Muistikuvia, ajatuksia, tarkoitusta

Kuvat ovat viikon takaisia kuvailuja retkeltämme ja nelivuotiaan lapsukaisenkin ottamia osa. Hieman tätylin kanssa yhdessä harjoiteltu kuvaamista. ;) Muistikuvia. 


Elämä on kuin matka maailman ääriin ja takaisin. Jokaisen nurkan takana odottaa jännittävä pelimerkki. saanko avata sen vai joudunko odottamaan vuoroani? Nappaako joku toinen sen edestäni? Voitanko vai häviänkö pelin? välillä päästään vesille, välillä ehkä lentämäänkin. Yleensä kuitenkin maateitä pitkin. 


Elämämme varrella voi olla timantteja, onnea tuovia hevosenkenkiä tai joskus rahat vieviä rosvojakin. Monta täysin tyhjää merkkiäkin on käännettävä, tai ehkä ajateltava niistä, että olimme onnekkaita. Ei ollut rosvoa jollei timanttejakaan. Jostain aikaa jokainen meistä saa vuorollaan myös Afrikan kirkkaimman ja kauneimman tähden! 


Edessämme siintää horisontti. Ulappa. vastaranta ja sen kiiski. Tämän puoleinen nurmikenttä ja kaikki antimet näissä kaikissa. Onko se nurmi oikeasti vihreämpää muualla? Tuskin. 
Välillä on elämäämme rakennettava alusta uudestaan, välillä tuettava ettei katto romahda. Välillä saamme uutta pintaa, välillä jokin puoli lahoaa. Elämää se kaikki on vaan.



Västäräkistä vähäsen... 
Vaan pääskysestä ei olisi päivääkään. 
Odotellaan! Tulee se pääskynenkin poikineen! 


Me voimme ajatella olevamme mitättömiä, pieniä ihmisiä. Emme minkään arvoisia. Emme yhtään mitään. Mutta kaikilla meillä on tarkoituksemme ja jokin on meitäkin pienempi ja silti merkityksellinen. Se jokin vain odottaa hetkeään, lennähtää kukkaan, imee mettä ja nauttii elämästä. Tehtävä suoritettu. Kukan siitepölyt muualle saateltu. 

Ja se kukka kasvaa karusta maasta. Pienestä siemenestä. Kivikossa. 
Se on ylpeä itsestään. Kukkanen jolla on asennetta. 
Ja se kasvaa, kasvaa, loistaa ja kukoistaa. 
Sitten se huomataan. Oi, kuinka kaunis kukka! 
Ei sitä nähdä, että se on vain pieni ja kasvaa kivikossa. Se nähdään, että se on kaunis ja kirkasvärinen ja kukoistava kukka! 

Ja se ötökkä hymyilee toisaalla. 


Elämämme ratas pyörii hiljalleen eteenpäin. Ruosteessa se junnaa paikallaan, mutta ensimmäisen sateen jälkeen ruosteet karisseet ja huoltomies sen rasvannut ja putsannut. Taas mentiin! 
Yksikin pieni ruuvi poissa ja ratas ei toimisi. Pala palalta kasattu. Pienistä osista. Jokaisella oma tärkeä paikkansa. toimiva kokonaisuus. Yhtälö. 

Toimivuus. 

Minä, sinä, he siellä... Meillä on tarkoitus!

Kommentit