Siirry pääsisältöön

kuinka paljon mahtuu pieneen postaukseen, asiaa laidasta laitaan?!


Yksi täysin uusi atc tuli tehtyä eilen. Oli kyllä niin hirveä olotila, ettei tullut oikein mistään mitään. Välillä yritin syödä jotain, mutta istuminen pöydän äärellä oli tuskaa. Menin sitten makoilemaan sohvalle ja yritin lukea kirjastosta lainattuja Ihana-lehtiä. Ei voinut keskittyä. Avasin telkkarin, mutta senkin katselu meni lähinnä tyynyyn kiljahdellessa. Murunen silitteli selkääni ja aikansa katseli touhujani ja laittoi saunan lämpiämään. Siinä sitä sitten istuttiin saunan lämmössä ennen nukkumaan menoa. Hieman se hellitti. Sain nukkua yön edes jotenkin. 


Murusen taimivaihto tuotti meille kahta erilaista basilikaa. Meiltä lähti vaihdossa tomaatin taimia. Tänään jo aamupalalla saimme tuoreet basilikan lehdet leivälle. Ai että! Se se on herkkua!


Eilen hoitajat ja lääkäri tiedustelivat elvytysasioita mummini kohdalla. Aika käy vähiin ja voimat hiipuneet niin kovin, että on jo selvitettävä nämäkin asiat. Voi kuinka kovasti toivonkaan, että rakas mummini jaksaisi taistella keuhkokuumetta vastaan! Että saisi vielä muutamia vuosia elää keskuudessamme! Hän on ainoa isovanhempi minulle. Sukuni on muutenkin pieni ja osa heistä vähemmän tekemisissä kanssani. 

Moni "ystäväkin" on kadonnut, koska en voi riekkua baareissa. Ei minulla ole edes halua ryyppäämään. Mutta niin se vaan on. Jollen ryyppää, en kuulu joukkoon. Jollen ole se, joka yksistään pitää yhteyttä, en kuulu joukkoon. Toisilla on "kiire, väsymys, muut jutut". Niinhän ne on meilläkin! Ihan samalla tavalla! 

Sairaus ja varattomuus rakentavat ihmisten välille kuilun. Niin se vaan on. ONNEKSI on olemassa heitäkin, joille se viina tai raha ei ole niin tärkeää ja jotka välittävät meistä. Sellaisina kuin olemme. Myös olemalla onnellinen siitä, että minäkin olen onnellinen. Sitäpaitsi blogin kautta olen saanut todella ihania ihmisiä ympärilleni! <3 Seuraava kortti voisi olla vaikkapa sinulle tehty.

Sydämellisesti sinulle, ystäväni!

Katselin videota, mikä herätti ajatuksia ja tuntemuksia. Nythän kovastikin erilaisuus on pinnalla johtuen Euroviisuista. Mielestäni me jokainen olemme erilaisia ja kaikki me voisimme olla rasistisia toisiamme kohtaan, jos ajatellaan, että syrjiä pitäisi erilaisuutta. Eikö totta?! Kiusaaminen, syrjintä, pilkkaaminen, väkivalta jne ovat todella raakoja asioita ja tuhoavat viattomia ihmisiä turhaan! 

Kuka meistä oikeasti on täydellinen?!


Täydellisyydestä en tiedä, mikä on täydellistä vaikkapa ihmisissä. Millainen olisi täydellinen ihminen? Ei sellaista ole, mutta miten sen kuvailisi? Vaikeaa. Ulkonäkökin on niin kiinni katsojasta. Samoin tyyli pukeutua, hiukset, meikki tai mikä tahansa. toinen tykkää villistä persoonasta, toinen harkitusta versiosta...


Jotain hyvää tekee toisinaan mieli ja kun kaapissa ei ole kovin paljoa mitään, täytyy sovellella. Murunen onkin sanonut, että taion tyhjästä herkullisia asioita. Tässä yksi tyhjästä taiottu herkkuhetken palanen. 

LEIVOS-LEIVÄT 
2kpl

 Tähän annokseen meni 

2 siivua paahdettua leipäsiivua, 
2 rkl omenasosetta (omatekoista luomusosetta) 
sekä 
3 viinirypälettä puolitettuina


Kumpiko sinulle maistuu mielummin, tee vai kahvi? Kaakao kenties?


Lähiaikoina tulette saamaan tietää, miksi lopetin siivoamisen tyystin muutamissa paikoissa ja miksi kaivelen esille vanhat, mutta ehjät sukkahousuni. Kaikki selviää aikanaan... Pysy Inspiksessä mukana. ;) Tai sukkahousuille ehkä jo löysitkin vastauksen, mutta jatkan sukkahousustelua. ;)


Nyt on hankittu Muruselle synttärilahjakin jemmaan. H-hetki lähestyy kovaa vauhtia, joten seuraavaksi alan miettimään tarjoilua. Teenkö täytekakun vai suolaisen piiraan vai leivokset vai mitähän sitä... ? Minähän tahtoisin itselleni täytekakkua, mutta kun ei kaikki ole minuja. :D 


Tuunasin muutaman vanhemman atc:nkin. 


Suihkuhävittäjät lentävät taivaalla kotimme ylitse. Kova pauhu kuuluu yhtenään. Minä en tykkää siitä yhtään! Se ääni... Se ei vaan tunnu hyvältä! Kävimme vuosi sitten katsomassa asuntoa ihan lentokentän viereltä. Siinä olisi ollut siedätyshoitoa tällaiselle suihkari-kammoiselle. Nyt taitaa olla jo viides suihkari, mikä ylitsemme lentää... Ei minulla lentopelkoa kuitenkaan ole. Se on ihan ok, jollei tulisi kovia ilmakuoppia. 


Aamun aloitin istumalla tietokoneella. Odotin, että eräs sivusto aukeaisi. Koko ohjelmisto kaatunut ja juuri H-hetkellä, kun siellä pitäisi ihmisten olla läsnä. voi ei... Voin vain kuvitella, kuinka kurjaa firmalla itsellään oli! Sitten asiakkaat alkavat v-tuilla viesteillä! Ajattelin, että minähän en ala kirjoittelemaan haukkuja minnekkään, vaan hörpin aamukahvini siinä ajankuluksi ja päivittelen sivua välillä. Niinhän siinä sitten kävi, että reilun puolen tunnin kuluttua sivusto aukesi ja olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Naps, kops ja hakemusta jättämään. Minne, se selvinnee ajallaan sekin. ;)

Seuraavaksi aloin täytellä galluppia ja kun loppumetreille pääsin, kysyttiin perhesuhteista. Montako puolisoa sinulla on? 0-10 asteikolla, rastita yksi oikea vaihtoehto. AHA! :D Mitä minä useammalla, kun yksi on oikein sopiva!

(Suihkareista jo 7 mennyt ohi... Mikä nyt on?!)

Eipä tässä tämän kummempia. Odottelen mahdollista vaihtokaupan suorittamista. Olisi pari kirjaa joutavana ja niistä voisin saada meille ruokaa ja astianpesuainetta. Peukut taivasta kohti, ettei TAAS tule ohareita!

Hymyilkää!


Kommentit

Nanna sanoi…
Voi mitä uutisia mummista:( Keuhkokuume vanhalla ihmisellä on hurja sairaus. Toivottavasti mummisi jaksaa sen selättää ja saat pitää hänet vielä luonasi <3 Enkeleitä hänellä ja parempaa olotilaa sinulle!
Vilimarika sanoi…
Siinä on taustalla niin paljon muutakin, että keuhkokuume todellakin on vaarallinen tauti kaiken muun lisänä. Monille vastaavassa tilanteessa se lopullinen niitti. :(
Onpa sinulla vastoinkäymistä tuon kipusi kanssa ja mummisi voinnista. toivottavasti voitte jo paremmin.
Keuhkokuume ei ole vanhalla ihmisellä leikin asia.

Olisiko tuo eka atc mitenkään vapaana. Siinä on upeaa mystiikkaa todella paljon.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.