Siirry pääsisältöön

Nettimaailman kirous ja ihanuus

Inspirationissa on nyt 110 lukijaa! Kiitos jokaiselle olemassaolostasi ja tervetuloa Inspikseen uudestaan ja uudestaan. Toivottavasti viihdyt täällä.

Kerro, jos on jotain ajatuksia, kysy meilillä ja kommentoi. Asiallisesti esitetyt kommentit ja kysymykset ovat kivoja ja kehittäviä. Elämä on oppimista ja inspisten jakamista. Turha suunsoitto ja syyttely on ala-arvoista, enkä viitsi moiseen ottautua enää. (Onneksi se on ollutkin harvinaista).

Niin, nettimaailmaa ei hevin tunnusteta ja tajuta oikeiden ihmisten paikaksi. Kun ei näe kasvoja, tunne kosketusta tai kuule ääntä, helposti sanotaan pahasti, haukutaan ja loukataan, syyllistetään ja solvataan ihan vaan siksi, että itsellä on paha olla.Tai toisen arvomaailma eroaa omasta.  Ei tajuta, että se täysin tuntematon, anonyymi bloggaaja tai keskustelupalstan henkilö on ihan oikea ihminen kirjoitustensa ja kuviensa takana! Vai menetkö sinä sanomaan kaupungilla vastaantulijalle, että "hyh hyh, oletpa ruma, oletpa lihava, oletpa liian laiha, oletpa sinä huono ihminen kun olet työtön" tai muuta vastaavaa?! Miksi sen voisi tehdä nettimaailmassakaan?!

Nettikiusaaminen ja solvaus on rikollista! Siitä voi saada kunnianloukkaussyytteen. Netti on julkinen, yleinen paikka! Se on ihan oikeiden ihmisten kokoontumispaikka. Netissäkin on oma poliisi olemassa.

Olen pääosin saanut ihanaa ja kannustavaa palautetta jokaiselta. Vuosien aikana, mitä olen bloggailua harrastanut, on tainnut ne ikävät anonyymit kommentit jäädä alle viiteen. Olen onnekas! Ja kiitollinen samalla. Olen kuitenkin nähnyt joissakin blogeissa hyvinkin törkeää kommentointia ja hämmästellyt, kuinka kukaan kehtaa niin toiselle kirjoittaa?! On esimerkiksi kirjoitettu, että toivoisi toisen kuolemaa tai ettei saisi koskaan lapsia. Ihan kamalaa! Tai ihan vaan arvosteltu sisustusta kauheaksi toisen kodissa, haukuttu ja nimitelty ulkonäköä ja sitä rataa. Aikuismaista?

Minun saamistani ehkä ne törkeimmät ovat koskeneet suuntautumistani, terveydentilaani, kirjoitusteni tulkitsemista väärin ja sitä myöten syytöksiä sekä sitä, kuinka asiat esitän täällä. Asioita, jotka ovat minulle tärkeitä, arkojakin asioita ja arkista elämää. Kypsä ihminen ei kommentoi ihan kaikkea ajattelemaansa tai esittää ne asiallisesti. Kaikki eivät ajattele sanomaansa loppuun asti.

Hassuintahan tässä on se, että anonyymit kirjoituksetkin voidaan selvittää, mistä ne on lähetetty. Ainakin bloggerissa se on mahdollista. Kyllähän minäkin olen jokaisen anonyyminä lähetetyn solvauksen nähnyt tilastoistani, keneltä ne on tulleet. On pokkaa sanoa pahasti, muttei omalla nimellään julkisesti. Onko siis sittenkään se arvostelu ja manaaminen rehellistä mielipidettä? Kyllä minä ainakin sanon sanottavani omalla nimelläni. Ja mieluiten henkilölle itselleen kahden kesken, enkä selän takana tai julkisesti parjaten.

No mutta varjon toisella nurkalla on aina aurinkoista!
Olen saanut niin ihania kommentteja, kannustusta ja tukea teiltä, että toisinaan ihan itken ilosta. on helpottavaa huomata, etten ole yksin. Että minulla on ystäviä, kavereita, ihmisiä, joille merkitsen jotain. Jotka arvostavat ja kunnioittavat ajatuksiani ja minuuttani. Joille olen erilainen, kuin he, mutta silti arvokas ihminen. Näin sen pitäisi olla jokaisella! Ihan sinulla, kuin kaikilla muillakin bloggaajilla.

Netin kautta saamme paljon uusia ajatuksia ja ideoita, inspiksiä ja kokemuksia jaettua. Emme ole enää yksin ongelmiemme kanssa. saamme vertaistukea ja rohkeutta. Kannustusta siihen omaan salaiseen asiaan. tuotua esille omia kortteja, maalauksia, runoja, neuleita... vaihdeltua niitä ja opittua uusia asioita.

Netin valoisalla puolella on paljon hyvää ja kaunista!

Muistathan että netissä on tuhansia blogeja. tyylit laidasta laitaan. On lifestyleä, kuten tämä Inspiration on ja on tiettyyn asiaan paneutuvia. Ruokablogeja, muotiblogeja, valokuvausblogeja... Ihan varmasti jokaiselle on se omansa. Jos ei joku ole sinun juttusi, anna olla. Siirry eteenpäin! se sama blogi voi toiselle olla juuri se oikea, josta saa oman tukensa ja ilonsa. Esimerkiksi minun blogissani käydään kuukausittain noin 5000-6100 kertaa! Se tarkoittaa sitä, että jollekin tämä on "se oma paikka" .

Näihin mietteisiin kiitän ja kumarran ja niiata niksautan ja lähden pihamaalle aurinkoa palvomaan.

Rakastakaa lähimmäistänne!Kommentit

Susanna sanoi…
Hei Ystävä! Tykkään tästä elämänmakuisesta blogistasi ja käyn täällä lukemassa hyviä ja kantaaottavia juttujasi. Tämä on mielenkiintoinen blogi ;) Auringon lämpöä sinne teille!
Viltsu sanoi…
Kiitos Susanna.
Eli sittenhän ajatukseni blogini sisällöstä on onnistunut. :)
Halusin siitä elämää iloineen ja suruineen ja kaikesta siitä selviytymistä. Asenteella, suorilla sanoilla, kauneudella, positiivisuudella. Herättää ja pysäyttää. Saada katsomaan peilistä. :) Näkemään hyvää ympärillä.
SatuMaria sanoi…
Tollaiset anonyymit ovat aina omaan elämäänsä niin kyllästyneitä, nuivia tyyppejä. Laita kommentoijiin anonyymi-esto niin jo vähenee noi kommentit :D
Viltsu sanoi…
SatuMaria, jos laitan estot anonyymeille, sitten ei voi enää kommentoida Vuodatuksen bloggaajatkaan. Heitä on jonkun verran kavereissani täällä. Toisaalta suoranaisia anonyymejä haukkuja tullut tosiaan niin vähän, etten koe sitä aiheelliseksi estää.
Osaavathan nuo suutaan soittaa meileissäkin, kun ei osata asioista puhua asiallisesti. Selvittää ja selventää.
Kolahtaa pilkka omaan nilkaan loppupelissä, sillä minä pysyn sanojeni takana.
Jollei minun asiani ole samalla aallolla toisten kanssa, ovat vapaita etsimään omanlaistaan seuraa. ;)
Olen tuon robottieston laittanut, eli joutuvat tekemään käsin sanavahvistuksen. Hieman vaivaa sen eteen. :)
Viltsu sanoi…
Niin ja tuo, että voi vain google+-tilillä kommentoida, tekee sen, että mullakin tulee väärä nimimerkki kommentoidessa. Sitten laitan kirjoittamalla nimimerkkini kommenttiin loppuun, että se oikeakin on mukana. Joskus voitin arvonnan sillai, ja vaikka oli se Viltsu lopussa, niin postauksessa luki voittajan nimenä se "väärä nimi". Lisäksi se, ettei sillai saa edes blogilinkitystä tehtyä. Eli kun kommentoin, ei jää sitä linkkiä, mistä minut löytää. Pitäisi siis kommenttiin lisäksi kirjoittaa linkki blogiini. Sekavaa. Etenkin arvonnoissa todella vaikeaa heille, joilta puuttuu tietokone-tietous. Voit tarkistaa omasta blogistasi, mitä tarkoitan. ;)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…