Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri luukku 14

Tämän päivän <3-sananen on ehdottomasti Lapseni! Ihana, rakas poikani! olen niin onnekas, kun olen äiti! Lapsista on toki huolta ja surua ja murhetta ja kiukkua, mutta on myös iloa, rakkautta, naurua, opetusta, kasvua.. Kaikenlaisia asioita!

Kyllähän minä haaveilin useammasta lapsesta ja jos asiat olisivat menneet toiveideni mukaan, olisi minulla oikea suurperhe. Uskon kuitenkin johonkin suurempaan ja siihen, että se Suurempi minua päätti, ettei voimani riitä kuin yhteen erityislapseen. Siispä olen suuresti kiitollinen tästä yhdestä! Ja siitä tiedosta, että minua suojeltiin tietämättäni.

Toki surua ja raivoakin oli, kun enkelivauvat lähtivät taivaaseen, mutta nyt vanhetessani huomaan, että hei, ei mun voimani olisi riittäneet sairauden edetessä, tai kun lapseni on tarvinnut itse apuani ja huolenpitoani enemmän, kuin moni muu tarvitsisi. Kuinka olisin jaksanut silloin?

Näiden mietteiden jälkeen kevyempiin aiheisiin...


Joulukortit ovat aina ilo saajalleen! Ihan niinkuin kortit aina muulloinkin. Tänä jouluna sentäs lähetin muutamia joulukortteja, mutta en kaikille. Ei millään pysty jokaiselle laittamaan samaan aikaan kortteja. Tai vieläpä lahjojakin. Tykkään kyllä siitäkin, että yllätän ystäviäni ja tuttaviani kortilla pitkin vuotta. silloin, kun ei osaa sitä edes odottaa!


En osannut itsekään odottaa, että paketista tulisi näin hauska lahja! 
Mietin ja mietin, mitä nämä ovat, kunnes luin käyttöohjeen! :) Sitten hyppien pomppien  tiskauspuuhiin. Näin innokas tiskaaja en olekkaan aikaisemmin ollut!

                                                    Luukku ja kortti ovat "KATJA"n käsialaa!
KIITOS!!!Mitä sinä puuhastelet viikonloppuna?
Muistathan nauttia rauhallisesta hetkestä vaikkapa hyvän kahvin, teen tai kaakaon kera. 
Kuvassa Mocha ja Zoegasin musta kahvi. Tortut kuuluvat joulun aikaan! Niitä pieniä juhlavia hetkiä arjessa. Tämäkin setti kahvilassa maksaisi 7-9€. Meille kuvan herkut maksoivat reilun 2 euroa... YHTEENSÄ! Saatamme siis välillä hemmotellakin itseämme. <3

Minun tarinani:

Metsänväen joulu

Kuuset lumivaipan alla, tähdet taivaan kannella. Jänöjussien jalanjäljet hangella ja jostain kaukaa kuuluu yksinäisen suden ulvonta. voisin vaikkapa vannoa, että metsä on täynnä silmäpareja, vaikken niitä näekään. Minut nähdään kyllä!

Kuljen polkua pitkin metsäaukiolle. Vedän rekeä perässäni. Sinne on kesällä hakattu tilaa tätä hetkeä varten. Olen talviaikaan kantanut sinne olkia, siemenlyhteitä, talipalloja, porkkanoita... Minun keinoni kertoa eläimille, että olen yhtä heidän kanssaan. Ruokaa vähempiosaisille, jotka eivät omista lapioita ja lumikolaa. Eläimille, joilla on nälkä!

Tänään kontissani on kuitenkin jotain enemmän. Siellä on turnipseja, omenoita, kauraa, pähkinöitä... Siellä on kaikenlaisia herkkuja Joululahjaksi eläinystävilleni! 

Pääsen aukiolle ja alan asetella herkkuja eri laidoille aukiota. Pupuille, oraville, hirville, ketuille, hillereille... Jokaiselle lajille, joiden siellä tiedän käyvän. Linnuille puiden oksille. Syöttökaukaloihin, kivenkolo-suojiin... Reen kyydissä olleet korit tyhjiksi kaikki. 

Olen vasta tyhjentämässä konttiani, kun jo ensimmäiset nälkäiset eläinystäväni saapuvat paikalle. Metsäkauris hölskyttelee luokseni ja samoin pörähtää varpunen puun oksalle lintulaudalle. Kohta sirkutus kuuluu kauas ja paikalle pörähtää useampiakin lintuja. Hymyilen katsellessani ystäviäni. Metsäkauris hörähtää kiitoksena. 

Poistun paikalta ja hymyilen. Olen saanut lahjoista suurimman. antamisen ja auttamisen ilon. 

Samaan aikaan metsäaukiolla eläinystävykset käyvät vuorollaan valitsemassa joulupöydästä omat herkkunsa. Ei siellä tappelua synny, koska ruokaa on aina riittävästi. Kaikilla on hyvä mieli. Hirviherra löntystelee paikalle ja miettii, kuinka tällainen on mahdollista? Pöllövaari viisaana kertoo, että ihmisen tekemää se on. Eläimet katselevat herkkuja ja toisiaan. Voisin nähdä hymyn heidän kasvoillaan. 
Lyhty vielä puunoksalla valaisee aukiota. 

Eläimet syövät ja alkavat joulun viettoon. Pupujen piirileikki, oravien käpytanssi. Hirvien joululaulu ja lintujen enkelikuoro. Joulupukkina pöllövanhus. Pienet eläinten poikaset kysyvät, onko ihminen hyvä vai paha?! Aikuiset vastaavat: Niissä on molempia. Tänään ei kuitenkaan kenenkään tarvitse pelätä! 
tänään saamme rauhassa syödä, leikkiä ja levätä. 

Joulurauha ihmisille ja eläimille! 

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.