Siirry pääsisältöön

Positiivisesti se mielessä


Seksuaalisuus ja nautinto,maailman luonnollisimpia, mutta silti tabuja. Toisaalta lista voisi olla tällainenkin: Haluttomuus, seksuaaliset ongelmat, seksuaalinen vaino, pelkotilat, erektiohäiriöt, menopaussi, kuivuus, seksuaalivähemmistöt, seksittömyys...

Tiedät, että avaan Inspiksessä tabujakin asioita auki, joten tänään pohdiskelen juuri näistä hiljaisista asioista. Voimakkaista tuntemuksista, mielenkiintoisista ja silti häveliäistä luonnollisista asioista koottu bloggaus. Ei sinun tarvitse kommentoida, ellet halua. Lue kuitenkin! Tutustu tähän bloggaukseen uteliaasti! Tämä todellakin kertoo seksistä ja seksuaalisuudesta ja sen puuttumisesta.Mitä sitten on normaali halu ja milloin haluttomuus on ongelma? 

Jokaisella meistä on oma mielipide ja ajatus siitä, mitä ensinnäkin lasketaan seksuaalisuuteen ja seksiin. Haluun. Toiselle riittää kosketus ja läheisyys. Halaaminen. Toinen kokee riittäväksi masturbaation ja kolmas tarvitsee yhdynnän loppuun saakka vietynä. Kertojen määräkin vaihtelee niin usein, kuin on meitä ihmisiä.

Seksuaalinen halu on osa elämäniloa, nautinnollisuutta, mutkattomuutta... Halu on osa meitä jokaista.  Se ei katoa ilman syytä. Syitä voi olla monenlaisia, kuten stressi, hormonitasapainon heittelyt, traumaattinen tai muuten inhottavaksi tuntema kokemus, sairaudet, väsymys, painonnousu...
Toisaalta liiallinen seksin tavoittelu voi kertoa myös jostakin ongelmallisuudesta. Onko taustalla hormonaalinen ongelma, yliseksuaalisuus, oire jostakin käytöshäiriöstä tai esimerkiksi turvattomuuden tunnetta?
Alkuhuumassa, seurustelun alussa, seksuaalisuus on voimakkaammillaan, ja jossain vaiheessa suhdetta halukkuus alkaa tasaantua ja seksin tarve vähentyä. Sen ei kuitenkaan tarvitse loppua kokonaan. Voit itse vaikuttaa omaan seksuaaliseen käyttäytymiseesi ja haluihisi.

Haluttomuus ja halujen väheneminen on aina kummankin asia parisuhteessa, eikä vain toisen ongelma. Usein haluttomuus loukkaa kumppania tahattomastikin ja saattaa pahimmillaan aiheuttaa suhteelle kriisin. Sitä voi alkaa miettimään, johtuuko kumppanin haluttomuus itsestään, siitä ettei kelpaa enää tai ole riittävä. Eikö rakkaus riitä enää?

Rakkauden puuttumisen liittäminen haluttomuuteen on yleensä virheellinen ajatus. Ei se rakkaudettomuudesta johdu, vaan vaikkapa lasten vaatimasta ajasta, työpaineista tai jostakin sairaudesta. Voi olla, että itsetunto on saanut kolautuksen jossain aikaa (esim. painon noustessa) ja se vaikuttaa spontaaniuteen heittäytyä eroottisiin aikeisiin. Iän myötä tulee hormonaalisia muutoksia tai miehellä erektiohäiriöitä. Osa näistä ongelmista voidaan korjata ajan kanssa itse, osaan voi saada ammattiapua lääkäristä tai seksuaaliterapeutilta. Riippuen mistä haluttomuus johtuu. Kaikkia sairauksista johtuvia häiriöitä ei voida kuitenkaan korjata. Silti kannattaa edes yrittää! Tehdä parhaansa. Kauneimpia lahjoja kumppanillesi on antaa lämpöä ja rakkautta, oman kehosi kosketusta. Intohimoa. Samalla saat sitä samaa itsellesikin kumppaniltasi.


Seksuaalista halua voi itse ruokkia läheisyydellä kumppaniaan kohtaan, fantasioimisella tai ajatusten avulla. Parisuhteessa koskettamista kannattaa ylläpitää kaiken aikaa, eikä vain ajatella, että koskettaminen johtaisi aina yhdyntään tai muuhun seksuaaliseen toimintaan. Koskettaminen voi olla niinkin viatonta ja silti tärkeää, kuin halaaminen, käsi kädessä oleminen tai suuteleminen.

Pitempään jatkuneen, selvittämättömän haluttomuuden syitä kannattaa alkaa selvittämään mahdollisimman pian, jotta kynnys uudelleenaloittamiseen ei nousisi liian korkeaksi, eivätkä vaikeudet kasautuisi. Myös haluttomuudesta tulee puhua kumppanille suoraan ja ääneen, jotta kumppani ymmärtäisi, mistä oikeasti on kyse! Ettei kyseessä ole rakkaudettomuus, kumppanin muuttuminen vastenmieliseksi tai "kolmas pyörä", toisten ajatteleminen kumppanin sijaan.


Halun piristämisen ei tule tapahtua väkisin, pakottamalla itsensä mukaan sellaiseen, mitä ei vaan halua. Ei verenmaku suussa. Toisinaan vaan on hetkiä, ettei tee mieli ja sekin on hyväksyttävä! Emme me ole koneita, jotka nappia painamalla suoriutuvat kaikesta, kaikkina aikoina, kaikissa tilanteissa. Pakottamalla halukkuus vain katoaa entisestään ja työntyy kauemmas. Hyvä ja turvallinen parisuhde kestää kyllä avoimen haluttomuudenkin. Luottamus kumppania kohtaan on oleellista sekä se tieto, ettei näinkin arka asia leviä muiden tietoon. Ettei seksi tai sen puute ole puheenaihe työpaikalla tai missään muuallakaan, aseena kumppaniasi kohtaan.


Kuinka sitten halut voidaan aktivoida uudestaan? Kuinka Intohimo syttyy taas?

Makustele sanaa INTOHIMO.
Erottele kaksi toisiinsa kätkettyä asiaa: INTO sekä HIMO.
Kaikki alkaa innosta. Se päättyy himoon. Tahtoa ja yhteistä päättämistä. Intoa pohtia ja toimia yhteisen intohimon eteen. Onko siihen sitten tarpeen jännitys, paikan vaihto, roolileikit... Puhukaa! Mitä toivoisitte kumppaniltanne tai yhteiseltä ajaltanne? Kuinka haluaisitte toimia, missä ja miten? Tarvitaanko apua esim. lääkehoidoin tai fyysisen kunnon parantamisella? Onko mielenpäällä jotakin, mistä kannattaisi jutella vaikkapa psykologin kanssa? Menneisyyden möröt vaivaamassa?

Kipu on yksi hyvin oleellinen asia, mikä voi aiheuttaa haluttomuutta. Kivun hallintaan on saatavana keinoja tai esim. yhdyntäkipuun apuja. Kivun kanssa voi helposti ajautua ajatukseen, ettei ole enää seksuaalinen ja haluttava, mutta se on pötypuhetta! Keinoista saa lisätietoa vaikkapa fysioterapeutilta! Jokainen voi halutessaan löytää ratkaisuja ja keinonsa olla haluttava ja onnistuva. Ilon ja nautinnontaidon voi opetella. Se vaan vaatii kärsivällisyyttä, aikaa ja tahtoa oppia. Itsetunnon kasvua mahdollisesti samalla.


Seksin soisi olevan vapaaehtoista, kaunista, luottamuksellista, nautinnollista. Seksistä pitää voida puhua yhtä avoimesti, kuin seksuaalisuudestakin. Näin voidaan mahdollisesti välttyä niiltä epämukavilta kokemuksilta, kuten vaikkapa "on annettava"-ajatuksilta tai "orgasmin esittämiseltä".  On myös tärkeää kuunnella itseään ja selvittää, mitä tuntee ja mitä haluaa. Kenenkään ei pidä "antaa" vain siksi, että kumppani olisi tyytyväinen. entä sinä itse? Oletko SINÄ tyytyväinen?!

Seksuaalisuus on osa hyvinvointiasi ja vaikuttaa koko ajan. Oletpa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa, nuori tai kypsempi, voit ravita ja virkistää omaa seksuaalisuuttasi. Se tarkoittaa uteliaan rentoa asennetta omaan itseensä, itsetuntemusta ja itsensä arvostamista seksuaalisuuden alueella.Sävyjä seksuaaliseen haluun on jaettu kolmeen osaan:
Ensimmäisessä osassa (Seksuaalinen tietoisuus) päästään rentouteen. Annetaan ajan ja paikan kadota ympäriltämme. Tunnetaan ja kuullaan vain oma kehomme ja rentous. Luovutaan omasta haavoittuvuudesta ja matkataan kohti turvaa. Rakennetaan valmiuksia uudistumiseen ja herkistytään omille aisteille. Tavoitteena on läsnäolo, hyväksyntä ja kehotietoisuus. (31min)

Toisessa osassa (seksuaalinen halukkuus) johdatellaan seksuaalisten fantasioiden maailmaan, oman halun löytämiseen, oman seksuaalisen kehon ja halun tuntemiseen ja toisen ihmisen läheisyyden aistimiseen. (34min)

Kolmas osa (seksuaalioikeudet) kertoo meille ihan jokaiselle kuuluvista seksuaalisuuden oikeuksista. Sinullakin on lupa pitää kiinni kaikista sinulle kuuluvista oikeuksistasi! (10min). 

Sävyjä seksuaaliseen haluun on rentoutuscd, jonka takana ovat Raisa Cacciatore sekä Tarja Santalahti.


Tämän cd:n tarkoitus on matkata oman haavoittuvuuden luopumiseen. Keskittyä siihen, mikä on oikein. Iloon, leikkiin ja nautintoon. Cd:tä voi kuunnella yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.

"KATSO RAISAN ja TARJAN ESITTELYVIDEO"

Positiivarit ovat mahdollistaneet osaltaan tämän CD:n saatavuuden ja jokaiselle mahdollisuuden oman seksuaalisen halun sävyttämiseen. Aihen itsessään on positiivinen ja kaunis, joten hyvin luonnollista, että Positiivarit tätä Cd.tä myyvät.

Samalla kun hankkii tämän uutukaisen rentoutuscd:n, voi ostoskoriin sujauttaa vaikkapa rippikoululaiselle tai ylioppilaalle oman kirjalahjan, itselle ihanan paidan ja viikkarin, jolla paidat saa kaappiin upeasti viikattua tai vaikkapa Ihana taulu lahjaksi kummille, mummille tai omalle mökille. Puodista löytyvät monet muutkin herkut.

Positiivareiden tuotteet ovat laadukkaita ja upeita. Asennetta! Positiivisuutta!

Minä olen sinut itseni ja seksuaalisuuteni kanssa. Nyt on sinun vuorosi myös löytää se sama ilo ja halu itsellesikin! Tutustu sinäkin Positiivareihin sekä uuteen Sävyjä seksuaaliseen haluun-cd:hen. Olet askeleen lähempänä onnellisuutta!
Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…