Turkin haaveet ja ilouutisetTätä minun Turkin kaipuuta ja paloa ei sammuta edes kuvat vesipostista. Tällaisia paloasemia Turkin Antalyasta löytyi. Olisi aivan ihanaa mennä matkalle, ihan vaikka jonnekin muuallekin, kunhan siellä olisi lämmintä ja eksotiikkaa.

Ehkä jonain päivänä saan toimeentulon hankittua, sillä nyt sain vastauksen valitukseeni ja minulle on myönnetty takautuvasti sairaspäiväraha muutamaksi kuukaudeksi! Olen siis ensimmäistä kertaa työkyvytön myös päättävien tahojen mukaan! Paperit ovat menossa Kelan suuntaan ja he korjaavat erheensä. Tämä on niin käsittämättömän ihana asia!

Siinä minä räkäitkua väänsin ja yritin ymmärtää, että vihdoin minut otetaan yksilönä vastaan!
 Jo maksetut tulot vähennetään samoin kuin verot, jää käteen vain ihan murto-osa. Tässä ei nyt kuitenkaan raha ole se tärkein asia, vaikka sekin on suunnaton etu.
Jos kerran hyväksytty, miksi sitä jatkossakaan hylkäämään? Siispä haaveet Turkista pahenivat.  Voi jauks. Eläkepäivät etelässä?!
Asia kerrallaan. Kaikki ne maustevuoret, ihanat herkkupuodit, vitamin barit, kebab-ravintolan sisäänheittäjien sinnikkyys...

Katseeni on tulevaan, ja jos kohtalo niin tahtoo, palaamme vielä joskus Antalyaan. Jollei, sydämestä sitä ei kukaan vie pois! 


Kommentit

RaijaAnnikki sanoi…
Kyllä se kaukokaipuu itää täälläkin.Kun olet ollut auringossa ja lämmössä se kaipuu vaan iskee.Tuolle seuralaiselleni reumalle se tekee tosi hyvää.kivut jäävät tänne kotiin odottamaan. Onne sinulle päätöksetä.Kaikkea hyvää.
SatuKoo sanoi…
Itse en Turkista tykkää, mutta ulkomailla on aina kiva käydä :) Lämpöä, kauniita maisemia ja eksotiikkaa! Toivottavasti asiat rullaavat nyt paremmin eteenpäin.
Tiia Koivusalo sanoi…
Nyt oli kuitenkin hyvä uutinen ja voi tuoda isomman hyvän uutisen. Pidän kaikki peukut pystyssä ja toivon todella, että pääset Turkkiin eläkepäiviksi. Maa jossa muuten en ole koskaan käynyt.

EstherH. sanoi…
Pidän peukkuja että pääset Turkkiin vielä ja upeaa että sait Kelan selätettyä,se firma kun on yksi maanvaiva. Saisi tulla Suomeenkin enemmän kilpailua tuolla saralla niin ei olisi noin vaikeaa kaikki.Ja lääkärin lausunnostahan se paljon kiinni on ja siitä miten kelan omat lääkärit tulkitsee, aikoinani tappelin heidän kanssaan vuosia potilaideni puolesta ja sain ärsyttävän ämmän maineen :)
Ester minulle o vuosia kirjoitettu "täysin työkyvytön" ja kaikki kelan syyt kumottu. Lopulta tuli "kelalla on täysi oikeus kumota tutkineiden lääkäreiden todistukset".
Tämä eilen saamani päätös tuli sos.turvan muutoksenhakulautakunnalta.
Manumiina sanoi…
Tosi hienoa, että valituksesi kielteisestä sv-päivärahapäätöksestä meni läpi. Vain todella pieni osa päätöksistä muuttuu valitusasteissa, joten sinua voi todella onnitella tästä päätöksestä.
Kuten vuosi sitten blogissani kirjoitin, niin Turkki ei ole minun maani. Tiedän ja tunnen kylläkin paljon ihmisiä, jotka ovat todella ihastuneita tähän maahan. Istanbuliin haluaisin kyllä jonkain päivänä matkustaa. Haaveita pitää aina olla :)
Kiitos onnitteluista!

Turkki on maa, josta joko tykkää tai ei tykkää. Itse en tykkää luksuselämästä, supervalkaistuista pepsodent-hampaista tekohymyllä, Valtavasta pilvenpiirtäjäviidakosta tai turistien täyttämistä uimarannoista. Minun unelmakohteeni on karua, lämmintä, sosiaalista, nöyrääkin ja myös länsimaiden koskemattomuutta. Ei turisteja, ei luksusta. tokihan Turkissa on turistikohteita paljonkin, mutta kun me nimenomaan tahdotaan pois siitä ja sinne syrjemmälle! Emme jääneet häämatkallammekaan turisteille suunnattuun sumaan. Me olimme sivukujilla, söimme paikallisten kanssa samassa ravintolassa, istuimme siellä missä toisetkin turkkilaiset, merta katsellen, raunioiden kätköissä. Voi että...
Onneksi on kaikille omansa, ja onneksi kaikki maat saavat omansa!
Todella hieno uutinen, olet kyllä sen saamisen eteen joutunutkin taistelemaan.
Nyt katse kohti tulevaa ja ehkäpä sitä Turkkiakin kohti.
Voi oikein voin haistaa nuo mausteet!
Tiinanaskartelut sanoi…
Kerrankin hyviä uutisia :) Ja kiva, että ilahduit korteistani.
Minä olen ollu Turkissa pari kertaa, toisen kerran viikkojen junamatkalla. Siellä oli ihania kaupunkeja ja ystävällisiä ihmisiä. Kävin Ankarassakin, jossa ei vielä 1980-luvulla turisteja paljoa näkynyt.Ns. turistikohteet on jääneet väliin.
Kaikkea hyvää sinulle jatkossa.