Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri, luukku 19. Maailmankaikkeus

On käyty keskustelua keskusteluryhmissä siitä, onko lahjojen määrä ja arvo tärkeää ja se, saako lapsi lahjoja vai myös aikuinen. Joidenkin mielestä lapsi saa itse toivoa 5 lahjaa ja kaikki toteutetaan plus sukulaisten lahjat päälle. Joidenkin mielestä lapsi saa toivoa niin paljon kuin haluaa ja niistä yksi toive toteutetaan. Joku on ehdottomasti sitä mieltä, ettei aikuiset voi pahoittaa mieltään siitä, ettei aikuiset saa yhtään joululahjaa, kun taas toiset puolustavat aikuistenkin haluja lahjojen suhteen. Niin, toisille se on tärkeää, toisille ei. Toisilla on lahjakasat kuusten alla, toisilla pari lahjaa, toisilla ei yhtään.

Minua ilahduttaa suuresti se, että sain eilen Afrikan tähti-pelilaudan! siitä puuttuu kaikki rahat, napit, nopat ja muut vermeet, mutta ohjeet sain netistä ja voin kokeilla itse tehdä siihen muut tarvikkeet. Tuskinpa kuitenkaan kukaan omia pelimerkkejään toisille antaa. :D Se on minun lahjani ja siitä on iloa pitkäksi aikaa! Afrikan tähdestä voi peliohjeita soveltaa mielin määrin itsekin. Silloin, kun olen sitä viimeksi pelannut töissä ollessani asiakkaitteni kanssa, teimme täysin omia sääntöjä "pikapeleiksi" ja hauskaa oli. Kaiken ei tarvitse olla aina niin tarkasti säntöjen mukaista.


Meillä leikkikuusemme alle on kasattu kaikki lahjat, joita olemme perheeseemme saaneet ystäviltämme. Siellä lukee yhdessä "Haminan tonttuperhe", toisessa "Tontut Turusta" ja kolmannessa "Kuopion tonttu". ;) Suurin ja tärkein lahja on kuitenkin vielä tulossa! Saan lapseni kotiin! <3 Hän ilmoitti tänään meille tämän ilon! <3

Iloa on myös päivän kalenteriluukku:


Tuosta kääreestä aion vielä askarrella jotakin. On niin hurmaavia kuvia siinä. 


"SIHU" n paketista löytyi helmiä, rintakoru, karkkia, leimasin, tilda-pitsiä ja nalle-koristeita sekä kaunis jouluruno. Paljon kaikenlaista kivaa ja tärkeää. Karkit jaoimme, joten täällä on useampikin suu makiana nyt. ;)Päivän yllärinä joku nopea saa tilata tämän korusetin edullisemmin, kuin aikaisemmin. 

Huomaathan, että korut ovat olleet käytössäni, eli ovat kierrätystä. Olen käyttänyt näitä vissiin 20 vuotta jo! Eli kestävät ovat! todella hyvässä kunnossa iästä huolimatta! Mulla vaan on jo kyllästyminen tullut näihin. 
Rannekoru ja kaulakoru, joissa kummassakin on lukko. 

Setti normaalisti ollut 15€+pkk, mutta 19.12.2013, eli tänään, nopein saa ostaa setin hintaan 12€ ja siihen sisältyvät postikulutkin!
Säästät siis melkei 4€. 
Kommentoi tänne ja sitten sähköpostia minulle!


TARINANI: 

VILTSUN LUOMISKERTOMUS

Olemme kuulleet eri versioita siitä, kuinka maapallo on syntynyt, kuinka ihmiset ja eläimet, luonto tai mitä tahansa tänne maapallollemme onkaan syntynyt. Onko Jumala luonut kaiken vai onko kaikki lähteneet kehittymään suuresta räjähdyksestä? Voiko kuitenkin olla niin, että olisi kolmaskin teoria olemassa?! 

Minulle ainakin herää kysymyksiä kummassakin teoriassa. Kuka synnytti Jumalan ja hänen synnyttäjänsä ja sitä rataa?! Mistä se alkuposaus sai lähtönsä ja miten se sellainen sai alkunsa... Siis kaikelle se alku ja kuinka alku sai alkunsa... Hmm... Monimutkaista.

Palataanpa maailman alkuun. Hetkeen, jolloin oli vain suuri maailmankaikkeus ja maailmanloppu vastakkain. Kumpainenkin olivat tyhjiöitä. ei mitään missään. Vain kaksi omaa tyhjää ja suurta umpiota. Nämä umpiot leijuivat äärettömyydessä, erillään toisistaan. Keran ne kuitenkin osuivat toistensa tielle ja törmäsivät toisiinsa.  Kuului valtava posahdus kahden täysin erilaisen maailman törmäyksestä ja tapahtui alkuräjähdys!

Alkuräjähdyksessä nämä kaksi maailmaa, maailmankaikkeus ja maailmanloppu, yhtyivät yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi ja samalla räjähdyksestä syntyi tähän uuteen elementtiin pienen pieniä hippusia jotain elävää sekä erilaisia kaasuja, molekyylejä ja muita ihmetyksiä. Maailmankaikkeus ja maailmanloppu halusivat kuitenkin kumpikin hallita tätä kokonaisuutta joten niiden täytyi pitää mtyk-kokous. (maailmanturvallisuus ja yhteistyökokous). Ne päättivät kokouksessa, että maailmankaikkeus saisi pääosin hallita tätä yhdistynyttä maailmaa ja maailmanloppu saisi oman palasensa. Se saisi sekä pienen osan maailmasta tuhota kaiken aikaa, että myös lopulta vaihdettaisiin paikkaa ja maailmanloppu ottaisi vallan. Sitten kun niin kävisi, maailmankaikkeus siirtyisi syrjään ja alkaisi vain pienin rippein korjata tuhoja. Näin sovittiin ja näin alettiin miettiä räjähdyksen seurauksia yhteistuumissa. 

Kului tovi jos toinenkin ja alkoi rakentua kaunis paikka, jossa kaikki oli kaunista ja hyvää. Maailmankaikkeus mietti nimeä paikalle ja päätyi Taivasten valtakuntaan. 
Sinne sitten alkoi kasvattaa hattarapilviä ja uutta elämää. 

Tiedetään, että maailmassa on useita jumalia, kuten vaikkapa Intiassakin ajatellaan. Nämä kaikki jumalolennot, mitä tiedämme ja pari lisääkin, syntyivät ajastaan Taivasten valtakuntaan. Ihan silkasta maailmankaikkeuden hyvyydestä. Samaan aikaan syntyi myös pieni poikalapsi, nimeltä Satan, ja hänet loi maailmanloppu omista tykötarpeistaan. Valitettavasti Satanin kohdalla sattui pieniä kommelluksia ja lapsesta tuli pahastikin käytöshäiriöinen. siinä sitä olisi ollutkin sossuilla tekeminen.

Jumal-lapset varttuivat Taivasten valtakunnassa ja eräänä kauniina päivänä he alkoivat pelaamaan sukkamyttysellä jalkasukkaa... Hmm.. tänä päivänä se tunnetaan jalkapallon nimellä, eikä sukista tehtynä, vaan nahasta tai mistä lie kumista. Mutta siis silloin se oli sukkapallo. 

Jumalolennot pelasivat ja kirmasivat ja kun kaikki toiset saivat maaleja koko ajan paitsi Satan, alkoi se pojan veijari mököttää. Ongelma-nuori kun kyseessä, siinä kirosanoja ei säästelty eikä mitään käsimerkkejäkään. satan nappasi sukkapallon ja potkaisi niin lujaa ilmaan sen, kuin vain saattoi. Sukkapallo kohosi korkeuksiin ja joutui hornan tuuteriin asti! Horman tuuteri imaisi sukkapallon itseensä ja syöksi sen pois Taivasten valtakunnasta aina alas Äärettömään! Ja siellä se hikinen pallero jatkoi omaa kiertokulkuaan. 

Kului aikaa taas eteenpäin. Kukaan ei sukkamyttyä muistanut edesenää. Olihan sukkia muitakin. Mutta mitä tapahtuikaan Äärettömässä?! Sukkapallon sukkamehut olivat alkaneet hautua ja elää! Ja kun maailmanloppu huomasi sivusilmällään jotain omituista itävän Äärettömyydessä, se kurkisti tarkemmin, kosketti sormellaan sitä ja PAM! Taas räjähti! On se vaan sellanen epeli, että kun pikkasenkaan sormella koittaa, saa aikaan mellevät räjähdykset! WOOOW!

Tämän kertainen räjähdys kuitenkaan ei poksahtanut pirstaleiksi, vaan jakautuneeksi persoonaksi aina ja aina ja aina ja kohta se kimposi magneettina yhdeksi palloksi uudestaan. Mutta se pallo olikin paisunut ja muuttanut muotoaan ja oli nyt MAAPALLO! 

Kun Jumalolennot näkivät tämän ihmeen, he ensimmäisenä säikähtivät! Satan, mitä sinä olet mennyt tekemään?! Ja se angstinen nuori suutahti taas ja paineli menojaan aina Manalaan saakka. Sinne hän rakensi lopulta oman valtakuntansa ja päätti, ettei yksikään jumalolento sinne saisi tulla! Hän määräisi jatkossa kaikesta itse siellä eikä kukaan määräisi häntä! Aika yksinäistähän siellä oli alkuunsa, mutta oli niin paljon änkyrääkin pojassa, että aika kului ihan itsensä kanssa tapellessakin. 

Mutta ne muut Jumalolennot, he katselivat maapalloa kummissaan ja uteliaina. Kas, uusi maailma! Ja niin he jakoivat maapallon jokaisen heidän kesken ja alkoivat luoda omia kivoja juttujaan. Joku loi puita, joku järviä ja meriä, joku kauniita kukkia, ihmisiä, eläimiä... Se oli kuin paintilla olisi piirretty kivoja asioita yhdeksi kokonaisuudeksi, tallennettu ja jaettu koko some-yhteisölle. 

Ja näin syntyi maailmamme! Lopun te tiedättekin. 
toistaiseksi on yhä vain sen maailmankaikkeuden vuoro hallita. Maailmanloppu odottaa vuoroaan, eikä meillä ole siitä mitään tietoa, milloin vuoroja vaihdetaan.

Nautitaan niin kauan kuin voidaan!


Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…