuhun katosi pussillinen Hopea Toffeeta! 
En tietenkään yksin syönyt. Murunen oli kaverina maistiaisissa. ;)
Muistatko entisvanhaan Hopea toffeet? Ne olivat silloin niin ihanan mustia, sopivan kokoisia toffeepalasia ja kun puraisi niitä, ne sulivat suuhun. Ah nam. sitten ne lopetettiin! WHAT?!


Tähän väliin voitkin käydä kurkkaamassa "Hopea toffeesta" lisätietoja Cloettan sivuilta, kun samalla palautat mieleesi sen ihanaisen maun ja tunteen menneisyydestäsi. 


Kun nyt tämän pussin sain, avasin makeisen ja katsoin palaa tarkasti tutkiskellen. Pyörittelin palaa paperissa, nuuskin sitä ja vedin oikein kunnolla sieraimiini sitä tuoksua. AAAAAH. Lakritsainen tuoksun aiheuttama hurmos! 

Palanen suuhun... Mussuti mussun mussun... toinen, kolmas... 
Täydellinen Hopea toffee vanhalla reseptillä oli tässä edessäni tarjolla! Minulle! Syö meidät, ota meidät, nauti meistä-ne huusivat! Ja minähän söin! 

Se tunne suussa... Lakritsan ja toffeen sekoitus suli suuhuni ja jätti pitkäksi aikaa ihanan kihelmöinnin suuhuni. Voi jestas! Klassikko todellakin!

Se kannattaa huomioida, että vaikka kyseessä onkin musta karamelli, on tämä myös samalla toffeekaramelli, eli laktoosipitoinen makeinen. Suosittelen siis varaamaan laktaasientsyymi-pillereitä tämän kanssa, jos et kestä laktoosia. Kyllä tämä Hopea toffee on sen arvoista! 

Sanoisinko siis, että hyvä asia on se, että hyvä asia huomataan, annetaan hyvää palautetta ja hyvyys palkitaan hyvällä. Nyt kylläkin meni 3 hyvää jo rikki, joten hyvää päivää sinullekin. ;)

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…