Siirry pääsisältöön

toiveista pula

Olen katsellut blogeja ja nähnyt monta toivelistaa joululahjoista. Ihania valkoisia tekstiilejä, harmaita, valkoisia ja hopeisia esineitä, astioita, merkkivaatteita... Mietin, että tekisinkö samanlaisen listan. Ihan itselleni inventaariota, mitä haluaisin. Aloin miettimään, mitä haluaisin. Kaivelin mainoksia esille. Mietin, mitä tarvitsen. Selasin netistä verkkokauppoja. Muutama tarvike tuli mieleeni, mutta olisiko sellaiset kovin innostavia joululahjatoiveita? Eräs siivoustarvike, tarvittava vaatekappale, huonekalu... Entä sellainen hauska, kiva, ihana, luksushemmottelua... Jotain, mitä voisi oikeasti ajatella vain ja ainoastaan itseäni varten?! tiedätkö, se listan teko jäi, koska en minä keksinyt siihen mitään sellaista, mikä ihan oikeasti olisi se "TÄMÄ MUN ON SAATAVA"-juttu! Ei mitään sellaisia WOW-elämyksiä tai TOSSA SE ON!-juttuja. 


Herää kysymys, olenko niin nirso vai onko meillä jo kaikkea? Mietin sitäkin, että miksi en saa tehtyä samanlaista listaa. Siksi, koska olen jo vuosien saatossa oppinut elämään ilman kaikkea maallista ja loppupelissä minulla on kaikkea tarpeellista. No joo, tokihan mieleen tulee yhä se taulutv ja yksi kapoinen piironkikin olisi ihana olkkariin saada, mutta ei meillä sellaisiin ole varaa! Sitä paitsi hyvin tuo Taalasmaan Ulla näkyy nykyisestäkin telkkarista! Joka arki-ilta se samaan nurkkaan tulee juoruamaan meille Pihlajakadun asioita. ajatella, jos telkkari olisi kevyt ja littana, löytyisikö Ulla enää eri nurkasta!? Vanhasta tottumuksesta töllättäs väärää nurkkaa! KÄÄK! 


Kyllähän sitä haluaisin Aaltomaljakonkin, sellaisen kirkkaan ja matalan version, mutta nekin ihan liian kalliita. Merkki toki maksaa ja arvostus Aaltoa kohtaan ja laatu, mutta meidän varoilla se summa menee mielummin laskuihin, kuin merkkilasiin. 
Yritän miettiä halvempaa ja tarpeellista tai ihan jotain turhaketta, mitä voisin ajatella itselleni hemmotteluksi. Koruja minulla on niin paljon jo, että voisin vuoden jokaisena päivänä pistää eri korut ylleni. No ok, tuo oli liioittelua, mutta pointti on se, että on niitä jo. Vaatteita  tarttesin, mutta yleensä ongelmanani on kokojen puute sekä hinta yhdessä. Jos löydän oikean koon ja ihanan vaatteen, se on sitten yli 20 euroa. Ei tietenkään paha hinta vaikkapa housuilta tai paidalta, mutta vähävaraiselle 20 euroa on turhan suuri summa. Tottahan töissä olevalle, jolla ei ole talolainoja tms 20 euron summa olisi ihan ok. Eihän sen alle juurikaan saa mitään toimivaa, kaunista ja sopivaa! Minulle unelma on alennusmyynti tai poistokori. Silti sielläkin sillä ON väliä, ostanko eurolla tätykät vai kahdella nuorekkaammat alkkarit vaikkapa. ;)


Juu juu, on nuo tätykkähousutkin ihan varmasti lämpöset, mukavat ja vaikka sun mitä. En minä sitä kiellä. Mutta ne eivät ole minun tyyliäni vielä. Jos koskaan. Siispä mielummin eläisin nuorempana nuorekkaana ja tätyli-iässä tätylikkäämpänä. ;D
Itseasiassa alusvaatteita voisinkin ajatella tarvitsevani ja haluavani. Samoin hupparitakki olisi kätevä.

Olen näitä toiveita miettinyt kauan. Pari kuukautta ainakin. voi että, olen miettinyt pääni puhki! Sitten tässä ja nyt, tätä kirjoittaessani, mieleeni alkoi pikkuhiljaa tupsahdella niitä maallisia toiveitani. WOHOO! ;) En siis olekkaan niin epäihminen, etteikö haluja löytyisi tavaroihinkin. Hyvä minä! 
Sädekehä hups tipahti.

Kuumailmapuhallin, kahvisaippua, alusasusetti, hupparitakki, dolce gustoon cappucinoa tai kaakaota, rekkitanko, ... 


Kyllähän näitä toiveita lopulta tuli kokonaisen listan verran. Olkoonkin, että moni niistä on yhteiseksi ajateltuja. Enemmän minua kuitenkin kiehtoo ajatus siitä, että jouluna olisi ruokaa pöydässä normiarkea juhlavammin ja pääasia että kummilapsille ja omalle lapselle on lahjat katsottuna. 

Nautin siitä, että voin olla vaan, kiireetön ja hyvä tunnelma.
Kommentit

Tuula sanoi…
Minä haluaisin uudet talvikengät, vanhoihin menee lumi sisään. Sitten nahkahanskat. Lihamyllyn... Kaikenlaista. Isännälle sanoin, että osta vaikka hyväntuoksuisia (tavallisia) suihkusaippuoita, niistä tykkään ;D Ja olisin täysin tyytyväinen! kohteessa toiveista pula
Katja sanoi…
Kyllähän tuo totuus on, että monta asiaa ilmankin tulee toimeen, kun kaikenlaista jo on. Ja ne luksuslistat tahtoo vähän nostaa karvat pystyyn, kun lukee blogeista.Jopa siinä määrin, että jätän lukematta, kun huomaan, että jaahas, tällä taas pukkaa toivetta.

Mutta monta asiaa on, mitä itekin tartisin. Silti hommaan lahjat niin lapsille kuin kummitenavillekin ja siirrän omia juttuja. Ehtiihän ne sitten joskus...

Minä odotan joulua erityisesti siksi, että yksi tyttäristä tulee jouluksi kotiin Brysselistä. Ollaan nähty viimeksi elokuussa. Ikävä alkaa olla jo kova.
Vilimarika sanoi…
Mieleeni tuli myös maastokengät. :D

Mutta olisi se kamalaa olla tavarapaljoudessa yksin! Tai ilman jouluperinteitä! Ilman ruokaa, tunnelmaa, tuoksuja, kynttilöitä... Ilman sitä rauhoittumista ja rakkautta. Minä niin kovasti toivon, että lapseni tulee myös käymään joulun aikaan tai että pääsemme reissaamaan hänen luokseen. Edes uuden vuoden aikaan, jollei ennen joulua.

Olen muuten huomannut, että monissa blogeissa ne toivelistat ovat hyvin samankaltaisia keskenään. Moni toivoo samanlaisia asioita, samoja sävyjä,designia ja merkkivaatteita. :)Mikähän on tämän joulun ykköstoive?!

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…