Siirry pääsisältöön

Nettimaailman kirous ja ihanuus

Inspirationissa on nyt 110 lukijaa! Kiitos jokaiselle olemassaolostasi ja tervetuloa Inspikseen uudestaan ja uudestaan. Toivottavasti viihdyt täällä.

Kerro, jos on jotain ajatuksia, kysy meilillä ja kommentoi. Asiallisesti esitetyt kommentit ja kysymykset ovat kivoja ja kehittäviä. Elämä on oppimista ja inspisten jakamista. Turha suunsoitto ja syyttely on ala-arvoista, enkä viitsi moiseen ottautua enää. (Onneksi se on ollutkin harvinaista).

Niin, nettimaailmaa ei hevin tunnusteta ja tajuta oikeiden ihmisten paikaksi. Kun ei näe kasvoja, tunne kosketusta tai kuule ääntä, helposti sanotaan pahasti, haukutaan ja loukataan, syyllistetään ja solvataan ihan vaan siksi, että itsellä on paha olla.Tai toisen arvomaailma eroaa omasta.  Ei tajuta, että se täysin tuntematon, anonyymi bloggaaja tai keskustelupalstan henkilö on ihan oikea ihminen kirjoitustensa ja kuviensa takana! Vai menetkö sinä sanomaan kaupungilla vastaantulijalle, että "hyh hyh, oletpa ruma, oletpa lihava, oletpa liian laiha, oletpa sinä huono ihminen kun olet työtön" tai muuta vastaavaa?! Miksi sen voisi tehdä nettimaailmassakaan?!

Nettikiusaaminen ja solvaus on rikollista! Siitä voi saada kunnianloukkaussyytteen. Netti on julkinen, yleinen paikka! Se on ihan oikeiden ihmisten kokoontumispaikka. Netissäkin on oma poliisi olemassa.

Olen pääosin saanut ihanaa ja kannustavaa palautetta jokaiselta. Vuosien aikana, mitä olen bloggailua harrastanut, on tainnut ne ikävät anonyymit kommentit jäädä alle viiteen. Olen onnekas! Ja kiitollinen samalla. Olen kuitenkin nähnyt joissakin blogeissa hyvinkin törkeää kommentointia ja hämmästellyt, kuinka kukaan kehtaa niin toiselle kirjoittaa?! On esimerkiksi kirjoitettu, että toivoisi toisen kuolemaa tai ettei saisi koskaan lapsia. Ihan kamalaa! Tai ihan vaan arvosteltu sisustusta kauheaksi toisen kodissa, haukuttu ja nimitelty ulkonäköä ja sitä rataa. Aikuismaista?

Minun saamistani ehkä ne törkeimmät ovat koskeneet suuntautumistani, terveydentilaani, kirjoitusteni tulkitsemista väärin ja sitä myöten syytöksiä sekä sitä, kuinka asiat esitän täällä. Asioita, jotka ovat minulle tärkeitä, arkojakin asioita ja arkista elämää. Kypsä ihminen ei kommentoi ihan kaikkea ajattelemaansa tai esittää ne asiallisesti. Kaikki eivät ajattele sanomaansa loppuun asti.

Hassuintahan tässä on se, että anonyymit kirjoituksetkin voidaan selvittää, mistä ne on lähetetty. Ainakin bloggerissa se on mahdollista. Kyllähän minäkin olen jokaisen anonyyminä lähetetyn solvauksen nähnyt tilastoistani, keneltä ne on tulleet. On pokkaa sanoa pahasti, muttei omalla nimellään julkisesti. Onko siis sittenkään se arvostelu ja manaaminen rehellistä mielipidettä? Kyllä minä ainakin sanon sanottavani omalla nimelläni. Ja mieluiten henkilölle itselleen kahden kesken, enkä selän takana tai julkisesti parjaten.

No mutta varjon toisella nurkalla on aina aurinkoista!
Olen saanut niin ihania kommentteja, kannustusta ja tukea teiltä, että toisinaan ihan itken ilosta. on helpottavaa huomata, etten ole yksin. Että minulla on ystäviä, kavereita, ihmisiä, joille merkitsen jotain. Jotka arvostavat ja kunnioittavat ajatuksiani ja minuuttani. Joille olen erilainen, kuin he, mutta silti arvokas ihminen. Näin sen pitäisi olla jokaisella! Ihan sinulla, kuin kaikilla muillakin bloggaajilla.

Netin kautta saamme paljon uusia ajatuksia ja ideoita, inspiksiä ja kokemuksia jaettua. Emme ole enää yksin ongelmiemme kanssa. saamme vertaistukea ja rohkeutta. Kannustusta siihen omaan salaiseen asiaan. tuotua esille omia kortteja, maalauksia, runoja, neuleita... vaihdeltua niitä ja opittua uusia asioita.

Netin valoisalla puolella on paljon hyvää ja kaunista!

Muistathan että netissä on tuhansia blogeja. tyylit laidasta laitaan. On lifestyleä, kuten tämä Inspiration on ja on tiettyyn asiaan paneutuvia. Ruokablogeja, muotiblogeja, valokuvausblogeja... Ihan varmasti jokaiselle on se omansa. Jos ei joku ole sinun juttusi, anna olla. Siirry eteenpäin! se sama blogi voi toiselle olla juuri se oikea, josta saa oman tukensa ja ilonsa. Esimerkiksi minun blogissani käydään kuukausittain noin 5000-6100 kertaa! Se tarkoittaa sitä, että jollekin tämä on "se oma paikka" .

Näihin mietteisiin kiitän ja kumarran ja niiata niksautan ja lähden pihamaalle aurinkoa palvomaan.

Rakastakaa lähimmäistänne!Kommentit

Susanna sanoi…
Hei Ystävä! Tykkään tästä elämänmakuisesta blogistasi ja käyn täällä lukemassa hyviä ja kantaaottavia juttujasi. Tämä on mielenkiintoinen blogi ;) Auringon lämpöä sinne teille!
Viltsu sanoi…
Kiitos Susanna.
Eli sittenhän ajatukseni blogini sisällöstä on onnistunut. :)
Halusin siitä elämää iloineen ja suruineen ja kaikesta siitä selviytymistä. Asenteella, suorilla sanoilla, kauneudella, positiivisuudella. Herättää ja pysäyttää. Saada katsomaan peilistä. :) Näkemään hyvää ympärillä.
SatuMaria sanoi…
Tollaiset anonyymit ovat aina omaan elämäänsä niin kyllästyneitä, nuivia tyyppejä. Laita kommentoijiin anonyymi-esto niin jo vähenee noi kommentit :D
Viltsu sanoi…
SatuMaria, jos laitan estot anonyymeille, sitten ei voi enää kommentoida Vuodatuksen bloggaajatkaan. Heitä on jonkun verran kavereissani täällä. Toisaalta suoranaisia anonyymejä haukkuja tullut tosiaan niin vähän, etten koe sitä aiheelliseksi estää.
Osaavathan nuo suutaan soittaa meileissäkin, kun ei osata asioista puhua asiallisesti. Selvittää ja selventää.
Kolahtaa pilkka omaan nilkaan loppupelissä, sillä minä pysyn sanojeni takana.
Jollei minun asiani ole samalla aallolla toisten kanssa, ovat vapaita etsimään omanlaistaan seuraa. ;)
Olen tuon robottieston laittanut, eli joutuvat tekemään käsin sanavahvistuksen. Hieman vaivaa sen eteen. :)
Viltsu sanoi…
Niin ja tuo, että voi vain google+-tilillä kommentoida, tekee sen, että mullakin tulee väärä nimimerkki kommentoidessa. Sitten laitan kirjoittamalla nimimerkkini kommenttiin loppuun, että se oikeakin on mukana. Joskus voitin arvonnan sillai, ja vaikka oli se Viltsu lopussa, niin postauksessa luki voittajan nimenä se "väärä nimi". Lisäksi se, ettei sillai saa edes blogilinkitystä tehtyä. Eli kun kommentoin, ei jää sitä linkkiä, mistä minut löytää. Pitäisi siis kommenttiin lisäksi kirjoittaa linkki blogiini. Sekavaa. Etenkin arvonnoissa todella vaikeaa heille, joilta puuttuu tietokone-tietous. Voit tarkistaa omasta blogistasi, mitä tarkoitan. ;)

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

Joulukalenteri luukku 15: joulutorttukortti tutorial

Olen yksi blogisisarista ja meidän joulukalenterimme on tänä vuonna joulutorttukalenteri. Se löytyy instagramista hastagein ; "joulutorttukalenteri17"  ja "blogisisaret". Minun luukkuni vuoro on tänään.

Kyseessä ei ole ihan perustorttuset, vaan meidän blogisisarten tortut ovat höystetty uudenlaisilla mausteilla. Mausteita ovat mm. Huumori, erilaisuus, mielikuvitus jne.
Ja aiheeseen sopivia torttuja löytyisi minultakin jo pellillinen..


Kuten epäonnistuneet torttuwienerit...

Enkelitorttu tai..

..Torttu kuin torttu.. hehheh.
Minun virallinen luukku on kuitenkin joulutorttukortti. Blogeissa ei näy kaikkien sisarten tortut, mutta minun torttuni tulee nyt tänne blogiini tutoriaalina. Toki myös siellä Instagramissa edellämainituilla hastageillä ja minun profiilissa on kuva torttukortistani. Löydät minut Instagramista nimellä Inspirationblogi TAI Viltsumari. Kyseessä yksi ja sama profiili. Ethän sekoita profiiliani muihin samankaltaisiin bloginimiin, joita on jälkeeni tull…