Luonnollinen joulukalenteri luukku 22 ; JoulukuusiPari päivää on ollut ihan ällistyttäviä arpaonnen suhteen. Olen saanut valita, otanko itselleni palkinnon vai annanko jollekulle toiselle. Kaksi kolmesta palkinnosta oli valinnaisia. Yhden voitin itselleni ja olen erityisen ilahtunut uudesta kirjastani. Kaksi muuta valitsin ystävälle ylläriksi, sillä he ansaitsevat myös joulun iloa. Ja molemmat ovat olleetkin iloa täynnä kuultuaan mitä on luvassa. Liekkö tämä sitä joulun taikaa?!


Hurjasti on joulukoristekuvia jo netissä kuvapalvelimilla. Ihan eka joulukuusikuva näkyi loka-marraskuun vaihteessa. Siitä se sitten on lisinyt pikkuhiljaa. Meillä kuusi koristellaan aattoaamuna kinkkutuoksujen lomassa. Sitten poiskeruussa on sama kaavio toisinpäin joka joulu. Osa poistaa kuusen ja koko joulun Tapaninpäivän jälkeen, kun vielä on lomilla, osa pitää loppiaiseen. Itse kuulun jälkimmäiseen.

Milloin sinun kotiin tuli kuusi vai vieläkö maltatte pari päivää? Vai onko kuusta ollenkaan? 

Entä onko luomu vai Tekokuusi? 

Jotain perinteitä kuusenhaussa tai koristelussa?


Sillon kun minun jalat vielä kantoivat, haettiin joulukuusi metsästä itse. Ei tietenkään kuusta saa omin luvin kaataa mistä tahansa, vaan lupa on oltava. Minun perinteeksi kuului käydä kuusi Tonttu Toljanterin kuusitilalta. Sinne kun meni, sai istua nuotiollakin, paistaa makkarat bja ihan itse valita ja kaataa oma kuusensa. Palkkio oli muutama seteli, mutta kyllä se kannatti. Nyt en lumipolulla pystyssä pysyisi, kun pihassakin teettää vaikeuksia. Välillä sisällä kotonakin. Olemmekin siirtyneet kokonaan tekokuuseen. 

Silloin kun valkoiset kuuset olivat IN eritoten, etsittiin meillekin juurikin valkoista kuusta kaikkialta. Lopulta meille myytiin erään kaupan viimeinen kuusi juuri ennen sulkemisaikaa aivan hetkeä ennen, kun liikkeeseen juoksi vielä pariskunta etsimään valkoista kuusta... Koomistahan oli, että tämän erikoispuodin jälkeen menimme vielä yhteen isoon maksettiin ruokaostoksilla ja tsadaa! Valkoisia kuusia oli useampia vielä tarjolla!!! Olimme käyneet marketissa muualla ja pienemmät kaupat, erikoissisustuskaupat, netistäkään ei löytynyt!  No onneksi oli nyt kuusi ja on edelleen.  

Kuusenhakureissuilta sisään tullessa maistuu Kauppinen lämmintä. Villasukat jalkaan, huopa ympärille ja kupposessa höyryää vaikkapa Pukkan Three  ginger-tee sokerin tai hunajan kanssa. 

Mulla on tapana ottaa väriterapiaa netin kautta ja yksi tähän hyvin soveltuva paikka on Ruohonjuuressa Pukka-valikoima. Ne pakkaukset ovat ihan tajuttoman kauniita! Väriterapia ei kuitenkaan yksin lämmitä, joten päivän luukun tee sopii hyvin myös sisäisesti. Se antaa ähkylle äkkilähdön, vaalii vatsaasi ja on sekä mieltä lämmittävä ja iloa pintaan nostattava juoma, joka on valmistettu kolmesta inkiväärin sukulaisesta. Löydät blogistani päivittäin luukun ajalla 1.12-31.12.2018, jonka taakse kätkeytyy
kuva liittyen teemaan; Joulukuu.
Kuvassa osa tarinaa, joka on jatkoa edellispäivälle. Poikkeuksena eka luukku, jossa aloitusteksti.
Extrat ylläribonuksena joskus;  Pika-arvontaa, tulostettava kuva-arkki, joulukuun arvonta, jne. Ole mukana, niin et jää mistään paitsi.
Joka aamu kello 06.00 uusi luukku. Poikkeukset vain sairastapauksissa tms äkillisissä esteissä. Toivotaan, ettei sellaisia tule.
Ruohonjuuren valikoimista upeat joululahjaideat, juhlien virkistykset, itsesi hemmottelut, joulutohinoissa jaksamisen jne välineet. Kaiken löydät Ruohonjuuren myymälöistä ja verkkokaupasta, elleivät suuren suosion vuoksi lopu kesken.

Tämä ei ole meikkikalenteri, vaan luonnollisten tuotteiden kimara!!

Mukavaa joulun ja uuden vuoden odotusta!

Joulukalenteri ideoitu yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa. Kaikki kuvat ja jatkokertomus ovat minun itseni tekemiä ja ottamia. Päivän tuotteet yhteistyössä Ruohonjuuri oy. Osa tuotteista myös pr-tuotteita ja itseni hankkimia aikaisemmin jo. Linkkien klikkailu tai ostosten teko ei hyödytä minua millään tavalla. Hinnoittelut olen tehnyt täysin postausaiheeseen liittyen, en mainostamistarkoituksessa tai vastaavaa

Kommentit

Töissä meillä oli tekokuusi ja aikanaan myös kotona, koska aloimme saamaan allergia oireita aidoista kuusista.
Ihanaa viikonloppua sinulle Viltsu <3