Kolme mökkiä, kolme elämäntyyliä

Esittelen sinulle kolme ihmistyyppiä, joita yhdistää mökki. Mökki ei ole sama, eivätkä henkilöt tunne toisiaan. Heillä kaikilla on oma elämä ja oma pieni hirsimökki. Nämä ihmistyypit eroavat toisistaan ihmisinä jonkin verran, joku sanoisi heistä niinkuin yö ja päivä. Silti heillä kaikilla on unelmia, toiveita, mielikuvitusta, halua kuulua johonkin, tehdä mielenkiintoisia asioita ja olla omalla tavallaan tietoinen yhteiskunnasta ja maailmasta. Nämä kolme mökkiä voi hyvinkin kuvissa näyttää samalta, mutta todellisuudessa ne ovat kaikkea muuta. 

Postaus on yhteistyönä tehty Lehtikuninkaan kanssa. Vaikkei henkilöt olekaan todellisia, Lehtikuningas ja heidän lehtensä ovat täyttä totta. Samoin henkilökuvaukset voisivat hyvinkin olla meidän tavallisten ihmisten tavallisia ajatuksia. 

Tunnistatko itsestäsi samoja piirteitä johonkin heistä tai kenties vähän jokaista?"Pentti ei niinkään kaiken maailman pelastakaa maailma-hömpötyksistä välitä. Ajan ja rahan hukkausta".

Pentti asuu mökillään yksin. Hän peri mökin vanhemmiltaan ja siitä lähtien kallis vuokra-yksiö sai jäädä.

Pentti ei niinkään kaiken maailman pelastakaa maailma-hömpötyksistä välitä. Ajan ja rahan hukkausta. Riittää kun pelastaa oman hikisen nahkansa ärhäköiltä UO-miehiltä ja kaiken maailman kaupustelijoita, joilla on vain muovilla pinnoitettu kortti kädessä ja sekin hoonolla soomella ja levinneellä musteella kirjoitettu.

"meinasikin heittää edesmenneen äidin nurkusta revenneet Nyyrikit, edesmenneen isän Playboyt ja Pikku-Pentin Akkarit kaatopaikkakuormaan"

Pentillä ei paljoa omaisuutta ole koskaan ollut, mutta mökille se kaikki tuli, ajan kellastamia ja nuhraantuneita aikakauslehtiä myöten, vaikka silloinen ryyppykaveri, Rauno, meinasikin heittää edesmenneen äidin nurkista revenneet Nyyrikit, edesmenneen isän Playboyt ja Pikku-Pentin Akkarit kaatopaikkakuormaan. Pentti onki monet kerrat ollut itsestään ylpeä ja röyhistänyt rintaansa siemaillessaan samalla kolmosta toisella kädellä, toisella hookoon blöötä välillä hikisiä pallejaan raapien, kun silloin tajusi pikkupierussaan väittää Raunolle vastaan ja kasasi kasan lehtiä ruostuneen peltikotteronsa, Toyotan, takapenkille puoliksi pinttyneillä astioilla täytetyn laatikon päälle.

Jos paukkukin pääsee välillä, niin se vain naurattaa Penttiä. Lukihan hän vuoden 2016 ET-lehdestä, että pierun mukana vapautuvat rikkivety-yhdisteet voivat suojella ihmisiä myöhemmin joltain sairauksilta. Kyseisen uutisen löydät TÄÄLTÄ.

Tilaa ET-Lehti mummille tai äidille TÄÄLTÄ pukinkonttiin


"Erkki on vanhan liiton miehiä ja lukee uutisensa perinteisistä aikakauslehdistä. "

Erkki on ikäisekseen hyvin säilynyt eläkeläinen. Ainakin omasta mielestään hyvin säilynyt. Hän on viidettä vuotta leski ja kolmelle pienelle isoisä.

Vaikka nykyaikaa ja tietokoneita toitotetaankin kaikkialla, Erkki on vanhan liiton miehiä ja lukee uutisensa perinteisistä aikakauslehdistä. Samoin lastenlapsilleen Erkki on tilannut mökille omasta mielestään kehittävää puuhaa, joista voi askarrella vaikka mitä.

Esim. Kerran viikossa ilmestyvästä Seurasta Erkki kasasi vuodessa noin 50cm.n korkuisen pinon ja pinon päälle asetteli puisen pienen pärekorin, jonka edesmennyt vaimo joskus osti markkinoilta. Korissa on oranssivartiset sakset, jo uaivan liian lyhyiksi vuoltuja lyijykynän Jämiä sekä liimapuikko ja ruutuvihko. Sinikantiseen vihkoon lapset saavat liimata kauniita kuvia ja askarrella omia kivoja lehtiä itse.

"Hemmetin Alzheimer kun pitää kiinni ihan vääristä asioista! "

Erkki muistelee menneitä, kauniita aikoja mielellään, mutta ne huonot ajat hän haluaisi jo unohtavan kokonaan. Hemmetin Alzheimer kun pitää kiinni ihan vääristä asioista!

Kun lapsenlapset tulevat Erkkiä seuraavan kerran tapaamaan pääkaupunkiseudulta, tietää Erkki jo, että ne hienot kaupunkilaislapset ovat sisimmässään maalaisia, kunnon ihmisen alkuja. Eivät mitään hihhulien kasvisruokaa pupeltavia konkareita. Vai mitä se oli? Hitto kun se alzmentia tai joku vie muistia.. 
Niinpä yhdessä katsotaan Erkin lupaamat joululahja-asiat kuntoon. Erkki kirjoittikin jo listan lasten vihkoon talteen niistä lehdistä, joista voi valita sinne kauas isolle kirkolle ja yhden Erkin mökille.

Listä kuuluu näin:

Minä, Erkki, teijän ukkinna, luppaan toisen näistä kahesta lehestä tilata per nenä kottiinna Helssinkiin:

Eetu 

 1. Aku Ankka juniori (itellein otan Disney kerhorepun savottaevväille)
 2. Koululainen (ite otan sen Sophia korusetin jonka voin antoo äidillennä joululahjaks)
Jennica
 1. PETS Suomi (siihe ei tuu lahjoo. On muute halpa ja siinä on elläimiä)
 2. Kissafani (2 ilmaista lähtee luppoovat kans)
Topi

Äitis käski panna pelilehet tähän. 
 1. Matin helpot ristikot (parempoo ku pelloominen ja kehittää piätä.  Suan kirjannii kaapan piälle)
 2. Pelit (siinnäi ois reppu)


Ja yhen yhteiseks tänne ukin mökille: 1. Autobild (auton kuvia ja mulle uus lompakko)
 2. Prinsessa (rinsessojen kuvia ja tänne mökille satukirja)
 3. Kotiliesi käsityö (mamma tahto lukkee tätä. Mamma sais huivi  tai korun. Kummanko mamma ottaa? Missähän minun lääkkeet on...)


 4. Erkki saattaa olla nuuka ja höppänä, mutta rakkaudella hän paketit tilaa ja laittaa lahjakortit kuusen alle.  Erkki valitsi lahjaehdotukset tilaajalahjojen mukaan, joten myös hän itse hyötyy. 


   Juulia  on boheemi nuori nainen, joka seurustelee ensimmäistä vuotta Inkan kanssa. Nämä nuoret naiset ovat henkeen ja vereen henkisiä, sielukkaita tarot-lukijoita ja kristalli tulkitsijoita. Molemmat ovat tottakai vegaaneja, joogaavat ja haluavat pelastaa koko maailman.

  Opiskelut ja urheilu vievät ison osan ajasta, samoin kuin henkisyyden kasvamisen erinäiset kurssit. Elämä kaupungin keskellä on hektistä, mutta toisinaan täytyy päästä mökille rauhoittumaan ja etenkin kesällä kasvattamaan luomuruokia ja keräämään villiyrttejä.

  Nuoret naiset kääntävät lehtitilaukset kesäksi mökille, jottei tyystin kaupungin hälinä unohtuisi ja jotta mahdollisia uusia astangoja voisi testata OmJoogasta.

  Lehtiposti on naisille monimuotoisuutta, sillä sinä aikana kun Inka tapetoi ulkohuussin ja saunatuvan seiniä vanhoilla Kotivinkki-lehtien sivuilla, Juulia näpertää pienessä, valoisassa vajassaan unelmakarttaa sekä tauluja ja taittelee valmiiksi biopusseja. Vain sanomalehtipaperista tottakai. Sen sijaan vahapintaiset toimivat ulkona ja pukuhuoneessa pefletin asemasta.

  Erityisesti naisista on hauskaa kääriä pieniä lahjoja aikakauslehtipaperiin ja viedä kesän muistoja kaupunkiin ystäville. Joskus kuitenkin lehtiä on niin paljon että osa menee ystäville, kuten Fit, kirppikselle osa ja osa odotustiloihin. Näin naiset kierrättävät ja säästävät luontoa.


  Onpa sitten syysi tilaukselle tai kohde iästä tai sukupuolesta riippumatta mikä tahansa, löydät Lehtikuninkaalta kaikille jotain. Tilaajalahja saat itsellesi, paitsi lehdet. Eli joko ihan omaa käyttöä ajatellen tai lahjapakettiin ensi vuoden synttäreille, häihin, jne.
  Minua itseäni kiehtoo erityisesti askartelulehdet ja meille tulee lehtiä myös mm. Tekniikan maailma ja Omjooga. Trendiä suosittelen myös. Nämä lahjat saavat joka viikko tai kuukausi saajansa muistamaan sinut. Pitkälle ensi vuoteen.


  Kaikki henkilökuvaukset ovat fiktiivisiä. Postaus tehty yhteistyössä Lehtikuninkaan kanssa. 

  Kommentit

  Minä en taida olla mökkityyppiä ollenkaan :) Jos joku lehti pitäisi nyt tilata, olisi se askartelulehti tai talo & koti.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Viltsu <3
  Ja minä taas haluaisin olla mökillä, jos siihen olisi mahdollisuus. :D Askartelulehdet <3 Sinun tyyliin voisi hyvinkin sopia ne edullisemmat, kotimaiset TAIKA ja IHANA. Minulla tyyli menee sinne ulkomaalaisiin lehtiin, Papercraft jne, joihin ei kyllä varani riitä. Harmi. Ovat niin ihania!