Siirry pääsisältöön

Murunen oli että ; "anna sitten se käteen".


creme brülee lakkojen kera. Omatekemä. 

Ajatuksemme oli ihanasta, eksoottisesta ravintolabrunssista. Ensimmäinen yhteinen hetki pois kotoa ja tilanteemme nollaaminen. Rankat jaksot elämässä vaativat ihanat ruuat, vai miten se meni!?

Kunhan pääsisin sängystä ylös kipujen laannuttua, menisimme brunssille itä-afrikkalaista ruokaa syömään. Nämä tapahtumathan ovat todella suosittuja vuodesta toiseen, ja kyseinenkin ruokapaikka on jo entuudestaan monille tuttu. Olimme paikan päällä  kuten suunnittelimmekin. Tunti ovien avaamisesta.

Lisää kuvateksti

Kehitysmaaseuran järjestämä afrikkalaisessa ruokatilaisuus oli tilassa, jossa suurin huomio keskittyi eri maiden lippuihin. Ensin mietimme Murusen kanssa, onko siinä Itä-Afrikan valtioita, mutta kyllä Norja, Tanska jne ovat kauempana afrikasta.

Yksi sivupöytä oli myytäviä tuotteita. Osa tuotteista tosin oli vain koristeena. Iso kangas sermien päällä loi sitten sitä fiilistä pöydälle laitettujen posliininorsujen kanssa.
Ja massiivinen tiski, josta ruokaa pääsi ostamaan. Kuin kerhohuone, jossa on julmettoman kokoinen tiski.

Olimme siis tunti avauksen jälkeen paikalla. Salaatti, eli limellä maustettu tomaattisalaatti (kachumbari), oli myyty loppuun.
Jäimme syömään silti, sillä olihan vielä jäljellä afrikkalainen maissipuuro (ugali),  papu-kasviskastike (maharage),  afrikkalainen kookosmunkki (kaimati)  sekä  kahvit ja mehut.

Saimme lautaselle annoksen ugalia ja maharagea. Otimme nokareen tulista salsaa lisukkeeksi makua antamaan. Jälkkärit hakisimme sitten, kun olisimme syöneet. Tiskillä vielä ryhmän jäsenet vinkkasivat meille, että "Olemme tuntikausia tehneet näitä ruokia. Kamala urakka. Nyt ne on sitten loppu, sillä annostelimme alkuun varmaan runsaammalla kädellä. Ensi kerralla olkaa sitten ajoissa liikenteessä. Nyt ryntäys ylitti odotuksemme. ". Jätin sanomatta, ettemme me yhtään sen aikaisemmin olisi pystyneet tulemaan, mutta kiitos, on mukava olla nyt tässä ja maistella tätä ruokaa, jota olette joutuneet tekemään urakkahommana. Arvostan sitä. 

kaimati lautasella
Mainoksessa sanottiin, "voit nauttia rennosta tunnelmasta, tutustua Itä-Afrikan ruokakulttuuriin ja perehtyä käsillä syömisen saloihin. Paikalla on myös live-musiikkia!"
Meidän jälkeemme vain yksi sai ruokaa. Sitten se oli loppu.  Jälkkäreitä oli, joten söimme puuroa rauhassa. Olimmehan siis maksaneetkin jälkkärit jo, joten olisihan niitä tuonnempanakin. Menu oli kaimatia lukuun ottamatta laktoositon, maidoton, munaton, vegaaninen ja gluteeniton. Peukutusta!

Minkäänlaista esiintyjää ei ollut paikalla.
saimme kuulla, että ruokaa oli varattu 50 henkilölle ja alussa olivat annostelleet suurempia annoksia. Ihmekkös siis että kaikki loppui tunnin jälkeen heti.
Ruokailumme jälkeen huomasimme kahvinkin loppuneen. Meille ehdotettiin teetä, mutta lupauduttiin lopulta keittämään kahvit vielä. Kuinka jaloa! Kyllä tunsimme itsemme etuoikeutetuiksi maksaviksi asiakkaiksi.

Kas kummaa, jo maksamiamme munkkeja ei enää myöskään ollut kuin yksi! Avulias tiskillä ollut "tarjoilija" yritti väkisin sitä ainokaista munkkia Murusen suuhun laittaa, mutta  me söisimme sen puoliksi mieluusti. Olisihan se minunkin kiva sitä  yhtä munkkia maistaa. kun kahdesta olimme maksaneet kuitenkin.
Paperilautasen saaminen oli kuitenkin kerjuun takana jo melkeinpä, joten Murunen oli että ; "anna sitten se käteen". Siinä vaiheessa lautanen kuitenkin tuli, lähestulkoon syliin saakka. Se on sitä anteliaisuutta. Oli ilo saada lautasella munkki pöytään kahvia odottamaan. Kyllä me sitten olimme todella arvovaltaisesti kohdeltuja! Etenkin vielä kun toistamiseen syyttävät sormi osoitti meitä että ensi kerralla pitäs olla ajoissa. Anteeksi.


Ulkona syömisessä on aina oma viehätyksensä! I like!
Ja seuraavalla kerralla uudestaan! Katsotaan, kuka sitten tarjoaa elämyksiä kahdelle nälkäiselle ja tiedonjanoiselle herkkusuulle. 

Kommentit

Onpas ollut avartava reissu. Ottaisin annoksista tuon omatekemän lakkaihanuuden. Kivaa, että näitä upeita ruokapaikkoja ilmestyy kuin sieniä sateella eri kaupunkeihin. Saa tuulahduksen muista maista ja voi nauttia erilaista herkkua vaikka pahvilautaselta.
Ihanaa sunnuntaita teille.
Riitta Sinikka sanoi…
♥oi mitä herkkuja!
Ehkäpä ensi kerralla ruokailu voisi tapahtua paikassa a) jossa on ruokaa b) jossa saa sitä mistä on maksanut ja c) palvelu olisi hieman inhimillisempää. Kyse oli ilmeisesti ravintolapäivän paikasta, eikä oikeasta ravintolasta? Mukavaa kuitenkin, että pääsitte yhdessä ulos syömään.
Tiia K sanoi…
Ihania herkkuja ja onko tuo mokkapala, ah rakastan niitä. :) Piti oikein tänne tulla korjaamaan eli olin eilen 2t tutustumiskierroksella laivalla, en risteilyllä, enkä hih Junior Suitessa nukkumassa. :) Ihanaa sunnuntaita Viltsu.
Viltsu sanoi…
Hih. Tällaisia herkkuja söisi mistä vain, kun vielä saisi sen pahvilautasenkin mukusematta
Viltsu sanoi…
Rahastahan se paikan valinta on kiinni. Voin hyvin kuvitella saman annoksen etniseen ravintolaan mutta hintakin nousisi roimasti.
Viltsu sanoi…
Ei ole mokkapaloja kuvissa.
Sitä aina ajatus on ekana että "olen laivalla" olisi risteily. Jokin minipyrähdys lähirannassa. Hih mutta minä olisin mennyt nukkumaan sinne!
Tuta sanoi…
Moi Viltsumari!
Vihdoinkin sain aikaiseksi kurkata blogiasi.. tuttuja ollaan jo Instassa!
Makoisan näköisiä herkkuja näyttää olevan tarjolla:)
Mukavaa sunnuntaita sinulle:)
Viltsu sanoi…
Aa, hienoa! Tervetuloa Inspikseen!
Tulenkin toivottamaan sinulle pyhät sinne VillaTutaan, pieni hetki. ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…