Luonnollinen joulukalenteri, luukku 21: joulupöydän suklainen leivontaohje


Jouluna on helppo syödä itsensä ähkyyn ja monta kertaa. Lautasella on sen kymmentä sortimentia ja sitten vielä torttu-- ja piparikahvit jälkkäriksi. Mutta entä jos sen ei tarvitsisi olla niin?

Marttojen ehdotus on lisätä joulupöytään lisää kasviksia. Ei hassumpi idea, sillä tuoreet kasvikset ovat kevyt, mutta raikas ja maistuva välipala suklaapatukan sijaan, marjat saavat aamupuuron maistumaan eri tavalla ja kinkkuähkyäkin helpottaa kun jälkkärinä on luumukiisseliä. Jälkimmäiseen  annan makuelämys-vinkkinä kermavaahtonokare kiisselin päälle. On muuten hyvää! Tosin ei enää ihan yhtä kevyttä. Mutta jouluna saa vähän repsahtaakin... eikös se niin mene, että jouluna syötyä ei lasketa ja uutena vuotena alkaa dieetti... (joka ihan liian usein loppuu viikon tai kahden jälkeen).


Suklaa on lähes jokaisen herkkua. Suklaata valmistetaan lisäämällä kaakaopavuista valmistettavaan kaakaomassaan yleensä sokeria ja maitosuklaaseen maitoa tai maitojauhetta. Lisäksi erilaisia mausteita sekä koostumusta parantavia aineita.

Eli suklaa ei olisi mitään ilman kaakaopapuja. Koska se kaikki muu lisä tuo suklaaseen kaloreita reilusti enemmän, voin vinkkinä heittää kaakaonibsit edes toisinaan suklaakonvehtien sijaan. Nibsit ovat nimittäin monikäyttöisiä herkkuja.

Tähän väliin lahja sinulle. Saat tulostaa omaan käyttöösi tuon korttinihan flossaavasta Joulupukista. Tein sen ihan sinua varten. Ei myyntiin, vaan esim. Joululahjoille pakettikorttikuvaksi tai joulukortiksi. 



Raakakaakaopalat eli -nibsit ovat kuorittuja ja rouhittuja kaakaopapuja, jotka sisältävät yli 1200 aktiivista ainesosaa. Jopa n. 10% kokonaisen kaakaopavun painosta koostuu antioksidanteista.

Ravinteikas raakakaakao, jota on kutsuttu myös jumalten ruuaksi, kohottaa elinvoimaa ja saa mielihyvänkin hyrräilemään. Ja saattaapa hyvin leiskautella lemmenliekkejäkin. Todellakin joululoman herkku siis...


Kaakaopaloja voi syödä sellaisenaan tai lisätä mysliin, puuroon, jogurttiin jne. Ne soveltuvat erinomaisesti myös raakasuklaan valmistamiseen ja mitä myös suosittelen, niin leivonnassa valmiin kakun koristeluun tai jälkkärimoussen päälle. Laitan tuohon loppuun kivan leivontaohjeen, johon nibsit sopivat täydellisesti. Onko siinä tämän joulun kahvipöytään kingi?!

Suositeltava päiväannos nibsejä on 1 - 2 rkl (ylläpito), 3-5 rkl (terapeuttinen annostus) .

Kalenteriluukun nibsit ovat Cocovin luomu nibsejä Ruohonjuuresta.



NIBS-MUTAKAKKU 

TARVIKKEET

2 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1½ tl vaniljasokeria 
1dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaonibsejä
1 tl leivinjauhetta
155 g margariinia

VALMISTUS:

  1. Sulata margariini
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi
  3. Lisää joukkoon kaakao ja vaniljasokeri
  4. Lisää kaakaonibsit
  5. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauhoseos
  6. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva
  7. levitä taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin keskiosassa 175C 15-25 min. HUOM! kakku jää sisältä hieman tahmeaksi
  8. Koristele tomusokerilla ja kaakaonibseillä


VINKKI:

Voit jatkaa ohjetta esimerkiksi tekemällä useamman muutamakin ja pinnan alla ne päällekäin. Väliin ja päälle voi lisätä kermavaahtoa. Sovella itse lisää. On hyvää myös pehmeän vaniljajäätelön kera. Jäätelö kannattaa laittaa erilliseen tarjoiluastiaan tai lautaselle valmiiden kakkuannosten kylkeen. 


Löydät blogistani päivittäin luukun ajalla 1.12-31.12.2018, jonka taakse kätkeytyy

kuva liittyen teemaan; Joulukuu.

Kuvassa osa tarinaa, joka on jatkoa edellispäivälle. Poikkeuksena eka luukku, jossa aloitusteksti.

Extrat ylläribonuksena joskus;  Pika-arvontaa, tulostettava kuva-arkki, joulukuun arvonta, jne. Ole mukana, niin et jää mistään paitsi.

Joka aamu kello 06.00 uusi luukku. Poikkeukset vain sairastapauksissa tms äkillisissä esteissä. Toivotaan, ettei sellaisia tule.

Ruohonjuuren valikoimista upeat joululahjaideat, juhlien virkistykset, itsesi hemmottelut, joulutohinoissa jaksamisen jne välineet. Kaiken löydät Ruohonjuuren myymälöistä ja verkkokaupasta, elleivät suuren suosion vuoksi lopu kesken.


Tämä ei ole meikkikalenteri, vaan luonnollisten tuotteiden kimara!!


Mukavaa joulun ja uuden vuoden odotusta!


Joulukalenteri ideoitu yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa. Kaikki kuvat ja jatkokertomus ovat minun itseni tekemiä ja ottamia. Päivän tuotteet yhteistyössä Ruohonjuuri oy. Osa tuotteista myös pr-tuotteita ja itseni hankkimia aikaisemmin jo. Linkkien klikkailu tai ostosten teko ei hyödytä minua millään tavalla. Hinnoittelut olen tehnyt täysin postausaiheeseen liittyen, en mainostamistarkoituksessa tai vastaavaa

Kommentit

Sini sanoi…
Oi nam minkä näkönen mutakakku, kyllä kelpaisi! ♥ Ihanaa joulunodotusta sullekin, ei siihen olekaan enää montaa päivää!
Kiitos, sitä samaa sinullekin. Käythän kuun loppuun kurkkaamassa luukut kuitenkin. :)
Herkullisen näköinen kakku <3
Ihanaa viikonloppua sinulle, vielä kolme yötä jouluun <3
Kiitos. Äkkiä aina huiskahti.