Siirry pääsisältöön

Sinä olet tässä suuressa osassa!

Päärynä-jogurttikakku
 Äitinä oleminen on minulle ollut täyttä iloa, onnea ja lohtua. Se on ollut pelkoa, raivoa ja suurta surua. Se on antanut paljon, ottanut paljon. Se on tuonut voimia ja vienyt voimia. Se on ollut tasapainoilua nuoralla.

Vaikka äitiys erityislapsen kanssa on ollut rankka kokemus, on se myös antanut niin paljon, etten vaihtaisi yhtäkään päivää pois. Kaikki ne vastoinkäymiset, joista joku sanoisi,että ehkä ne vaihtaisin, ne ovat tuoneet lisää luottamusta välillemme, tahtoa tehdä kaikkensa äitinä ja lujittanut sitä tietoa, etten ikikuunaan jättäisi lastani. ja hän tietää sen!

Lapseni olisi niin etuoikeutettu saamaan palan kakkua, koska on tehnyt minusta äidin, mutta valitettavasti tänä äitienpäivänä olimme yhteydessä vain toisin.
Murusen kanssa, ja tietenkin karvaisen vauvamme kanssa, juhlistimme äitien-, äitipuolten ja emojen päivää.

Kakkukahvit
 Murunen järjesti meille aamupalan kakkukahvineen. Minä järjestin hänelle pienen lahjan ja iltapalaherkut.


Mutta sitten asiasta toiseen. Katselin ohimennen lukijoitteni listaa, ja hihkaisin ilosta! Ihanaa! Kiitos, että olet olemassa! Sinä juuri! Olet tullut uudeksi lukijaksi ja samalla osaksi unelmaani! Blogia, joka toimisi ja olisi elämälleni tarkoituksena. Mitä enemmän voimani hupenevat, sitä enemmän tahdon olla hyödyksi, iloksi, antaa blogilleni, no jos en ihan kaikkeani, niin suuren osan. Sinä olet tässä suuressa osassa! KIITOS!

Täytekakkupala

Ihan pakko kertoa sinulle tämän aamun tapahtumista. Sen verran repeilin itselleni. Kas kummaa, kenellekkäs muullekaan. :D

Olen huomannut, että voimani ovat huonommillaan aamuyöstä ja illalla. Se tietty aika, kun opiaattien vaikutus alkaa laskea. Iltaisin se tarkoittaa sohvaperunana oloa ja kipujen viedessä voimia, myös sohvalle nukahtamista tunniksi tai pariksi. Mutta aamuyöstä, kun olen muutenkin väsynyt ja puhki, sitä kipua ei vaan jaksaisi. Taustallahan on jo unta, joten enää en edes saa nukutuksi. Olen siis toisinaan testannut sitä, että tulen nukkumaan vasta aamuyöllä. Kolmen, neljän, viiden maissa. Olisin niin väsynyt, että nukkuisin sen pahimman yli. Noh, tänä aamuna se ei kuitenkaan auttanut.

Olipahan aamuyö, en muuta voi sanoa. Kun vihdoin kello tärähti 7 ja sain ottaa osan lääkkeistä, toivoin sen auttavan enemmän, mutta ei. Kahdeksan, puoli yhdeksän.. Kun vihdoin nukahdin, nukuin sikeää unta.

Heräsin siihenettä puhelin soi! Unenpöpperöisenä otin kännykän ja vetäisin sormella "VASTAA".
Toistelin luuriin nimeäni, turhaan. Kuka hunsvotti soittaa heti aamusta lyödäkseen luurin korvaan!? tosiaan, katsoin vielä, ettei linjat ole auki enää. Voi nakkimakkara!
Törkeää, sanoin minä!

Etsin yhä unen sekaisena sovelluksista loki-tietoja. Ei meinaa millään löytyä. Mietin siinä, miksi sovelluksiakin pitää olla niin paljon, ettei yhtä lokia löydy...
Lopulta tajuan, että katson sieltä Puhelut-osiosta.

Silloin säikähdän! Viimeisin puhelu on äidiltäni!
Iski hätä päälle! Miksi äiti soittaa siihen aikaan ja lyö luurin korvaani!?
Onko äidilleni sattunut jotain? Onhan hän kuitenkin sairaan kirjoissa hänkin.
Tai onko isälleni sattunut jotain, sillä hän on laitoksessa ja vielä huonommassa kunnossa!?

Vilkaisin kelloa. Äiti soittanut siis.. Ysiltä tasan.
Vielä loki. Äiti soittanut sen mukaan... Eikun eilen minä soittanut hänelle?? entä missä on se äsken tullut puhelu?!
Etsin etsin, muttei sitä näy missään!

Tuijotan vuoronperään lokia ja kelloa. Loki ei muutu. Kelloa... Ysi? Puhelin? Herätyskello? ?
Herätyskello!!! VOI V*#¤%!

Otan kipua parhaiten lievittävän opiaattihoitoni ja huokaan syvään...
Olen onnekas siinä, että voin vajota nolona maan alle itseltäni piiloon jatkamalla unia!

Kommentit

Selkeästi oli parasta jatkaa unia :)
Toivottavasti nyt saisit ensi yönä vähän enemmän unta.
Mukavaa viikkoa!
Ansku sanoi…
Voi eii! No mut tollasta sattuu täälläkin ilman niitä lääkkeitäkin ;)
Susanna sanoi…
hihii! Kylläpä sitä unenpöpperöisenä voi helposti noin käydä ;)
Tiia K sanoi…
Ihanan näköinen kakku! Voi ei Viltsu, mutta älä välitä, noin voi käydä aivan ilmankin lääkkeitä ja käykin, ollaan katsos keski-ikäisiä. hehe. :) Parempia unia ensi-yölle. <3
Salka sanoi…
Myöhästyneet äitienpäiväonnittelut! Ja hei, mä sanoin viime viikolla puhelun päätteeksi miehelleni ( tilanne se, että olin lähtenyt töistä kotiin ja soitin, tarviiko kaupasta tuoda mitään), että soitellaan..:D Noin yleensä siis sanon heille, joiden kanssa asioin yleensä vain puhelimitse ^_^
Viltsu sanoi…
Nyt onneksi jo nukuttu paremmin. Ei hyvin mutta kumminkin.
Viltsu sanoi…
Pelottavaa ajatella että huomenna aloitan tupla-annokset kun ei edellinen annostus riitä. Huh. Mutta juu, ei varmasti ole uniikkia. Huvittavaa vaan.
Viltsu sanoi…
Ja maku myös ihana . Mmmm.
Niin se taitaa olla että ikä rapistaa aivoja. Hih. Minulla ainakin.
Viltsu sanoi…
Oi kiitos! Joka päivä on meidän kaikkien päivä.
Aah.. on miehesi miettinyt että tähän on tultu. Hih.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…