Luonnollinen joulukalenteri luukku 20 : Joulusiivous


Joulusiivous kuuluu hyvin monessa perheessä vuoden pimeimmän ajan kärkitohinoihin. Stressi kuitenkin syö ihmistä ja etenkin häntä, joka joutuu tekemään lähes kaiken yksin. Auttamisen tärkeyttä tuskin voi liikaa hehkuttaa. Jos itsellä ei stressi ja kiire puska päälle, olisi niin ihanaa, jos voisi tarjota toiselle, joka apua tarvitsee, vaikka perussiivouksen.

Ihan suinpäin ei kannata kuitenkaan siivoamaan lähteä pesuainesanko kädessä ja esiliina ympärillä, vaan kysyä ensin, tarvitseeko apua, saako tulla auttamaan ja tarjota vaikka joululahjaksi käsipariaan. Tai kysyä, josko viisi tarjota etukäteen joululahjaksi ammattilais siivouspalvelun apua, jos pystyy maksamaan sen jamielummin niin auttaa. Tai apua  leivontaan, lastenhoitoon, kaupassakäyntiin...


Koska joulun jälkeen vasta on havunneulasten peittämä lattia, lahjapaperisilppua ja ja nauhanpätkää, ruuan foliot yms siivottavaa, voisikin joulusiivouksen jättää joulun jälkeen. Silloin uusi vuosi alkaa puhtaassa kodissa. Nyt ennen joulua voi hyvinkin tehdä perus järjestelyn ja laittaa kynttilät palamaan.

Marttojen ohje pika joulusiivoukselle: 


  • järjestetään tavarat omille paikoilleen
  • viedään jätepaperit keräykseen
  • pyyhitään pölyt
  • pyyhitään keittiön tasot
  • imuroidaan
  • pestään vessa
  • katso, että jääkaappi on puhdas. Tarvittaessa pyyhi sen hyllyt sekä tyhjenä se kaikesta turhasta, jotta jouluruuille on tilaa. 

Puhtaan kodin puolesta kannattaa tutustua myös puhtaan luonnon rakastamiin pesu- ja siivousaineisiin. Tällaisia ovat esim. Attitude-sarja tuotteet Ruohonjuuressa. Koko valikoima löytyy TÄÄLTÄ.


Attitude on maailman ensimmäinen sertifioidusti ympäristöystävällinen ja hiilidioksidineutraali kodinpuhdistussarja. Tuotteet myötävaikuttavat omalla osallaan taistelussa ilmaston lämpenemistä vastaan, sillä tuotteiden valmistaja vähentää aktiivisesti hiilidioksidipäästöjään ja jäljelle jäävät päästöt hyvitetään istuttamalla lisää puita. 

Attitude-sarja on meidän perheessä käytössä esim. Huoneilmanraikastajan muodossa, josta postaus TÄÄLLÄ. Nyt joulukalenterista löytyi erittäin toivotun sarjan käsitiskiaine, jonka kukkaisaromaterapia on hento ja pesuteho ihan niinkuin kemiallisenkin, mutta luontoa arvostavampi. Mitään keinotekoisia hajusteita tähän ei ole tungettu. Ja tottakai eläinkokeeton ja vegaaninen tuote. Löydät blogistani päivittäin luukun ajalla 1.12-31.12.2018, jonka taakse kätkeytyy

kuva liittyen teemaan; Joulukuu.

Kuvassa osa tarinaa, joka on jatkoa edellispäivälle. Poikkeuksena eka luukku, jossa aloitusteksti.

Extrat ylläribonuksena joskus;  Pika-arvontaa, tulostettava kuva-arkki, joulukuun arvonta, jne. Ole mukana, niin et jää mistään paitsi.

Joka aamu kello 06.00 uusi luukku. Poikkeukset vain sairastapauksissa tms äkillisissä esteissä. Toivotaan, ettei sellaisia tule.

Ruohonjuuren valikoimista upeat joululahjaideat, juhlien virkistykset, itsesi hemmottelut, joulutohinoissa jaksamisen jne välineet. Kaiken löydät Ruohonjuuren myymälöistä ja verkkokaupasta, elleivät suuren suosion vuoksi lopu kesken.
Tämä ei ole meikkikalenteri, vaan luonnollisten tuotteiden kimara!!


Mukavaa joulun ja uuden vuoden odotusta!


Joulukalenteri ideoitu yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa. Kaikki kuvat ja jatkokertomus ovat minun itseni tekemiä ja ottamia. Päivän tuotteet yhteistyössä Ruohonjuuri oy. Osa tuotteista myös pr-tuotteita ja itseni hankkimia aikaisemmin jo. Linkkien klikkailu tai ostosten teko ei hyödytä minua millään tavalla. Hinnoittelut olen tehnyt täysin postausaiheeseen liittyen, en mainostamistarkoituksessa tai vastaavaa

Kommentit

Meillä ei ainakaan mitään erillistä joulusiivousta tehdä. Siivotaan muutenkin koti pari kertaa viikossa, niin menee siinä samassa :)
Ihanaa torstaita sinulle Viltsu <3
Silkku sanoi…
Hyvää ja Rauhallista Joulua koko perheelle 🎄🎁💗
Vähän niinkuin meillä, mut joulusiivoukseen lasken verhojen vaihdon, joulukoristeiden laiton / poiston ja niistä pölyt pois sekä samalla saunan pesu, mikä toki pestään muutenkin, muttei sillai joka viikko.