Siirry pääsisältöön

Sinä olet tässä suuressa osassa!

Päärynä-jogurttikakku
 Äitinä oleminen on minulle ollut täyttä iloa, onnea ja lohtua. Se on ollut pelkoa, raivoa ja suurta surua. Se on antanut paljon, ottanut paljon. Se on tuonut voimia ja vienyt voimia. Se on ollut tasapainoilua nuoralla.

Vaikka äitiys erityislapsen kanssa on ollut rankka kokemus, on se myös antanut niin paljon, etten vaihtaisi yhtäkään päivää pois. Kaikki ne vastoinkäymiset, joista joku sanoisi,että ehkä ne vaihtaisin, ne ovat tuoneet lisää luottamusta välillemme, tahtoa tehdä kaikkensa äitinä ja lujittanut sitä tietoa, etten ikikuunaan jättäisi lastani. ja hän tietää sen!

Lapseni olisi niin etuoikeutettu saamaan palan kakkua, koska on tehnyt minusta äidin, mutta valitettavasti tänä äitienpäivänä olimme yhteydessä vain toisin.
Murusen kanssa, ja tietenkin karvaisen vauvamme kanssa, juhlistimme äitien-, äitipuolten ja emojen päivää.

Kakkukahvit
 Murunen järjesti meille aamupalan kakkukahvineen. Minä järjestin hänelle pienen lahjan ja iltapalaherkut.


Mutta sitten asiasta toiseen. Katselin ohimennen lukijoitteni listaa, ja hihkaisin ilosta! Ihanaa! Kiitos, että olet olemassa! Sinä juuri! Olet tullut uudeksi lukijaksi ja samalla osaksi unelmaani! Blogia, joka toimisi ja olisi elämälleni tarkoituksena. Mitä enemmän voimani hupenevat, sitä enemmän tahdon olla hyödyksi, iloksi, antaa blogilleni, no jos en ihan kaikkeani, niin suuren osan. Sinä olet tässä suuressa osassa! KIITOS!

Täytekakkupala

Ihan pakko kertoa sinulle tämän aamun tapahtumista. Sen verran repeilin itselleni. Kas kummaa, kenellekkäs muullekaan. :D

Olen huomannut, että voimani ovat huonommillaan aamuyöstä ja illalla. Se tietty aika, kun opiaattien vaikutus alkaa laskea. Iltaisin se tarkoittaa sohvaperunana oloa ja kipujen viedessä voimia, myös sohvalle nukahtamista tunniksi tai pariksi. Mutta aamuyöstä, kun olen muutenkin väsynyt ja puhki, sitä kipua ei vaan jaksaisi. Taustallahan on jo unta, joten enää en edes saa nukutuksi. Olen siis toisinaan testannut sitä, että tulen nukkumaan vasta aamuyöllä. Kolmen, neljän, viiden maissa. Olisin niin väsynyt, että nukkuisin sen pahimman yli. Noh, tänä aamuna se ei kuitenkaan auttanut.

Olipahan aamuyö, en muuta voi sanoa. Kun vihdoin kello tärähti 7 ja sain ottaa osan lääkkeistä, toivoin sen auttavan enemmän, mutta ei. Kahdeksan, puoli yhdeksän.. Kun vihdoin nukahdin, nukuin sikeää unta.

Heräsin siihenettä puhelin soi! Unenpöpperöisenä otin kännykän ja vetäisin sormella "VASTAA".
Toistelin luuriin nimeäni, turhaan. Kuka hunsvotti soittaa heti aamusta lyödäkseen luurin korvaan!? tosiaan, katsoin vielä, ettei linjat ole auki enää. Voi nakkimakkara!
Törkeää, sanoin minä!

Etsin yhä unen sekaisena sovelluksista loki-tietoja. Ei meinaa millään löytyä. Mietin siinä, miksi sovelluksiakin pitää olla niin paljon, ettei yhtä lokia löydy...
Lopulta tajuan, että katson sieltä Puhelut-osiosta.

Silloin säikähdän! Viimeisin puhelu on äidiltäni!
Iski hätä päälle! Miksi äiti soittaa siihen aikaan ja lyö luurin korvaani!?
Onko äidilleni sattunut jotain? Onhan hän kuitenkin sairaan kirjoissa hänkin.
Tai onko isälleni sattunut jotain, sillä hän on laitoksessa ja vielä huonommassa kunnossa!?

Vilkaisin kelloa. Äiti soittanut siis.. Ysiltä tasan.
Vielä loki. Äiti soittanut sen mukaan... Eikun eilen minä soittanut hänelle?? entä missä on se äsken tullut puhelu?!
Etsin etsin, muttei sitä näy missään!

Tuijotan vuoronperään lokia ja kelloa. Loki ei muutu. Kelloa... Ysi? Puhelin? Herätyskello? ?
Herätyskello!!! VOI V*#¤%!

Otan kipua parhaiten lievittävän opiaattihoitoni ja huokaan syvään...
Olen onnekas siinä, että voin vajota nolona maan alle itseltäni piiloon jatkamalla unia!

Kommentit

Selkeästi oli parasta jatkaa unia :)
Toivottavasti nyt saisit ensi yönä vähän enemmän unta.
Mukavaa viikkoa!
Ansku sanoi…
Voi eii! No mut tollasta sattuu täälläkin ilman niitä lääkkeitäkin ;)
Susanna sanoi…
hihii! Kylläpä sitä unenpöpperöisenä voi helposti noin käydä ;)
Tiia K sanoi…
Ihanan näköinen kakku! Voi ei Viltsu, mutta älä välitä, noin voi käydä aivan ilmankin lääkkeitä ja käykin, ollaan katsos keski-ikäisiä. hehe. :) Parempia unia ensi-yölle. <3
Salka sanoi…
Myöhästyneet äitienpäiväonnittelut! Ja hei, mä sanoin viime viikolla puhelun päätteeksi miehelleni ( tilanne se, että olin lähtenyt töistä kotiin ja soitin, tarviiko kaupasta tuoda mitään), että soitellaan..:D Noin yleensä siis sanon heille, joiden kanssa asioin yleensä vain puhelimitse ^_^
Viltsu sanoi…
Nyt onneksi jo nukuttu paremmin. Ei hyvin mutta kumminkin.
Viltsu sanoi…
Pelottavaa ajatella että huomenna aloitan tupla-annokset kun ei edellinen annostus riitä. Huh. Mutta juu, ei varmasti ole uniikkia. Huvittavaa vaan.
Viltsu sanoi…
Ja maku myös ihana . Mmmm.
Niin se taitaa olla että ikä rapistaa aivoja. Hih. Minulla ainakin.
Viltsu sanoi…
Oi kiitos! Joka päivä on meidän kaikkien päivä.
Aah.. on miehesi miettinyt että tähän on tultu. Hih.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.