Siirry pääsisältöön

Rapinaa ovella

Kun kaikki päivät alkavat tuntua samanlaisilta, ihmiset eivät enää huomaa mitä hyvää heidän elämässään tapahtuu. -Paulo Coelho-

Olin juuri muuttamut uuteen asuntoon edellisen päivän aikana, yön pikku tunneilla. Kokonainen vuorokausi oli takana uudessa kodissa, uuden elämän alkaessa. uusi kaupunki, uudet haasteet, uudet ihmissuhteet...

Toissayönä olin katsellut hämmentyneenä portaikossa olleita punaisia roiskeita. Ne tulivat alemmalta tasanteelta aina ovelleni saakka. Ohitin ajatukset kaikesta kamalasta ja ajattelin, että kenties jokin maaliroiske, kenties jotain ihan ymmärrettävää, loogista... Pääasia, että asuntoni on tyhjä minun muuttaa ja siisti. Kaunis, valoisa asunto. ainoa miinus oli rispaantunut ovenpieli. siitä pitää muistaa mainita isännöitsijälle...

Olin vihdoin nukahtanut ja vihdoin myös herännytkin muutaman tunnin unien jälkeen. Lapseni pitäisi laittaa kohta esikouluun. Aloin aamupalan tekoon. Ovikello soi. Hämmästyin, sillä kello oli vasta vähän ja en odottanut ketään tulevan kyläänkään. Avasin oven. Remonttimiehet seisoivat oveni takana ja tuumailivat tulleensa vaihtamaan oveni sekä lukon sarjoitukset. Koko paketin! Hämmästelin, kuinka he sen nyt... Remonttimies tuumaili samalla, kun irrotteli ovea pois saranoiltaan, että huomasit varmaan veriroiskeet käytävällä? Juu-u... aikaisempi asukas oli häädetty asunnostani jo aikapäiviä sitten. Hänellä oli kuitenkin ilmeisesti yksi avain vielä olemassa asuntooni! Huume-hemmot olivat löytäneet hänet ja oli juuri ennen minun muuttoani edellinen asukas pahoinpidelty sairaalakuntoon huumeiden takia. Tai lähinnä peritty velkoja väkivallalla. Ovesta oli tultu sisälle ja loput voikin kukin arvailla itse. Kauhistuin!

Poikani lähdin viemään eskariin hänen hämmästellen, miksi ovi vaihdetaan. Kerroin vaan jotain "se oli rikki"-juttuja. Ovi vaihdettiin nopeasti, kiireellisenä ja sain uudet avaimet palattuani kotiin vähän matkan päästä eskarireissulta.

Päivä meni siinä puuhaillessa kaikkea. Tuli yö. Nukahdin.
Kokonainen vuorokausi oli nyt takana uudessa asunnossa, uuden elämän alkaessa...
Heräsin säpsähtäen aamuyön pikkutunneilla ulko-ovelta kuuluvaan rapinaan. Joku oli tulossa sisälle avaimellaan! Sydän pamppaili sängyssä maatessani. Kuuntelin, varmistuin. Avain lukossa, rapinaa... Nousin hiljaa sängystä ja tuijotin ovea kohti. Kahva kääntyi alaspäin... Ovea kokeiltiin. Ei aukea. Hetki vielä, sitten tuli hiljaista. Hiivin ovelle ja huomasin hieman valonkajoa oven raosta. Odotin. Valo sammui. Kohta taas valot päällä. Kuulin askelten lähtevät poispäin. Kurkistin ikkunasta pimeästä huoneesta, verhon suojasta. Hahmo haparoi mennä pois.

Se oli sen ainoan kerran. Muutin tosin pois ennenkuin vuosi tuli täyteen, mutta sinä aikanakaan, mitä olin, ei onneksi kukaan käynyt enää ovellani luvattomasti.

Nyt vuosia tuon jälkeen muistelen tilannetta ajatellen, löysiköhän se nuorukainen koskaan selvää päivää? Mielenrauhaa? Turvapaikkaa? Tai missä yöpyi tuon yön jälkeen? Minä olen muuttanut useita kertoja tuon tapahtuman jälkeen, mutta aina minulla on ollut koti. Lämmin.


Viltsu


Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…