Keittiössä

Makrotex-aiheena keittiössä sai kaivelemaan ennen julkaisemattomia kuviani keittiön antimista. Yleensähän julkaisen ruoka-aiheisia kuvia vasta sitten, kun on kasassa tarpeeksi monta aiheeseen sopivaa. Niin myös tänään. 

Monesti tulee se tilanne, että mieli tekisi jotain hyvää, muttei ole varaa ostaa mitään herkkuja ja tarvikkeissa on vain joku yksi banaani tai yksi sitä tai tätä. Meitä on kaksi syöjää, joten  pitää alkaa soveltamaan ja käyttämään mielikuvitusta, kuinka loihtia sitä hyvää vähästä. 

jälkiruoka

Viltsun imelät hedelmät

1 kookas banaani
1 nektariini
siirappia

Viipaloi banaani ja tee pestystä nektariinista noin sentin paksuisia lohkoja. Asettele hedelmät jälkiruokaastiaan tai vaikka pienelle lautaselle siten, että banaanit ovat keskellä ja nektariinilohkot molemmin puolin sivuilla. Lorauta siirappia kevyesti, mutta niin, että kaikille palasille ja viipaleille sitä tulee. Voit tarvittaessa levitellä lusilakka tai veitsen kärjellä siirappia, jos lorahtaa liikaa johonkin kohtaan. 
Tarjoillaan heti haarukalla syötynä. Itselläni oli pikkuhaarukat. 

Vinkki: Juhlavammaksi saat annoksen lisäämällä pehmeämmäksi sulanutta vaniljajäätelöä puolen sentin siivun banaanin päälle keskelle, tai kermavaahtoruusukkeita. Silloin siirappiakin voi käyttää vieläkin vähemmän.  

hedelmälohkot

Tähän jälkkäriin voi oikein hyvin käyttää myös ne kypsät hedelmät, jotka ovat menossa vanhaksi, eikä haittaa, jos hedelminä olisi vaikkapa päärynää ja persikkaa tai omenaakin. Omena vaan pitää olla entistäkin ohuempina siivuina. 

valkoviini

Kellään ei ole oikeutta pilata päivääsi, 
saati sitten elämääsi. Ja arvaas mitä? 
Kukaan ei pilaakaan, jos et itse sitä pilaa…

hyvä valkoviini

Kesän nautintoja. Huuruinen kylmä viinipullo, jonka saan korkata rakkaani kanssa. 
Onnea ei mitata kellolla. Se voi kestää sekunnin, mutta tuntuu aina. Tämä pullo kesti himpun kauemmin, kuin sekunti kuitenkin. hihii 


Älä kirjoita koskaan muistiota, jossa arvostellaan tai vähätellään jotain kollegaa tai joka vahingoittaa häntä. Älä kirjoita koskaan raporttia, joka on sävyltään kyyninen, alentuva tai töykeä. Äläkä koskaan lähetä viestiä, jonka olet kirjoittanut vihan tai turhautumisen puuskassa. Omilla teoillasi hankkimasi vihollinen saattaa tulla eteesi missä vain.
-Jeffrey J. Fox

Iloitse, iloitse ihminen, 
on elämä hetki vain! 
On parempi tanssia elämän tietä 
kuin kulkea laahustain. 
-Saima Harmaja

Kommentit

SatuKoo sanoi…
Mulle tuli nälkä ja näppis on kuolassa :D ja viini sopii aina niin hyvin - keikkeen!
SusuPetal sanoi…
Hyvää helposti, nam!
Voi kiitos Jenni! Toivottavasti viihdyt blogissani! <3
No niinpä! Sitä liian usein vaatii itseltään enemmän, kun voisi tehdä vähemmästä. Mutta itselläni on mielikuvitus kasvanut , mitä kauemmin olen ollut vähävarainen. Kun kauppaan ei vaan voi joka mieliteosta lähteä.
Satukoo, ojennan pyyhettä. :D
SusuPetal, Sitäpä juuri. Nam nam
pappilanmummo sanoi…
Vinkki ohjeeseesi: Käytä hunajaa siirapin sijaan! Maukasta tuo, mutta myös hunajan kanssa.
Pappilanmummo, Itseasiassa hunajaakin on kokeiltu ja jotenkin omaan makuun siirappi vahvempaa ja maukkaampaa, mutta totta, että joku voi hyvinkin rakastua hunajaisiin hedelmiin. Hyvä vinkki!
Ihanan herkulliselta näyttää! :)
Pieni Lintu sanoi…
Herkkua varmasti! :)
Tää herkkupeppu täällä ihan innostui näistä herkkukuvista, nam!
Uraaiti sanoi…
Olipas hauska ja jotenkin erilainen resepti-idea! =)
arja sanoi…
Tuo voisi olla perjantai-illan huumaa!
päikkä sanoi…
Kivat astiat maukkaille hedelmillä :)
arleena sanoi…
Keittiössäsi nautiskellaan herkkuja ja hyvää viiniä.
H sanoi…
Hienot värit!
Vintagentti sanoi…
Saima Harmajan runot ovat kyllä tiiviydessään todella osuvia.
Veera | Oranssia sanoi…
Hmm, näyttää hyvältä ja terveelliseltä! :)
Irja Viirret sanoi…
Hienot ihanat kuvat... näyttää herkulliselta. Viini kruunaa hyvän aterian.
Taina K sanoi…
Oi, mikä herkku! Kyllä mun on vissiin pakko lähteä kaiveleen kaappeja...:) Ainakin banaania pitäisi löytyä!