Siirry pääsisältöön

Joulukalenterin luukku 23

Ajastettujen postausten jälkeen ihan tässä hetkessä välillä täällä. :) Tosin eihän se lukijoille välity, onko kirjoittaja läsnä nyt vai eilen. Niin se tietotekniikka vaan on jännä asia. Voimme rupatella mitä tahansa olematta kasvotusten tai saman päivän aikanakaan läsnä. Voimme päättää, että ensi vuonna julkaisen tämän päivän kuulumiset. Hassua! Tämä toimii hyvin mm. haasteiden ajastuksessa. Uusi haaste starttaa aina ajallaan. Ihan kiva.

Kiva pakketti oli joulukalenterissakin:20 pussia teetä! Siinä on niinkuin 10 päiväksi juomista kahdelle. :) 
"RIINA"lle KIITOS!!!

Minun paras joululahjani oli se, että lapseni oli meillä tähän päivään asti. Eilispäivä meni leipoessa herkkuja koko perheen voimin. Nyt tänään sitten oli vilinää ja vilskettä, kun saimme läheisiämme käymään ja nuorin on melkoinen vipeltäjä. Kuinka mä voinkin olla jo yhden aikaan päivällä aivan poikki!? Vaikken hirveästi tehnytkään mitään erilaista, mutta kaikki vähäinenkin ja se, etten päässyt pitkälleen muutamaan tuntiin, tekee sen, että itkua väännän kivuista. Vielä olisi kuitenkin käytävä asioilla tänään illemmalla... Kun vaan jaksaisin...

Olen iloinen kuitenkin siitä, että olen saanut viettää joulun aikaa lapseni ja rakkaani seurassa. Olen niin iloinen siitä, että joululahjani oli koko perheen yhdessäolo! Ihan parasta!

Olen iloinen myös siitä, että viime joululta riitti pipareiden päälle koristeväriä. Ei tarvinnut alkaa sitä tekemään ekojen piparkakkujen päälle. Tuli ihan kivoja, erilaisia pipruja tänä vuonna. 


Osa vielä koristelematta, mutta ne sitten myöhemmin. Tänä vuonna tuli korkkareita, norsuja, robotteja, perhosia, cup cakeja...


Mitähän ensi jouluna?!


Perinteinen suklaa-aplarikakkukin tehtiin ja hyvin kävi kaupaksi kahvipöydässä. 


Hakaristejä ja enkeleitä... Tänä jouluna tortuissakin on vaihtoehtoja enemmän. 

Mitään ei kuitenkaan ole liikaa, ei yltäkylläisyyteen asti. Sopivasti, hieman, riittävästi. Makuja jouluun, jotta maistaisimme kerran vuodessa tämän hetken. 


TARINANI:
Tänä jouluna olen kirjoitellut fiktiivisiä tarinoita luettavaksenne. Ehkä osassa tottakin. Tarinatkin alkavat nyt olla kirjoitettu ja huomenna viimeistä viedään. Koskaan ei kuitenkaan ole sanottu,e tteikö tarinoita tulisi myöhemminkin lisää. Kaikki riippuu siitä, onko niille lukijoita. 
Nyt kuitenkin toiseksi viimeisen joulukalenterin luukun tarina.


TONTTULASSA TOHISTAAN

Aaton aatto, vuosi 2013. Lauritsalan perheen pienokaiset katsovat ulos ikkunasta. Maa on "musta" ja vettä sataa hiljalleen yhä vain. Pirkka ja Petra miettivät haikeina, eikö lunta sada lainkaan? Miten joulupukki nyt pääsee tänne tulemaan? Entä joululahjat? Kaikki ne kymmenet toivotut jotka kirjoitettu pukin kirjeeseen ja jätetty portin pieleen? Pirkka pyyhkäisee nenänsä paidan hihaan ja Petraakin niiskututtaa. 

Toisaalla Tonttulassa joulupukkimiettii ikkunasta ulos katsoen, kuinkahan tässä pääsisi oikein matkaan?! Lumesta ei tietoakaan! 

Tonttumuori keittää riisipuuroa suuressa kattilassa ja omena-luumukiisseliä toisessa. Tonttulan tontut katselevat vuoroin pukkia, vuoroin ulos mustaa maata. 

Tahvettitonttu sai idean! Se supatti toisten tonttujen korvaan jotakin. sipi sipi, supi supi. Ja niin alkoi vilske ja vilinä tonttulassa. Pukki ei huomannut aatoksissaan mitään taustalta. 

Katolta alkoi kuulua kopinaa. Harakatko ne siellä taas tanssiksi pistivät? Pukki herää aatoksistaan. Muori nyökkää ja maustaa puuron mantelilla. Pukki jatkaa tuijottamista ikkunasta. Ja kas, yhtäkkiä katolta alkaa ikkunan ohitse leijailla valkoista lunta! Pukki kiljahtaa! LUNTA LUNTA!!! Ja pinkaisee ulos! 

Tonttulan katolla Tahvetti ja Tuure heittelevät taikapulveria ympärilleen. Lumimolekyyli osa 23. Sanoo Tahvetti. Tämän molekyylin ansiosta saamme kiitoradan tehtyä taivaalle! Sitten lahjat reen kyytiin ja pukki ja Petteriporo ja kas, taivaalta pukki heittää lahjat tonttujen avustuksella lapsille. Ja lumimolekyylin hippusia kaikille lunta haluaville! :) Pukki riemastui ja alkoi tanssia pihamaalla ja huutaa muoriakin tanssimaan! Muori naurahtaa ja jatkaa puuron keittoa. Pukki kipasee sisälle ja puristaa muorin takapuolesta. "Sinä senkin vanha pukki"!

Reki kasataan täyteen lahjoja. Ei suinkaan kaikkia lasten toiveita, vaan ne kaikista tärkeimmät lahjat! Ne, joita ilman ei tulisi onnistunutta joulua! Ja kohta taivaalle nähtiin nousevan joulupukki ja sen reki poroineen. 

Tahvetti heitteli hippusellisia lumimolekyylejä ympärilleen. Hiljainen lumisade alkoi valkaista maan. Ja kun molekyylejä oikein kovasti oli ilmassa yhtä aikaa, ilma viileni niin, että alkoi hiljainen ihka oikea lumisadekin! Pirkka ja Petra huomasivat lumisateen ja olivat innoissaan! Ja samalla Petra huomasi punaisen nenän ja reen... JOULUPUKKI OLI TULOSSA! 

Ja kyllä.. Heti huomenna pukki toisikin juuri ne tärkeimmät lahjat näillekin tenaville ja aivan varmasti runsas lista toiveista unohtuisi ja aatosta tulisi täydellinen, valkoinen joulujuhla.


Kommentit

Silkku sanoi…
Oikein hyvää ja rauhallista Joulua sinulle!
Susanna sanoi…
Kiitos sinulle tästä inspiroivasta blogistasi ja teksteistäsi sekä kuluneesta vuodesta! On ihanaa seurata tekemisiäsi. Toivotan ihanaa ja tunnelmallista Joulua sinne teille! Ensi vuonna jatketaan sitten taas vaihtojen parissa ;)
Ihaanaa Joulua Sinulle Ja Rakkaillesi. JOULUHALEJA

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.