Hae tästä blogista

kommentoinnin koukeroita


PIENIÄ ASIOITA PÄIVÄN AIKANA

Pienistä asioista koostuu tämä päivä. 

Pienet yöunet takana. 2 tuntia olin tarpeeksi väsynyt ja uneni vahva. Pienen aamupalan jälkeen käytiin pieni kauppareissu tekemässä, tai lähinnä paketit postiin heittämässä ja sitten pienelle kävelylenkille rantaan. Pieni tuokio vielä kotona yhdessä rakkaani kanssa ja sitten pienten lelujen siivous. Kaikki ne pienet yllätysmuna-lelujen kokoiset lelut, millä kukaan ei leiki, pois kätköhommiin. Pienet vieraat leikkivät yleensä vain tietyillä leluilla. 
Sitten pieni verho-projekti ja pieni meilisessio ja pieni paketointi... Ihan tällaista pientä puuhaa. 

Niin ja yksi pieni vaihtokauppakin olisi pitänyt olla. Olisin saanut ruokatarvikkeita vaihtokaupassa. Menin sovittuun paikkaan jo etuajassa, ettei minua tarvitse odottaa. Harmittelin vaan matkalla, että pitikin sopia tämä päivä, sillä olen kaikista kivuliain tänään ja jo takana pieniä puuhia ja valvottu yö. Kyynärsauva toisessa kädessä, vaihdettava tuote toisessa kävelin sovittuun paikkaan. Ajoissa olin. Odotin,  odotin, odotin, odotin. Sain sovitun ajan jälkeen viestin, ettei hän pääsekkään tulemaan. Voisi tulla ehkä illalla... Jep jep. Tulkoon sitten kotonani käymään. ;)


KUKA TONTTU KUVASSA?

Tällainen pieni puutonttu minua mietityttää. 
Onko sinulla tietoa, mikä tämän tontun nimi on tai mikä tonttula tätä valmistaa?
Ei näy ainakaan Aarikan merkkiä. Ei mitään muutakaan merkkiä.
Entä, mikä tuon mustan koukun tilalla olisi pitänyt olla alunperin? Puurokattila? Kauhalta tuo toinen näyttää.
Onko tällä muita kavereita olemassa? 


KOMMENTTIONGELMA?

Kommentoinnit hämmentävät ihmisiä ja minuakin välillä. Tulee ihmettelyjä, miksi kommentti ei näy tai miksi en julkaise niitä Ja joskus pyyntöjä, etten julkaisisi kommenttia... 
Siispä selvennystä nyt ihan jokaiselle yhtä aikaa. Tämä ei siis ole purnausta, ei kommenttien kieltoa, vaan yhteinen vastaus kaikille yhtä aikaa! 
Kommentoikaa! Kommentit ovat blogin suola!


ILMOITUS TALLENNUSVAIHEESSA: 
Joka ikinen kerta, kun kommentoit, tulee ilmoitus tallennusvaiheessa: "kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen".
Tämä tarkoittaa, että silloin kommenttisi tallentuu ja minä sen julkaisen heti, kun saan sen. 
Kaupan puolella oli täysin vapaat kommentoinnit. Nyt poistin sieltä sen mahdollisuuden.
 Blogissa ja Inspishaaste-blogissa voit siis kommentoida edelleen. 

MITKÄ KOMMENTIT JULKAISEN?
Julkaisen aina kaikki kommentit, jotka minulle asti tulevat.  Olkoonkin anonyymiä haukkumista tai mitä tahansa. Poikkeuksena vain ja ainoastaan robottiviestit, jotka ovat roskapostia. Ne eroavat täysin sinun postistasi, joten en voi erehtyä! Jollen julkaise viestiäsi, se tarkoittaa sitä, etten ole saanut sitä! 

ONKO KOMMENTTISI ROSKAPOSTI-KORISSA?
Käyn viikottain katsomassa roskapostikansion täällä bloggerissa JA sähköpostissani. Näin ollen tuplaten varmistan sen, ettei roskapostikansioon sujahda oikeaa postia. 
Lisäksi kommenttien vahvistamista varten saan kahteen eri sähköpostiini viestin, kun olisi kommentti julkaistavana. Tuplaten siis tässäkin tapauksessa, tai siis triplaten, sillä näkyyhän se myös bloggerissakin! Viestisi ei siis voi hukkua minulta. 

MIKSI KOMMENTTI EI TALLENNU HYVÄKSYTTÄVÄKSI?
Jos viestisi ei tallennu oikein, et näe sitä "kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen"-viestiä. Tarkistathan, että olet kirjoittanut oikein kirjain/numerovahvistuksen ja että nimimerkkisi on oikealla paikalla. Olen huomannut, että jos laitan vaikkapa open ID:n, ei välttämättä onnistu kommentointi. Kännykän kanssa saa myös olla tarkkana. Ja jos osallistut haasteeseen tai arvontaan tai haluat vastauksen johonkin kysymykseen, kannattaa tarkistaa, onko viesti päivän sisällä julkaistu. Julkaisen siis viestit päivän viiveellä, ellei toisin ole blogissa mainittu(esim. loman takia). 

MISTÄ TIEDÄT, ONKO KOMMENTTISI JULKAISTU?
AINA haasteissa tulen kommentoimaan kuvaasi! Jollei kommenttia kuulu, tarkoittaa se sitä, etten ole saanut viestiäsi.  Kysymyksiinkin käyn vastaamassa blogini lisäksi myös sinulle henkilökohtaisesti, joten sinun ei tarvitse arvuutella, olenko vastannut blogiini vai en. Jollet saa vastausta omaan blogiisi, vaikka sitten atc-vaihtoon tai kyselyihin liittyen, en ilmeisesti ole saanut viestiäsi alunperinkään. Kommenttisi näkyy blogissani seuraavan päivän aikana, ellei jo aikaisemmin.

ÄLÄ JULKAISE KOMMENTTIANI:
Yksi minua itseäni kummastuttava asia on se, että saan välillä kommentteja vahvistettavaksi, joissa on selkeästi vastausta bloggaukseeni, mutta lopussa lukee "älä julkaise tätä". 
Saan siis tuplaten-triplaten viestin, jonka saatan "vahingossa" julkaistakin ensin, koska tosiaan julkaisen kaikki ihmisten kommentit (EN robottien edelleenkään). Sitten huomaan, että ei jei, ei saanutkaan julkaista tätä kommenttia. Poistan ilmoitukset, poistan kommentin blogista. Vastaan meilillä itse. Olisin kiitollinen, että saisin yksityiseksi tarkoitetut viestit sähköpostilla, enkä kommenttilaatikon kautta. Näin en vahingossakaan julkaisisi salaisuuksiasi ja olisi muutenkin vähemmän työtä. Lisäksi jos kommenttina lähetät vaikkapa osoitteesi, en enää kommentin poiston jälkeen näe sitä, mikä se osoitteesi oli. On siis alettava homma alusta. 

Kaupan puolelle laitoin siis aamulla eston, ettei sinne enää voi kommentoida. Näin varmistan sen, ettei automaattisesti julkaistut kommentit sisällä arkaluontoisia tietoja, kuten osoitteenne.
Täällä vahvistan edelleenkin kommentit itse. Sanallinen vahvistus on yhä, koska robotit yhä liikenteessä. Kenenkään kommentteja EN syrji, hävitä tai jätä julkaisematta! Roskapostit tarkistan. :)

YMMÄRRÄN TOKI:
Ymmärrän oikein hyvin, että bittiavaruus syö kommentteja. Itseltänikin on kadonnut ties kuinka moni kommentti, jonka olen kirjoittanut. Joskus joku blogi täysin esti kaikki kommenttini. Liekkö syynä se, että asetukset niin, että vain rekisteröityneet voivat kommentoida? 
Se on harmillista ja turhauttavaa. 

Sekin turhauttaa, kun kirjoitan pitkän kommentin ja sitten se katoaa siksi, että netti pätkii tai tulee bugi. Huomaan heti, mutta silti. Aloitan viestin alusta. Ei kiva. Eh. 

Tai se, kun kysyn joltain jotain, enkä saakkaan vastausta ja se unohtuu kokonaan. Joskus tulevaisuudessa muistan, käyn katsomassa, onko vastannut omaan blogiinsa, ja siellähän se vastaus olikin. No, jokainen tyylillään ja minun tyylini on edellä kerrottuna. 

Jos jostain syystä alkaa enemmänkin olla kommenttien katoamista, laitathan minulle meilillä tietoa asiasta, niin osaan tarkistaa asetukset ja mahdollisesti sen, onko tullut jokin uusi asetus tai muutos bloggeriin. 

Kommenttisi on minulle aina arvokas lahja! Olkoon purnausta tai "vain" osallistuminen. Olenhan sanonutkin, että osallistujiakin kaipaisin haasteisiini, jotta jaksan sitä tehdä! En todellakaan suosi toista ja syrji toista. Pyh.  KOMMENTOIKAA! Kiitos!


TOTEUTUNEITA HAAVEITA, TOTEUTUVIAKIN?

 Olen haaveillut musteista, maaleista, väreistä, joilla voisin tehdä vaikkapa mixed mediaa tai sotata taustapahveja kunnolla. Nyt sain taiteilijan tarvikkeita, joilla voin alkaa kokeilemaan "sottaamista". Joku taiteilija kauhuissaan katsoo, että ei noilla saisi sotkemaan alkaa, mutta kun minä kyllä piirrän, mutten maalaa. tokihan hyötykäytän siis nämä värit sellaiseen, mitä osaan tehdä. Mihin on tarve.

Kuumailmapuhallinta kävin katselemassa, kun huhuja kuulin, että saisi 7 eurolla sellaisen Puuilosta. No joo, saahan sitä haaveilla. Ei ole täällä tuon hintaluokan puhaltimia. Mietinkin sitten, että hintaluokka on niinliki askarteluun tarkoitettujen pinkkien PM:kuumailmapuhaltimien, että sitä sitten haaveilen ja säästän siihen, kunhan joskus säästää voin sitä varten. Nyt kaikki säästöt menevät yhteen ainoaan asiaan. Itseasiassa passiin alkaa kohta rahat olla kasassa. Valokuvat saan jo ainakin. :)

Haaveilen paljonkin ja monista asioista, mutta eihän kaikkia haaveita pidäkkään toteuttaa! Olen haaveillut toiminimestä, omasta yrityksestä, suuremmasta blogista, turvatusta tulevaisuudesta... Haaveita pitääkin olla. Jospa se blogin kasvu suuremmaksi olisi se, mitä tässä yrittäisin toteuttaa seuraavien vuosien aikana. Ehdotuksia?
UUTUUSKORUJA:

Korvakoruja tein ja lisäsin myyntiin. Ihanaa turkoosia hempeyttä ja hillittyä näyttävyyttä. Koruja tulen näyttämään lisää täällä seuraavien päivien aikana. Niitä kun tuli tehtyä... ;) 


...Kuten tämäkin läpikuultava turkoosi pariskunta osoittaa. 

Tältä erää kiitos näkemiin ja seuraava erä esittelee atc-kortteja. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

Paiseita, korvakäytävää ja karhunpainia

Kuljemme kohti metsää. ajatuksenamme olisi löytää kaksikin kätköä niin, että ensin pitäisi löytää yksi kätkö ilman tarvittavaa laitett...

Kestosuosikit