Siirry pääsisältöön

KÄSITYÖ LIEBSTER AWARD- Tarkista onko SINUT haastettu!

Ihana Luomulaakso haastoi minut vastaamaan kysymyksiin. KÄSITYÖ LIEBSTER AWARD -haasteessahan tarkoitus olisi haastaa alle 200-lukijan blogit, mutta kuten Luomulaaksosta huhuiltiin, ei lukijamäärillä nyt ollut väliä. tuttu tunne, olen jo kaikille mielestäni toimittanut itsekin tämän haasteen, joten jos aion eteenpäin laittaa, on lukijamäärä toissijainen. 
tunnustus
Ihanaisen Luomulaakson Marian kysymykset minulle: 

Kierrätätkö materiaaleja käsitöissä/askarteluissa vai teetkö vain uusista materiaaleista?
-Kyllä kierrätän. Olen alusta asti kierrättänyt ja itseasiassa alussa minulla ei edes ollut mitään uutta. Tein kortit kauraryynipakettipahviin, käytin vaatteista satiininauhoja ja leikkasin korttitaustat mekosta kangasta. Nyt on jo uutta mukana mutten luovu kierrätysteemasta. Se on osa minua.


lahjapaketti

Ensimmäinen koskaan tekemäsi käsityö?

-Kunpa muistaisin, mutta eiköhän se jokin äitienpäiväkortti ja koru ole ollut. Tein jo lapsena siis kortteja ja koruja, mutta myös muuta paperiaskartelua. Jos ihan rättikässästä puhutaan, niin patalaput ovat ekana syntyneet ja sittemmin iso nukke, vaatteita, jopa lapseni kastemekko. Ei, en osannut itse tehdä vaan opettaja opasti ihan koko ajan. Olen todella huono neulojen ja puikkojen kanssa.

Mikä on ollut haastavin käsityöprojektisi?

-Kyllä se menee sinne paita ja hame-osastolle, tai neuloa lapaset ja villasukat. Kun en osaa, niin en osaa! Mutta kun aloitan, en anna periksi! vuodessa sain tehtyä paidan ja hameen, kun taas toiset tekivät vaikka ja mitä muutakin.Olen ollut se opettajien painajainen.


Cupcakes

Milloin aloit tehdä käsitöitä?

-Askarrella..Olen askarrellut aina. Olen ekan palkinnon saanut ekaluokkalaisena korttiaskartelu-kilpailusta. Sittemmin piirustuskilpailuvoittoja ja jälleen korttini painatettiin kun olin teini-ikäinen. Lopetin isompien töiden teon tuossa 4-5 vuotta sitten. Sitä ennen tein seinämaalauksia, tauluja, joulu- asetelmia, tuikkuasetelmia...

Osaatko istua ilman, että teet käsitöitä vai onko sinulla käsissäsi/kassissasi aina mukana jokin neuletyö, virkkaus tai jotain muuta?

-Osaan istua ilmankin. Minä kun en siis neulo tms. niin se on se ettei istuessa aina ole jotain. Mutta jos verstaalla istun pöytäni äärelle, niin en osaa olla askartelematta. En, vaikka menisin vain laittamaan kirjekuoreen osoitetta.

Millaisia käsitöitä teet mieluiten?

-Teen tunteella, eli on töitä, joista paistaa mielentilani tai sisimpäni, vaikka se olisi kuinka musta välillä. Osassa taas on positiivista energiaa ja iloa. Tykkään tehdä värikkäitä juttuja. Kokeilla haastaa itseäni hieman ja tehdä nimenomaan kierrätyksestä, antaa vanhalle mahdollisuus elää uudestaan.

joulu

Mitä teet mieluiten: ompelet, virkkaat vai onko sinulla kenties neuloosi? :) Vai teetkö mieluiten jotain muita käsitöitä?

-Kortteja ja koruja, mutta välillä on pakko ottaa irtiotto ja tehdä jotain muutakin. Nyt olen tekemässä yhtä isompaa projektia, jonka sitten tuonnempana esittelen. Niin ja decoilua. Kyllä, teen siis useampaa työtä yhtä aikaa.


pöllöt

Mikä itse tekemisessä on parasta?

-Saada ajatukset pois sairauteni tuomasta kivusta, olla ajattelematta mitään muuta, intohimo ja rakkaus tekemistä kohtaan. Se, että saan antaa itsestäni osan siihen, mitä teen.

Missä yleensä teet käsitöitä?

Verstaalla. En oikeastaan muualla askartelekaan.  Sohvalla tosin väritän värityskirjoja.


geokätköpurkki

Kuvan purkki sai lukuisia favo-pisteitä, eli oli suosittu löytäjien keskuudessa, mutta sitten joku otti purkin luvatta haltuunsa ja tuhosi. Kätkö ja purkki ovat pois pelistä. 

Mitä käsityöt merkitsevät sinulle?

-Intohimoa, luovuutta, saada olla hyvä, osaava ja antaa sydämestä kummuta iloa ja sisimmästä syvintä tunnetta. Voida toteuttaa itseäni, tehdä käsin, pystyä siihen. Olla osana jotain mistä on toisellekin iloa. Mielikuvitusta. Satua. Rakkautta. Ja se, kun olen muutoin yhteiskuntaan kelpaamaton, niin askarteluni kautta voin saada omaa taskurahaa, mikä on minulle suurempaa kuin kolikot. Ne kolikot ovat minun omaa hankkimaani rahaa! Olla hyväksytty tässä maailmassa. Voida hankkia jotain tyystin ylimääräistä, mitä esim.  4 eurolla saa! Sen tunteen ymmärtää vain sellainen, joka on itse tai on ollut pohjalla. Mitätön muiden silmissä. Ja yks kaks ollakin hyväksytty, kelpaava. Sitä se kaikkea on minulle, askartelu.

Rakkain käsityösi?

Olen tänne asti vaalinut yhtä tuikkuhässäkkää, mutta ei se enää sovi meidän sisustukseen ja alan jo olla kyllästynytkin siihen, joten en voi sitä enää sanoa. Ehkä  se on yksi joulumaalaus. Pitääkin kaivella se esiin jouluksi taas. Ja alhaalla oleva punainen korusetti. Ihan ekoja on, mutta tossa on sitä jotakin.. tunnetta.

korusetti

Ohjeet Liebster Award-haasteeseen ovat siis seuraavat:


1. Kiitä tunnuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa

2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.

3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award-tunnuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.

4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.

laukkukoru

vihko ja rannekoru

Haastan mukaan vastailemaan seuraavat: 
Kuiskauksia
Katamarian tekemisiä ja touhuja
With love, Jenni
Tuulan kortit ja askartelut
Maaret

tötterö

 Yhä tallessa. 

hääkoruni

Hääkoruni, itse tehty

Minun kysymykseni ovat: 

1. Kuinka kierrätys näkyy käsitöissäsi?
2. Minkälaisilla puikoilla suihkit? 
3. Levittyykö käsityösi kaikkialle kodissasi ja vaikka kodin ylikin, vai onko tarkasti rajattu alue? 
4. Lempimateriaalisi?
5. Oletko tehnyt jotain ihanaa lahjaksi ja kuullut sitten jälkeenpäin, ettei se ole ollutkaan mieleinen?  
6. Pääsetkö kaupassa lankaosaston/askarteluosaston ohi ilman vilkuilua?
7. Mistä inspiroidut? 
8. Kuinka olet kehittynyt viime vuosien aikana käsillä tekemisessä? 
9. Hairahdutko välillä langoista paperiin tai toistepäin vai oletko materiaaliuskollinen? 
10. Myytkö tuotteitasi? 
11. Teetkö enemmän hempeää vai rohkeaa käsityötä? 


avainkoru

Eka kerta solmukoruja, ja kerralla koko setti. Omalta osaltaan jäi mieleeni ja rakkaudella tein. anyway

pitsihelmainen toppi

Ainoita vaatteita, joita olen itse tehnyt aikuisiällä. Käsin ommeltu 

Kommentit

Jenni sanoi…
Ai sinäkin kätköilet?
Ihana haaste ja ehdottomasti vastailen, jahka ehdin.
Viltsu sanoi…
Jenni, kyllä. Aloitimme kätköilyn muutama vuosi sitten, kun minulla oli ollut iso selkäleikkaus. Kun aloin toipumisprosessin ja olin jalkeilla, vaikkakin hitain askelin ja sauvoilla, aloimme kätköillen kuntouttaa minua. Nyt olen taas huonommassa kunnossa ollut ja ulkoilu jäänyt vähäiseksi. Samalla kätköily ollut tauolla. toivottavasti pian pääsisimme taas tonkimaan kannonkoloja.
Viltsu sanoi…
Outi, ihana olet!
Esther Helmiä sanoi…
Kattavat kyssärit ja mielenkiintoiset. Kiitos haasteesta ja teinkin jo vastaukseni...Mekin joskus kätköiltiin mutta nykyään on niin montaa juttua että se jäi.Taiteilu vie hirveesti aikaa, no se on haastavaa työtäkin.
Tuijotin tuota hääkoruasi varmaan tunnin! Se on aivan mahtavan upea! Juuri sellainen, josta pidän. Olet aivan valtavan taitava!!! Vau!!!!
Kiitos haasteesta! Haastejononi on hieman päässyt kasvamaan, mutta vastaan tähänkin varmasti ennemmin tai myöhemmin! :)

Onpas tuo geokätkökäpy hauska! :D Tuossa onkin jo ihan hyvin haastetta kätkön löytämiseksi! Harmi, että käpy koki kurjan kohtalon. :(
noora jaakkola sanoi…
Kiitos haasteesta ja vastailen tähän huomenna:) <3
Kiitos haasteestasi kovasti.

Vastailin haasteeseen jo toisen blogin kutsumana
http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2015/10/haaste.html. Haaste oli vähän erilainen.
Tuula sanoi…
Kiitos haasteesta. vastaukset blogissa, siinä julkisessa. linkkinä.
Loreal Blondi sanoi…
Kiitos kun ajattelit blogiani ja haastoit minutkin joukkoon mukaan! Harmi vain, että aika on tiukalla. Luin sinun vastauksiasi ja kysymyksetkin oikein innolla.
Upeita kuvia ja paljon lisää tietoa sinusta ja blogistasi. Kiitos niistä.
Anne sanoi…
Hei Viltsu ja kiitos haasteesta <3 Viime aikoina on ollut hieman kiireistä ja vähäinen vapaa-aika on kulunut liikunnan parissa. Käsityöt/askartelu ovat jääneet vähemmälle. Pidän kuitenkin tämän haasteen mielessä, ehkäpä nyt joulun alla innostun tarttumaan puikkoihin tms. Mukavaa sunnuntaita!
Viltsu Mari sanoi…
Esther, Kätköily on meilläkin fiiliksen mukaan. Mitä kauemmas kätköt siirtyvät, sitä vähemmän kätköillään enää
Viltsu Mari sanoi…
Maria, Oi wau! Kiitos! Nyt häkellyin täysin! Tokihan se on juuri sellainen, kun itse tahdoin, siksihän sen teinkin, joten tyytyväinen olen minäkin.
Viltsu Mari sanoi…
Emonen, Käpy vei aikaa tehdä, mutta kannatti. EDIT! Kätköpurkki on myöhemmin varastettu ja kätkö tuhottu. Sitä tapahtuu toisinaan, kun joku ulkopuolinen löytää piilon.
Viltsu Mari sanoi…
Enkuli, oi, luenpa sen. :)
Viltsu Mari sanoi…
Tuula, Olet ollut nopea!
Viltsu Mari sanoi…
Loreal blondi, Toki sinutkin. Tahdon tutustua paremmin. :)
Viltsu Mari sanoi…
Anne, Teet jos kerkeet ja jaksat. <3

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…