Siirry pääsisältöön

Säätöö ja purnausta. Älä lue, jos et halua


Säätöö... Sitä kun yksi ihminen puuttuu toisten asioihin ja alkaa säätämään asioita niin sekaisin, että ei kukaan tiedä enää mistään mitään! Ai että se sieppaa minua! Olen luonteeltani jo hyvinkin rauhallinen persoona, vaikkei sitä aina uskoisikaan. Sitten tämä oma voimavarojeni ääripäässä oleminen kaiken aikaa tekee vielä sen, etten enempää säätöö jaksaisi. Mä en vaan ymmärrä sitä, miksi pitää puuttua asioihin, jotka ei itselle kuulu?! 

No, tässä nyt on muutama tapaus ollut tällekin viikkoa, että pitänyt kiireellä tehdä jotai, selvitellä, mikä on hätänä, pelätä pahinta ja olla jo tekemässä muutoksiakin suunnitelmiin, kun ilmoitetaan jotain sellaista, mikä tähän kaikkeen antaa aihetta! Sitten asioiden oikeat hoitajat tuumaavat, että hei haloo! Ei se nyt niin mennytkään! ARGH!

Eräs tällainen tekstiviesti-säätö sai luulemaan että on henkiä kyseessä. Loppupelissä tarvittiinkin vain meiliosoitetta! Huh huh. Vastaavasti oltiin viimeksi tänä aamuna perumassa suunnitelmiamme kunnes selvisi, että ei mitään muutoksia missään ole! Oli vaan ylimääräinen välikäsi, joka päätti hieman huolehtia toisistakin! Onneksi aina tarkistetaan alkuperäiseltä että missä mennään. tällainen säätö vaan hämmästyttää silti. 

Ja jos samaan saan purnata kaikki asiat, mitkä närästää, niin miksi laitetaan ostoilmoituksia, jos ei olla valmiita maksamaankaan haluamastaan?! Lahjoitetaan/otetaan vastaan-palstat ovat niitä ilmoituksia varten. Toisaalta, itseäni saan syyttää, kun en suoraan sanonut, että hinta on tämä ja piste. 

No niin, siis huomasin ostetaan-ilmoituksen. Minulla sitä tarvittavaa oli sen verran, että sain kasaan 20 osaisen setin käyttämättömiä, uusia tarvikkeita, joita ostaja halusi. Ajattelin ilahduttaa häntä näin joulun alla ja sanoin, että tuossa on tilinumero, postarit maksavat tämän verran ja tuotteiden hinnan saat laittaa tililleni ihan omantunnon mukaan joulun kunniaksi. En siis sano hintaa erikseen, vaan maksat sen mukaan, minkä katsot tuotteista sopivaksi.  

Ajattelin katsoppas, että jos on kovin saita tämä vieras ihminen, saattaa summa jäädä hyvinkin muutamiin euroihin.  Jos taas maksaa kohtuudella, euroja on muutama enemmän. Puhutaan kuitenkin koko ajan euroista, ei satasista tai kymmenistä euroista. Siinä olisi sitten alennusta uusista kaupan hintoihin nähden ihan oikeasti kunnolla. Rahastamaan kun en ala ja jos on tarpeetonta, tokihan on järkevää laittaa eteenpäin. 

On vaan vähän vaikeaa varattomana lahjoittaa aina kaikkea kun voisi saada niilläkin rahaa joulun tuomiin ylimääräisiin menoihin. Tokihan osa menee lahjoituksena ja annan ystävillekin lahjoina ihan ilmaiseksi, mutta joistakin sitten otan maksun. Mulla on rahat loppu joka kuukausi ihan liian varhain muutenkin, saatikka ylimääräisillä menoilla. Mutta laskut huolehdin pois silti ja siitä periaatteestani en haluakkaan luopua! 

Tuo muutama euro, mitä ajattelin siis vähintäänkin saavani, koska eihän kukaan kehtaa OSTAA ilmaiseksi, riittäisi ainakin piparkakkutaikinaan, mikä siis ns. ylimääräistä menoa ja jos vielä torttutaikinankin saisi jouluksi, niin eikun vaan.  

Ostajahan ilahtuikin ja kiitteli ja toivotti hyvät joulut. Postimerkin lisäksi laittoi 15 senttiä tuotteista! Juu, ei ole kirjoitusvirhettä! 0,15€ eli 15 senttiä! Hyvää joulua vaan hänellekin! Opetti taas sen, että hyvä hyvyys on paha hyvyys itselle. No, kuten jo kirjoitin, itseppähän annoin vapaan oikeuden maksaa mitä halusi. En siis voi häntä syyttää. Onneksi ei sentäs ollut satasten tuotteista kyse! Postitettu on ja tarpeeseen toivottavasti meni, eikä jatkomyyntiin. 


 Niin, mä siis olen rauhallinen ihminen, vaikka onhan minussakin ne villit ja räiskyvät puoleni. Ihan varmasti kaikissa on. Mutta samalla olen hyvin herkkä, mikä vaikuttaa moniin asioihin. Herkkyydellä en tarkoita vain sitä, että itketään helposti tai että kuljetaan pinkit lasit silmillä. Välillä ne lasit käväsevät silmilläni, kuten tuon ostajan kanssa, mutta ei ne mullakaan yhtenään ole! Toisinaan olen hyvinkin kriittinen ja epäileväinen. Tai varpaillani oleva. Herkästi kyllä myös närkästyn, jos aihetta annetaan. Sellainen säätö, josta kirjoitin alussa tai riitely tai jotain muuta levotonta ympärilläni saa herkkyyteni pintaan ja saatan joko vetäytyä nopsaan yksinäisyyteen piiloon tai sitten olen läsnä, mutta hyvin varpaillani. Levoton ilmapiiri saa minut voimaan pahoin. Väsymään! Joudun sinnittelemään kaiken aikaa oman vointini kanssa, niin en vaan jaksaisi enää säätöjä ja härdellejä. Melua ja huutoa, riitelyä ympärilläni tai sykyilyä paikasta toiseen.

Herkkyys, jota minulla on, on hyvin kokonaisvaltaista. Näen enneunia ja hyvinkin tunneperäisiä unia. Reagoin vatsallani voimakkaasti asioihin. Pelkoon, stressiin, iloonkin! (Ilosta on perhosia vatsassa ja se on ihana tunne!). Tunteet ovat yksi osa herkkyyttäni. Iloitsen suuresti, suren suuresti. ONNEKSI sttressaannun harvemmin. Siinä olen oppinut elämän aikana! Samoin vihan tunteiden hillitsemisen taito on. Ehkä niistäkin syistä pystyn anteeksiantoonkin helpommin? Näytän kyllä tunteenikin. Ainakin läheisemmät sen näkevät minusta. Joillekin on vaikeaa näyttää vaikkapa kärsimystä tai pelkoa, surua tai onko aina hyväksikään näyttää halveksuntaa tai vihaa... Tunneherkkyydestä johtuen saatan itkeä tirauttaa, kun saan jonkin ihanan atc-kortin tunteella tehtynä tai lahjan tai kun ystävä sanoo, että olen hänen lapselleen niin ihana kummi! Materialla minua ei osteta, ei ystävyyttä tai rakkautta, mutta vilpittömyydellä ja sielujen soinnulla minusta voi saada ikuisen ystävän.

 Lisäksi herkkyyttäni on aistikkuus, mikä on voimakasta. Tuoksut, maut, kosketus... Tunnen kroppanikin läpikotaisin ja ihan jos sieltä ääripäästä alan miettimään, mitä tarkoitan, niin tunnen jopa munasolun irtoamisen ja kulkemisen sisälläni! Ei se siellä hyppien pomppien liiku. :D Mutta kyllä sen voi tuntea silti. tuoksujen maailma on yksi oleellinen osa elämääni, samoin kosketus. Olen niin onnekas, sillä rakkaani on tässä(kin) asiassa samanlainen. halaamme, silitämme ohimennen, suukotamme, olemme lähekkäin. Ei takertuen toiseen epätoivoisena kuitenkaan!

Herkkyyttäni on hyvä ihmistuntemus, mutta siihen tarvitaan live-kontakti mieluiten. Tosin hyvin äkkiä alan vaistoamaan myös ihmisen ajatuksia ja tuntemuksia, olemusta, jos kirjoittelemme enemmän. En minä teitä analysoi täällä kuitenkaan! :D Tuo näkyy yleensä silloin minussa, kun tiedostan vaikkapa jonkun valehtelevan tai liioittelevan, olevan vilpitön tai tosissaan. Onko kaikki sitä miltä näyttää vai eikö ole.

Herkkyyteni on monissa muissakin asioissa ja joskus se ärsyttää itseänikin, kuten niissä unimaailmoissa, mutta joskus se on auttanut monia ihmisiä.. Kuten vaikkapa tunnistamaan valheet ja pedofilian! Että puolensa ja puolensa!

En mä nyt kaikkea tässä muista edes, mutta olen joo herkkä. Toisaalta sitten voisin kertoa vastaavasti paljon asioita, missä olen äärettömän vahva ja sinnikäs! :D

Joulukorttimaratoonini on vielä kesken, joten jatkan viime hetken korttien tekoa. Tänään lähtevät postiin loputkin kortit. Lisäksi päivän tarjous tässä samalla:Kaikki kuvan tuotteet plus pari ylläriä postimaksuineen kaikkineen hintaan 30€. Pakettinahan tuo tulee, joten mikään kirjekuori-systeemi ei ole kyseessä. Siksi hintaan lisätty postimaksutkin! 

Lisätietoja saa kysellä sähkiksellä!

Kommentit

Tuikku sanoi…
Voi ei ,ei oo totta 15 senttiä....nyt mulla kyllä sun puolesta sapettaa niin,että....no meitä ihmisiä on monenlaisia maailmassa,sille ei vaan voi mitään....kuitenkin Viltsu ihanaa joulun odotusta kaikesta huolimatta :) :)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Tervetuloa syksy: Syksyinen atc + TUTORIAL

Luonnon syksyinen kauneus saa ihastumaan itseensä. Puiden oranssit ja punaiset lehdet, keltaiset sienet metsässä sekä upeat muuttolintuparvet, jotka toivottavat hyvää syksyä kiljahduksineen meille Pohjolaan jääville.

Syksy on yksi suosikeistani, sillä syksyisin voi kääriytyä rakkaan kainaloon tunnelmoimaan tähtitaivasta tai lumoutuneena katsomaan iloisena liehuvaa nuotion liekkipatsasta. Pimeällä tuli on niin eriä, mitä valoisan aikaan.


Syksyisin on taivaallista laittaa villasukat jalkoihin ja ylisuuri villapaita ylle. Vetää jo valmiiksi virttyneen ja venyneen villapaidan helma polvienkin yli sohvalla kyyhöttäessäni. Pöydällä höyryää lämmin matcha ja kädessäni on englanninkielinen kirja tai muotisuunnittelupeli tabletilla. Ah, elämää!


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla…