Siirry pääsisältöön

Life is...


Elämä on ja saa ollakin. Lupaan itselleni, että ensi vuonna jatkan samalla tavalla blogini pitämistä. Kirjoitan ihan niitä asioita,mitä elämä tuo tullessaan. Olkoon menneisyyden muistoja tai tätä hetkeä tai tulevaisuuden suunnitelmia. Se, että olen vuoden tai toistakin metakkaa pitänyt siitä, ettei nämä kirjoitukseni ole teistä, vaan minusta, saa riittää. Jatkossa en siis enää pyytele anteeksi sitä, että kirjoitan omasta elämästäni, kun se ei kuitenkaan ole teistä! Jos joku omakohtainen kokemukseni jotain toistakin koskettaa, se on vaan hyvä asia. sinun itsesi hetki kohdata luurankosi kaapissa ja tutkiskella itseäsi ja omaa minuuttasi. Mutta minun ei tarvitse enää todistella syyttömyyttäni tai sitä, ettei minulla ole kaikkitietävää kristallipalloa. Ei junnata paikallaan. Sen aika olkoon ohi! 


Elämä on täynnä ihmetystä ja hämmennystä. Välillä törmään ihmisiin, jotka ovat täynnä puhtautta, vilpittömyyttä, hyvyyttä ja lähimmäisenrakkautta. Välillä törmään ihmisiin, joilla on kaikessa takana jokin syy. "Jos teen näin, se antaa minulle tätä. Hyödyn noin". Joillekin kaikki on todella vaikeaa ja vaikeasti ajateltavaa. Hyvinkin selkeä asia voidaan pyöritellä niin solmuun ihan vain siksi, että entä jos se ei olekkaan niin, kuin sanotaan?! Ja sitten on ihmisiä, joilla tärkein on se oma napa. Hyvin tärkeää oma status, oma maine. Se miltä näyttää ja mitä heistä puhutaan. Se, ettei tee virheitä ja on täydellistä hipova minäkuva. Ja että hyöty on vain itselle. Mitä enemmän, sen parempaa! Loppupelissä ne jutut vaan tuppaa kääntymään päälaelleen! 

Se, joka on hyvä, rakastettava ja auttava, hän saa arvoistaan kohtelua. Hän saa ystäviä, tukea ja lahjoja. Hänestä pidetään huolta ja kysytään kuulumisia. Hänen ei edes tarvitse ostaa ystäviä tai olla sellaisten kanssa, jotka käyttävät hänen hyvyyttään hyväksi. 

Se, joka pyörittelee kaiken tuhat kertaa ympäri, pyörittää itsensä siihen omaan näkymättömään solmuunsa myöskin. Entä jos vielä kerran pyörähtäisin, olisinko sitten umpisolmussa!? Entäpä, jos lakkaisitkin pyörittelemästä kaikkea ja antaisit kerrankin mennä! Uskoisit toisten kehuihin ja sanoihin. Et ihan kaikkea vatvoisi, vaan tarttuisit tilaisuuteen? Voisikohan se olla vaikka niinkin, että saisit jotain hyvää aikaiseksi. Olisit sittenkin hyvä itsekin! Kaikki ei ole pahaa, valhetta, rivien väliä, vastaan sinua... Sinun ei tarvitse ostaa ystäviä! Eihän kukaan ole ostanut sinuakaan! sinun pitää olla se haluttu ja ihana sinun itsesi takia! SINÄ olet se, jota halutaan ystäväksi, eikä sinun ostamasi lahjat!

Ja se, joka ammentaa täydellisyyttä itselleen... toistenkin kustannuksella. Onko ystävät todellisia vai pelosta? Oletko kuullut sanontaa: Pidä ystävät lähellä, vihamiehet vieläkin lähempänä?
Mitä menettäisit siinä, että ojentaisit leivän toiselle? sinulla sitä on jo, eikä se sinulta pois ole, jos loput söisi joku toinen mielummin, kuin heität sen roskiin homeisena, kun et itse kerkeä kaikkea syömään?! Miten sinusta tekee paremmaksi se, että kontrolloit kaikkea ja olet jäykkä, kuin että antaisit mennä, irrottelisit ja et olisikaan niin kireä?! Tai se, että hymyileisit spontaanisti, tuntemattomalle. Onko se muka väärin? Se, kun kaikkea pitää varoa, vaalia täydellisyyttä, mitä ei ole olemassakaan, se kaikki on vain pintaa. Kulissia. Romahtamassa hyvin pian, hyvin helposti! Entä kun niin käy? Olet yksin! Sinulle nauretaan! Sinulle ei jää mitään! sinä sinisilmäinen narri! Ei maallinen ja tiukka itsekuri ja itsehillintä kaikessa tuo onnea! Se kääntyy helposti ylimielisyydeksi, liiaksi itserakkaudeksi, naurettavuudeksi, ja kuinka usein sorrutaankaan siihen, että aletaan pilkata muita. Heikompia. Rasismia. itsensä nolaamista... 

Ja kun aikamme tulee päätepysäkille, katsomme bussin takaikkunaan. Näemmekö siellä joukon ihmisiä vilkuttamassa, toiset vastassamme iloisina? 
Näemmekö ihmisiä, joista mietimme, ovatko ne oikeita kyyneleitä vai sittenkin tekaistuja? Menenkö taivaaseen vai onko taivasta olemassakaan? Voiko sittenkin kuolemani olla feikkausta? PUFF... Ei hyvästijättöä. 
Vai voiko se tausta olla tyhjä ihmisistä ja vain vene, auto ja motskari siellä tien penkalla ruostumassa... Kuka niistä pitää huolta? Ei kukaan! Vastassasi... Ei ketään! Ei mitään! 

Kun loppumme tulee, olet samalla viivalla köyhän ja rikkaan kanssa. Olet samalla viivalla tumman ja vaalean kanssa. Olet samalla viivalla ihan jokaisen kanssa! Olkoon suuntasi mikä tahansa. 


Oli muutamia tarvikkeita, joita etsiskelin ja kyselin. Sain vastauksia, että hep, täällä olisi. Lupauduin sitten vaihtokauppaan ja kysymään, mitä vaihtariksi. Vastaus tuli, jotta 5 postikorttia. Tässä olen nyt yhtä niistä näyttänytkin teille. :) Pari oli jo olemassa entuudestaan ja niitä tuunailin sopiviksi ja sitten pari muutakin... Tätä korttia oli vaan hankala kuvata. Jotenkin se valotus aina osui väärin. Varjoja, epätarkkaa kuvaa, liian tumma kuva... No, saa tosta selvän edes. 

Ja lopuksi vielä joulun ajan ruokakuva. 


Lohihan se siinä pötköttää. Tuo mötkäle meni uuniin ja sitten se kolmistaan syötiin. Oli hyvä joulu! 
tosin lohen kannalta pahin mahdollinen... Hmm. Tasan ei käy onnenlahjat. 

What ever... Naattikaa viikonlopusta, ihanat immeiset! 

Viltsu

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

Joulukalenteri luukku 15: joulutorttukortti tutorial

Olen yksi blogisisarista ja meidän joulukalenterimme on tänä vuonna joulutorttukalenteri. Se löytyy instagramista hastagein ; "joulutorttukalenteri17"  ja "blogisisaret". Minun luukkuni vuoro on tänään.

Kyseessä ei ole ihan perustorttuset, vaan meidän blogisisarten tortut ovat höystetty uudenlaisilla mausteilla. Mausteita ovat mm. Huumori, erilaisuus, mielikuvitus jne.
Ja aiheeseen sopivia torttuja löytyisi minultakin jo pellillinen..


Kuten epäonnistuneet torttuwienerit...

Enkelitorttu tai..

..Torttu kuin torttu.. hehheh.
Minun virallinen luukku on kuitenkin joulutorttukortti. Blogeissa ei näy kaikkien sisarten tortut, mutta minun torttuni tulee nyt tänne blogiini tutoriaalina. Toki myös siellä Instagramissa edellämainituilla hastageillä ja minun profiilissa on kuva torttukortistani. Löydät minut Instagramista nimellä Inspirationblogi TAI Viltsumari. Kyseessä yksi ja sama profiili. Ethän sekoita profiiliani muihin samankaltaisiin bloginimiin, joita on jälkeeni tull…