Siirry pääsisältöön

Nettimaailman kirous ja ihanuus

Inspirationissa on nyt 110 lukijaa! Kiitos jokaiselle olemassaolostasi ja tervetuloa Inspikseen uudestaan ja uudestaan. Toivottavasti viihdyt täällä.

Kerro, jos on jotain ajatuksia, kysy meilillä ja kommentoi. Asiallisesti esitetyt kommentit ja kysymykset ovat kivoja ja kehittäviä. Elämä on oppimista ja inspisten jakamista. Turha suunsoitto ja syyttely on ala-arvoista, enkä viitsi moiseen ottautua enää. (Onneksi se on ollutkin harvinaista).

Niin, nettimaailmaa ei hevin tunnusteta ja tajuta oikeiden ihmisten paikaksi. Kun ei näe kasvoja, tunne kosketusta tai kuule ääntä, helposti sanotaan pahasti, haukutaan ja loukataan, syyllistetään ja solvataan ihan vaan siksi, että itsellä on paha olla.Tai toisen arvomaailma eroaa omasta.  Ei tajuta, että se täysin tuntematon, anonyymi bloggaaja tai keskustelupalstan henkilö on ihan oikea ihminen kirjoitustensa ja kuviensa takana! Vai menetkö sinä sanomaan kaupungilla vastaantulijalle, että "hyh hyh, oletpa ruma, oletpa lihava, oletpa liian laiha, oletpa sinä huono ihminen kun olet työtön" tai muuta vastaavaa?! Miksi sen voisi tehdä nettimaailmassakaan?!

Nettikiusaaminen ja solvaus on rikollista! Siitä voi saada kunnianloukkaussyytteen. Netti on julkinen, yleinen paikka! Se on ihan oikeiden ihmisten kokoontumispaikka. Netissäkin on oma poliisi olemassa.

Olen pääosin saanut ihanaa ja kannustavaa palautetta jokaiselta. Vuosien aikana, mitä olen bloggailua harrastanut, on tainnut ne ikävät anonyymit kommentit jäädä alle viiteen. Olen onnekas! Ja kiitollinen samalla. Olen kuitenkin nähnyt joissakin blogeissa hyvinkin törkeää kommentointia ja hämmästellyt, kuinka kukaan kehtaa niin toiselle kirjoittaa?! On esimerkiksi kirjoitettu, että toivoisi toisen kuolemaa tai ettei saisi koskaan lapsia. Ihan kamalaa! Tai ihan vaan arvosteltu sisustusta kauheaksi toisen kodissa, haukuttu ja nimitelty ulkonäköä ja sitä rataa. Aikuismaista?

Minun saamistani ehkä ne törkeimmät ovat koskeneet suuntautumistani, terveydentilaani, kirjoitusteni tulkitsemista väärin ja sitä myöten syytöksiä sekä sitä, kuinka asiat esitän täällä. Asioita, jotka ovat minulle tärkeitä, arkojakin asioita ja arkista elämää. Kypsä ihminen ei kommentoi ihan kaikkea ajattelemaansa tai esittää ne asiallisesti. Kaikki eivät ajattele sanomaansa loppuun asti.

Hassuintahan tässä on se, että anonyymit kirjoituksetkin voidaan selvittää, mistä ne on lähetetty. Ainakin bloggerissa se on mahdollista. Kyllähän minäkin olen jokaisen anonyyminä lähetetyn solvauksen nähnyt tilastoistani, keneltä ne on tulleet. On pokkaa sanoa pahasti, muttei omalla nimellään julkisesti. Onko siis sittenkään se arvostelu ja manaaminen rehellistä mielipidettä? Kyllä minä ainakin sanon sanottavani omalla nimelläni. Ja mieluiten henkilölle itselleen kahden kesken, enkä selän takana tai julkisesti parjaten.

No mutta varjon toisella nurkalla on aina aurinkoista!
Olen saanut niin ihania kommentteja, kannustusta ja tukea teiltä, että toisinaan ihan itken ilosta. on helpottavaa huomata, etten ole yksin. Että minulla on ystäviä, kavereita, ihmisiä, joille merkitsen jotain. Jotka arvostavat ja kunnioittavat ajatuksiani ja minuuttani. Joille olen erilainen, kuin he, mutta silti arvokas ihminen. Näin sen pitäisi olla jokaisella! Ihan sinulla, kuin kaikilla muillakin bloggaajilla.

Netin kautta saamme paljon uusia ajatuksia ja ideoita, inspiksiä ja kokemuksia jaettua. Emme ole enää yksin ongelmiemme kanssa. saamme vertaistukea ja rohkeutta. Kannustusta siihen omaan salaiseen asiaan. tuotua esille omia kortteja, maalauksia, runoja, neuleita... vaihdeltua niitä ja opittua uusia asioita.

Netin valoisalla puolella on paljon hyvää ja kaunista!

Muistathan että netissä on tuhansia blogeja. tyylit laidasta laitaan. On lifestyleä, kuten tämä Inspiration on ja on tiettyyn asiaan paneutuvia. Ruokablogeja, muotiblogeja, valokuvausblogeja... Ihan varmasti jokaiselle on se omansa. Jos ei joku ole sinun juttusi, anna olla. Siirry eteenpäin! se sama blogi voi toiselle olla juuri se oikea, josta saa oman tukensa ja ilonsa. Esimerkiksi minun blogissani käydään kuukausittain noin 5000-6100 kertaa! Se tarkoittaa sitä, että jollekin tämä on "se oma paikka" .

Näihin mietteisiin kiitän ja kumarran ja niiata niksautan ja lähden pihamaalle aurinkoa palvomaan.

Rakastakaa lähimmäistänne!Kommentit

Susanna sanoi…
Hei Ystävä! Tykkään tästä elämänmakuisesta blogistasi ja käyn täällä lukemassa hyviä ja kantaaottavia juttujasi. Tämä on mielenkiintoinen blogi ;) Auringon lämpöä sinne teille!
Viltsu sanoi…
Kiitos Susanna.
Eli sittenhän ajatukseni blogini sisällöstä on onnistunut. :)
Halusin siitä elämää iloineen ja suruineen ja kaikesta siitä selviytymistä. Asenteella, suorilla sanoilla, kauneudella, positiivisuudella. Herättää ja pysäyttää. Saada katsomaan peilistä. :) Näkemään hyvää ympärillä.
SatuMaria sanoi…
Tollaiset anonyymit ovat aina omaan elämäänsä niin kyllästyneitä, nuivia tyyppejä. Laita kommentoijiin anonyymi-esto niin jo vähenee noi kommentit :D
Viltsu sanoi…
SatuMaria, jos laitan estot anonyymeille, sitten ei voi enää kommentoida Vuodatuksen bloggaajatkaan. Heitä on jonkun verran kavereissani täällä. Toisaalta suoranaisia anonyymejä haukkuja tullut tosiaan niin vähän, etten koe sitä aiheelliseksi estää.
Osaavathan nuo suutaan soittaa meileissäkin, kun ei osata asioista puhua asiallisesti. Selvittää ja selventää.
Kolahtaa pilkka omaan nilkaan loppupelissä, sillä minä pysyn sanojeni takana.
Jollei minun asiani ole samalla aallolla toisten kanssa, ovat vapaita etsimään omanlaistaan seuraa. ;)
Olen tuon robottieston laittanut, eli joutuvat tekemään käsin sanavahvistuksen. Hieman vaivaa sen eteen. :)
Viltsu sanoi…
Niin ja tuo, että voi vain google+-tilillä kommentoida, tekee sen, että mullakin tulee väärä nimimerkki kommentoidessa. Sitten laitan kirjoittamalla nimimerkkini kommenttiin loppuun, että se oikeakin on mukana. Joskus voitin arvonnan sillai, ja vaikka oli se Viltsu lopussa, niin postauksessa luki voittajan nimenä se "väärä nimi". Lisäksi se, ettei sillai saa edes blogilinkitystä tehtyä. Eli kun kommentoin, ei jää sitä linkkiä, mistä minut löytää. Pitäisi siis kommenttiin lisäksi kirjoittaa linkki blogiini. Sekavaa. Etenkin arvonnoissa todella vaikeaa heille, joilta puuttuu tietokone-tietous. Voit tarkistaa omasta blogistasi, mitä tarkoitan. ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…