Siirry pääsisältöön

Kaaostunut elämäni

Mikä meistä ihmisistä tekee hyvän ihmisen? Mikä pahan? Onko hyvyys tai pahuus synnynnäistä vai opittua? Voiko siihen altistua tai saada "tartunnan"? 
Jos olen nyt hyvä, tuleeko minusta joskus paha tai toistepäin? Voiko vanha koira oppia uusia temppuja?

Kysymystulvaa... Itsepohdiskelua tai kysymyksiä ilmaan. 
Vastausten etsintää ja miettimistä syvemmältä. 

Mielestäni kukaan ei synny pahaksi. Kaikki me olemme pohjimmiltamme hyviä. Ja jos on paha nyt, voi siitä oppia hyväksikin. Tulla hyväksi. 

Aivan samalla tavalla, kuin opimme ajan kanssa tekemään kauniimpia ja kauniimpia kortteja, voimme oppia tekemään kauniimpia ja kauniimpia hyviä tekojakin. Eikö totta?!

(tein eilen)

Kun aamulla katsomme peilistä itseämme, onko kampaus hyvin, onko meikki hyvin, voisimme katsoa pinnan allekin ja kysyä itseltämme, onko asenteemmekin hyvin? 
On niin totta se asia, että jos haluamme elämässämme saavuttaa sitä samaa, mitä ennenkin, teemme juuri sitä samaa kuin ennenkin. Jos taas haluamme jotain muuta, vaikka sitä parempaa, pitää se asenne saada ensin kohdalleen ja sitten alkaa tehdä asioita, joilla se hyvä saadaan kaivettua esille! Ei mikäänhetkessä muutu. Tarvitaan kärsivällisyyttä. Aikaa. Pysyvä muutos! Kirkastuminen sisältäpäin. VALO!

(saimme joululahjaksi)

Kun saamme sen tietynlaisen valon sisällemme, voimme alkaa ammentaa sitä ulospäin. Pieniä säteitä ensin. Kutkutella ympäristöämme varovasti. Kutkutella itsestämme ihan ekana se rohkeus esiin! Hyvyyteen! Kuika uskallan olla hyvä, kun tähän asti olen tehnyt asioita itsekkäästi tai loukannut toisia tahallisesti tai tehnyt muuten väärin?! 

Anna mieleesi tulla se sama valo, puhdistava kirkas valo, joka ohjaa sinua eteenpäin. anna sen herättää sinut uuteen mahdollisuuteen. Uuteen elämään. Pois ahdistuksesta tai ainaisesta pahasta olosta. Pois kiukusta ja vihasta. Pois toisten kustannuksella elämisestä. Pois itsesäälistä, itseinhosta, pahasta. 
Kokeile hetki päivässä. Huomenna hetki pitempään. Se sekamelska, jota aiemmin vaalit tarkoin, josta aiemmin ajattelit, että tämä on minun elämääni eikä sille vaan voi mitään tehdä... Kun jokainen lokerosi on jo tupaten täynnä. Umpisolmussa. Missään ei vaan ole tilaa ja liika on liikaa! Ihan kuin minullakin ennen oli kaikki askartelutarvikkeeni yhdessä pienessä muovirasiassa sekaisin. Kaikki hukassa! Ryttyisenä. Pimennossa! Unohduksissa!


Otin askeleen eteenpäin. aloin lajitella asioita. Otin sen pienen muovirasian eteeni, kumosin kaiken siihen ja aloin tutkailla niitä yksi kerrallaan. Mikä oli tärkeää, mikä roskaa. Mikä sotkussa ja avattava, mikä rytyssä ja oiottava, mikä etsi paria ja mikä kaipasi jotain kunnostusta. Kun olin lajitellut asiat edessäni itselleni, olin valmis tarttumaan yhteen pinoon kerrallaan. Etsimään ratkaisun sille yhdelle asialle kerrallaan. Jos laitan kiiltokuvat toiseen lokeroon, teipit teippilaatikkoon, koristeet omaan lokeroonsa ja narut kerin kauniiksi vyyhdiksi ja narulaatikkoon... 

Kamalan suurelta ja turhauttavalta, pimeältä ja raskaalta tuntuva urakka alkoi ihan itsestään purkautua ja loksahtaa oikeaan paikkaansa. Kohta se pieni ja ahdas muovikuppi olikin tyhjä ja ilman huolia. Minulla oli monta selvitettyä asiaa oikeilla paikoillaan! 
Tästä on hyvä jatkaa! Yksi asia aina pois kerrallaan! Enää en anna suurenkaaoksen tulla! En rasiaan, enkä sisällenikään muhimaan ja paisumaan. 

Tuo rasian kuva oli sitä, mitä entisessä kodissamme oli. Ei ollut tilaa verstaalleni. Nyt, kun minulla on verstas, hämmästelen itsekin, kuinka olen pärjännyt niin pienellä tilalla, niin ahtaasti, niin täydellä rasialla!? Kuinka muka sellaisessa kaaoksessa voisikaan Inspiraatio iskeä samoin kuin nyt?! Kuinka siellä voikaan jaksaa ja voida hyvin?! 
Minun oli otettava askeleeni ja tehtävä ratkaisuni. Tehtävä siivous ja järjestely. Vaihdettava vanhat asiat uusiin. Nyt minä voin hyvin! 

Inspiraatioita ja iloa teillekin! 

Kommentit

Tuula sanoi…
Lapset sai paketteja melko hurjasti... Lähes jokaiselta tädiltä/sedältä/enolta ja mummulta, papukalta ja mummilta+ukilta. Niin ja tietenkin meiltä. Lahjojen runsauden tietäen ostamme yhden, ehkä hiukan tyyrimmän paketin. Itse sain kaksi lahjaa ja yhteisiä isännän kanssa tuli kaksi. :D
Vilimarika sanoi…
Lasten kanssa lahjavuori onkin hyvin todennäköistä. Siltä vaan ei voi välttyä, jos on läheisiä ympärillä. :D
tätä aurinko-herätyskelloa toivoimme salaa, mutta emme kertoneet kenellekään! Oli suuri hämmästys löytää se paketista! mutta joulupukkihan tietää kaiken!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…