Siirry pääsisältöön

Buzzaus on kivaa

Minullekin tarjottiin Buzzattavaksi Hälsan kökin kasvistuotteita, mutta kieltäydyin kunniasta. Ajattelin, että jos paketissa tulee kymmeniä kasvispakkauksia, kuinka saisin kaikki esiteltyä kavereilleni ajoissa?! Ajatuskin siitä, että etsisin pakasteiden kanssa buzzattavia oli liikaa. Siispä klikkasin EI:tä ja jätin väliin. 

 Ystäväni, "Mökkihöperön pöperöt"-blogin Riina, kuitenkin klikkasi omalla kohdallaan sitä KYLLÄ-nappulaa ja sitä kautta minäkin pääsin osalliseksi tätä kampanjaa. Nimittäin avattuaan kasvismureke-paketin pussin, Riina oli tuumannut, että ei kiitos! Liian voimakas tuoksu!
Kohta ovikello soi ja Riina seisoi oven takana Kasvismureke-pussin kera ja kyseli, maistuisiko meille Murusen kanssa kasvisruoka? Vastaukseni oli tällä kertaa KYLLÄ!  


Laitoin nenäni pussiin ja tuoksusta päättelin, että kyseessä olisi kevyesti maustettu kasvispöperö. Tutkin  hieman pussin sisältöä ja totesin, ettei tuo kyllä mureketta ole. Mielestäni mureke-sana kuvaa sellaista lihamureke-tyyppistä kääröä, mistä veitsellä leikataan siivu lautaselle. Tässä tapauksessa mureke oli kuitenkin muruja, eli ennemminkin nimeksi kävisi muruke tai murute. Murunen? ;D


Pikainen tutkailu takaosaan. 
100 grammaa tuotetta 147 kcal. 
Rasvaa 3 grammaa ja suolaa 1,4 grammaa. 
Laktoosittomuus on ehdottomasti plussaa!

Soijaproteiinia 85%, vedellä turvotettu.
Sipulijauhetta, suolaa, valkosipulijauhetta. 
Tuote on voimakassuolainen.

Kaadoin kasvismurekkeen astiaan ja hämmästyin! tuohan on aivan kuin ruskistettua jauhelihaa näöltään! Se siitä mielikuvasta, että kasvisruoka olisi oranssia, vihreää tai keltaista. ;D 
Maistoin suoraan tuosta ja totesin, että maistuu todellakin soijalta. Maustettua soijaa. Se tuoksu pussista haistellessani oli hivenen voimakkaampi, kuin todellinen mausteiden maku. 
Positiivista ehdottomasti se, että tuote on maustettu valmiiksi, vaikkakin omaan makuumme nähden jouduin lisäämään runsaasti muitakin mausteita.

Tuo ulkonäkö on ehdottomasti plussaa siinä mielessä, että tuotettahan voi käyttää korvaamaan jauhelihan. En hoksaisi eroa ulkonäön puolesta, että onko kyseessä jauheliha vai kasvismureke.


Mieleeni tuli kokeilla perinteistä makaronilaatikkoa, koska se jos mikä on paljastava ruoka kertomaan, onko kasvismurekkeesta mihinkään vai ei!

Siispä tekemään...

VEGE-MAKARONILAATIKKOa


Tein munamaidon parista kananmunasta, hyla-maidosta ja mausteista(suola, chilirouhe ja paprikajauhe.) Keitin makaronit suolavedessä lähes kypsiksi. Valutin keitetyistä makaroneista vedet pois. Kaadoin uunin kestävään vuokaan makaronit ja kasvismurukkeen ja sekoitin ne keskenään. Päälle munamaitoa niin paljon, että tulee piripintaan.

Sitten vaan 175 asteiseen uuniin vajaaksi tunteroiseksi. 
Loppuvaiheessa raotin sen verran uunia, että sain ruuan pinnalle nakattua juustoraasteen jämät. annoin vielä uunissa sulaa sen raasteen ruuan pinnalle.


Ruuan tuoksu oli normaali makaronilaatikon tuoksu. 
Ulkonäkö oli sitä samaa, tosin makaroni oli saanut tummemman pinnan, mitä jauhelihalla tehtynä. Ilmeisesti kasvismureke hieman värjää? No mutta se ei ollut missään nimessä huono asia. Toisinaan teen tummasta pastastakin laatikkoa, joten värillä ei väliä.


Loraus ketsuppia, kuten kuuluukin. 
Ja eikun syömään!

Makukokemuksista sen verran, että ulkonäkö siis todellakin pettää! Odottaa koko ajan saavansa jauhelihan maun suuhunsa, mutta tuleekin soijan maku. Hassua!
soija taas ei ole suosikkimakujani, joten se hieman tökkäsi. Etenkin, kun kyseessä on melko vetisen soijan maku. Kuitenkin mieleeni tuli ajatus, että tämä todellakin voisi toimia sellaiselle, joka ei syö lihaa, mutta haluaisi perinteisiä "jauheliharuokia" syödä. suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jauhelihan korvikkeena tätä!

Mielenkiintoinen kokemus. Kasvisruoka on itselleni ollut tähän asti niin erilaista. Kaikin puolin eri maailma. En osannut edes kuvitella, että kasvisruoka voisi olla näinkin paljon lihan tyylistä. Hieno homma! 

Vaikka itse kuitenkin pysyn jatkossakin tuoreiden raaka-aineiden kannalla ja kasvisruuassa nimenomaan niissä "värillisissä" kasviksissa, niin voisinpa vaikka ajatella ostavani tätä tuotetta joku kerta, kun poikani tulee käymään ja teen "jauheliharuokaa". Poikanihan ei syö jauhelihaa. 

Kiitos Riinalle tästä mahdollisuudesta! Ruoka oli hyvää ja kokemus miellyttävä. 
Tähtiä antaisin 3 kappaletta viidestä.

Kommentit

Riina Itkonen sanoi…
Kiitos hienosta raportista ! Mäkin yritän raportoida lisää tuotteesta omaan blogiini, tänään ei suostunut lataamaan kuvia bloggeriin niin jäi se homma. Mutta itse olen samalla kannalla, että kasvisruoka omalla kohdallani tarkoittaa oikeista kasviksista tehtyä ruokaa. En oikein lämmennyt näille. Maistelin sitä kasvispihviä ja juu ei kiitos. Mutta kiitos kun kokeilit !
Vilimarika sanoi…
Mielelläni kokeilen toistekin. Ei voi tietää, ellei kokeile. ;)
Ja ruoka on aina tervetullutta meille. :)
Kotilaiska sanoi…
Kaikkea sitä yritetään myydä uusavuttomille kasvissyöjille ja hinta on varmaan huima.Nimittäin kaupoista on saanut jo vuosia tummaa soijarouhetta joka vastaa tätä tuotetta, keitetään mausteliemessä(voi siis käyttää niitä mausteita mistä itse pitää ja mitä muutenkin käyttäs kuhunkin jauheliharuokaan) olisko ollu 10 minuuttia ja on sen jälkeen juuri tämä tuote ja ei paljon maksa puolen kilon pussi ja sehän turpoo kun siihen laitetaan muistaakseni ainakin 2 dl vettä per desi rouhetta eli desistä saa 3dl valmista tuotetta, en nyt sata varma ole tästä suhdeluvusta mutta sinne päin. Ja sit pitää tehdä niin ku se olis jauhelihaa eli se pitää ruskistaa tai jos tekee pihvejä niin taikinaan laitetaan rouhemössön lisäksi kermaa, munaa, sipulia ja minä oon aina lisännyt myös kasvisraastetta esim. punajuuriraastetta kypsistä punajuurista niin tulee tosi hyvää huijaa kyllä lihansyöjää mennen tullemn tai porkkanaraastetta raakana tai erilaisia kasvisraasteita sekaisin(esim. selleri, palsternakka, kesäkurpitsa ja kukkakaali ovat kokeilun arvoisia.Mutta munaahan näihin pitää laittaa että jos on täysin kasvissyöjä niin täytyy sit varmaan vaik perunajauholla tai ohrakkaalla korvata muna.Soija rouhe on sen verran edullista että siitä voi kokeilla monia juttuja eikä kauheesti haittaa vaik menis pilalle. MUTTA MUISTA KATSOA PÄIVÄMÄÄRÄ; SÄILYTÄ JÄÄKAAPISSA JA PARASTA ENNEN PÄIVÄMÄÄRÄN JÄLKEEN SITÄ EI SYÖ SIKAKAAN.Olen tehnyt siitä myös pitsaa ja chili con carnen tyyppistä soossia. Ja EIHÄN SIITÄ SIKANAUTAJAUHELIHAA SAA TEKEMÄLLÄKÄÄN ON LÄHINNÄ PAISTIJAUHELIHAA.Ja vaatii aika paljon mausteita.
Joo kyllä ne ATC kortit on vaihtoon vapaita, käympä kurkkaamassa löytäisinkö sinulta jonkun mieluisan vaihtarin.Palailen asiaan.
Kotilaiska sanoi…
Sinullapa onkin aika vähän kortteja vapaana mutta löysi vaihtarit ja ne on "Yön kuiskaus" ja "Kusti Caffebreikki"

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…