Siirry pääsisältöön

Joulukalenterin luukku 23

Ajastettujen postausten jälkeen ihan tässä hetkessä välillä täällä. :) Tosin eihän se lukijoille välity, onko kirjoittaja läsnä nyt vai eilen. Niin se tietotekniikka vaan on jännä asia. Voimme rupatella mitä tahansa olematta kasvotusten tai saman päivän aikanakaan läsnä. Voimme päättää, että ensi vuonna julkaisen tämän päivän kuulumiset. Hassua! Tämä toimii hyvin mm. haasteiden ajastuksessa. Uusi haaste starttaa aina ajallaan. Ihan kiva.

Kiva pakketti oli joulukalenterissakin:20 pussia teetä! Siinä on niinkuin 10 päiväksi juomista kahdelle. :) 
"RIINA"lle KIITOS!!!

Minun paras joululahjani oli se, että lapseni oli meillä tähän päivään asti. Eilispäivä meni leipoessa herkkuja koko perheen voimin. Nyt tänään sitten oli vilinää ja vilskettä, kun saimme läheisiämme käymään ja nuorin on melkoinen vipeltäjä. Kuinka mä voinkin olla jo yhden aikaan päivällä aivan poikki!? Vaikken hirveästi tehnytkään mitään erilaista, mutta kaikki vähäinenkin ja se, etten päässyt pitkälleen muutamaan tuntiin, tekee sen, että itkua väännän kivuista. Vielä olisi kuitenkin käytävä asioilla tänään illemmalla... Kun vaan jaksaisin...

Olen iloinen kuitenkin siitä, että olen saanut viettää joulun aikaa lapseni ja rakkaani seurassa. Olen niin iloinen siitä, että joululahjani oli koko perheen yhdessäolo! Ihan parasta!

Olen iloinen myös siitä, että viime joululta riitti pipareiden päälle koristeväriä. Ei tarvinnut alkaa sitä tekemään ekojen piparkakkujen päälle. Tuli ihan kivoja, erilaisia pipruja tänä vuonna. 


Osa vielä koristelematta, mutta ne sitten myöhemmin. Tänä vuonna tuli korkkareita, norsuja, robotteja, perhosia, cup cakeja...


Mitähän ensi jouluna?!


Perinteinen suklaa-aplarikakkukin tehtiin ja hyvin kävi kaupaksi kahvipöydässä. 


Hakaristejä ja enkeleitä... Tänä jouluna tortuissakin on vaihtoehtoja enemmän. 

Mitään ei kuitenkaan ole liikaa, ei yltäkylläisyyteen asti. Sopivasti, hieman, riittävästi. Makuja jouluun, jotta maistaisimme kerran vuodessa tämän hetken. 


TARINANI:
Tänä jouluna olen kirjoitellut fiktiivisiä tarinoita luettavaksenne. Ehkä osassa tottakin. Tarinatkin alkavat nyt olla kirjoitettu ja huomenna viimeistä viedään. Koskaan ei kuitenkaan ole sanottu,e tteikö tarinoita tulisi myöhemminkin lisää. Kaikki riippuu siitä, onko niille lukijoita. 
Nyt kuitenkin toiseksi viimeisen joulukalenterin luukun tarina.


TONTTULASSA TOHISTAAN

Aaton aatto, vuosi 2013. Lauritsalan perheen pienokaiset katsovat ulos ikkunasta. Maa on "musta" ja vettä sataa hiljalleen yhä vain. Pirkka ja Petra miettivät haikeina, eikö lunta sada lainkaan? Miten joulupukki nyt pääsee tänne tulemaan? Entä joululahjat? Kaikki ne kymmenet toivotut jotka kirjoitettu pukin kirjeeseen ja jätetty portin pieleen? Pirkka pyyhkäisee nenänsä paidan hihaan ja Petraakin niiskututtaa. 

Toisaalla Tonttulassa joulupukkimiettii ikkunasta ulos katsoen, kuinkahan tässä pääsisi oikein matkaan?! Lumesta ei tietoakaan! 

Tonttumuori keittää riisipuuroa suuressa kattilassa ja omena-luumukiisseliä toisessa. Tonttulan tontut katselevat vuoroin pukkia, vuoroin ulos mustaa maata. 

Tahvettitonttu sai idean! Se supatti toisten tonttujen korvaan jotakin. sipi sipi, supi supi. Ja niin alkoi vilske ja vilinä tonttulassa. Pukki ei huomannut aatoksissaan mitään taustalta. 

Katolta alkoi kuulua kopinaa. Harakatko ne siellä taas tanssiksi pistivät? Pukki herää aatoksistaan. Muori nyökkää ja maustaa puuron mantelilla. Pukki jatkaa tuijottamista ikkunasta. Ja kas, yhtäkkiä katolta alkaa ikkunan ohitse leijailla valkoista lunta! Pukki kiljahtaa! LUNTA LUNTA!!! Ja pinkaisee ulos! 

Tonttulan katolla Tahvetti ja Tuure heittelevät taikapulveria ympärilleen. Lumimolekyyli osa 23. Sanoo Tahvetti. Tämän molekyylin ansiosta saamme kiitoradan tehtyä taivaalle! Sitten lahjat reen kyytiin ja pukki ja Petteriporo ja kas, taivaalta pukki heittää lahjat tonttujen avustuksella lapsille. Ja lumimolekyylin hippusia kaikille lunta haluaville! :) Pukki riemastui ja alkoi tanssia pihamaalla ja huutaa muoriakin tanssimaan! Muori naurahtaa ja jatkaa puuron keittoa. Pukki kipasee sisälle ja puristaa muorin takapuolesta. "Sinä senkin vanha pukki"!

Reki kasataan täyteen lahjoja. Ei suinkaan kaikkia lasten toiveita, vaan ne kaikista tärkeimmät lahjat! Ne, joita ilman ei tulisi onnistunutta joulua! Ja kohta taivaalle nähtiin nousevan joulupukki ja sen reki poroineen. 

Tahvetti heitteli hippusellisia lumimolekyylejä ympärilleen. Hiljainen lumisade alkoi valkaista maan. Ja kun molekyylejä oikein kovasti oli ilmassa yhtä aikaa, ilma viileni niin, että alkoi hiljainen ihka oikea lumisadekin! Pirkka ja Petra huomasivat lumisateen ja olivat innoissaan! Ja samalla Petra huomasi punaisen nenän ja reen... JOULUPUKKI OLI TULOSSA! 

Ja kyllä.. Heti huomenna pukki toisikin juuri ne tärkeimmät lahjat näillekin tenaville ja aivan varmasti runsas lista toiveista unohtuisi ja aatosta tulisi täydellinen, valkoinen joulujuhla.Kommentit

Silkku sanoi…
Oikein hyvää ja rauhallista Joulua sinulle!
Susanna sanoi…
Kiitos sinulle tästä inspiroivasta blogistasi ja teksteistäsi sekä kuluneesta vuodesta! On ihanaa seurata tekemisiäsi. Toivotan ihanaa ja tunnelmallista Joulua sinne teille! Ensi vuonna jatketaan sitten taas vaihtojen parissa ;)
Ihaanaa Joulua Sinulle Ja Rakkaillesi. JOULUHALEJA

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…