Maustekakku ja korvakorut

Kaunis auringonpaiste ulkona. Tästä päivästä tuli ihan hyvä, vaikka eilen illalla ajattelin jo, ettei taida mikään onnistua. 

Illalla alkoi jonkin sortin oksennustauti ja vapina. Aivan ykskaks ja ilmoittamatta. Onneksi sain kuitenkin unen päästä kiinni ja kun väsymystä takana jo entuudestaan, nukuin yön raskaasti ja pitkään. Aamupäivällä herättyäni olo oli korjaantunut, eikä vapinaa tai pahoinvointia ollut enää. 
Tälle päivää oli suunniteltu arjesta irtiottoa ja suunnitelmamme toteutuikin. Kävimme mm. Frisbeegolfaamassa ja syömässä pientä purtavaa ulkona. 


Olemme myös pohtineet aikuismaista käyttäytymistä ja sitä, kuinka se toisilta tuntuu olevan hukassa. Kun puuttuu se jokin ihmisen sisimmästä, tai kun on niin syvällä suossa, pitänee se sitten purkaa toisiin. Mutta miksi? Miksi ei haeta apua ongelmiinsa, selvitetä asioita asiallisesti, kysytä ja pysytä asialinjalla?! 

Jos jokainen toimisi näiden ihmispolojen tyylillä, olisipa maailma ankea paikka elää. 
Kertoohan ne sellaiset tietenkin ihmisestä itsestään paljon. 
Ihan kuin maailmassa ei olisi tarpeeksi jo mustaa ja harmaata. Ehkei joillakin ole muuta?! Sitä vaan toivoisi jokaiselle sateenkaaren kaikkia värejä, auringonkukkia ja vaahtokarkkisadetta. Nonparellitkin olisivat kiva väriläiskä. Eikös totta!?

Tälle viikonlopulle voisinkin esittää toiveen, että leivo jokin ihana kakku tai piirakka. Koristele se jollakin ihanan värikkäällä asialla. Tai tee jälkkäri, jossa hedelmiä tai marjoja tms värikästä. Toki valmis kaupan leivos ajaa saman asian. Hemmottele itseäsi väreillä ja makuaistimuksilla ja rentouta mielesi kaikesta muusta! Hetkeksi edes!


Minun kakkuni ei nyt mikään väriläiskä ole varsinaisesti, sillä aijon hankkia väriläiskän alkuviikosta juhlistaessamme Murusen synttäreitä, mutta kelvannee nyt ensi hätään tämäkin.


MAUSTEKAKKU

200 g margariinia 
2 dl sokeria 
3 kpl Munia 
3 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniliinisokeria 
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl inkivääriä 
1 tl neilikkaa


Ohjeet

Margariini ja sokeri vaahdotetaan. Lisää kanamunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot,leivinjauhe,vanilliinisokeri ja mausteet keskenään ja lisää ne taikinaan. Laita taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 175ºC alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.


Kommentit